Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Δύσκολη αλλά... πρόκριση!!

Δύσκολη αλλά... πρόκριση
Μπορεί τις δύο ομάδες στην αναμέτρηση του «Γουάιτ Χαρ Λέιν» να τις χώριζαν δύο ολόκληρες κατηγορίες, ωστόσο η Τότεναμ αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες για 55 λεπτά, προτού κάμψει τελικά την αντίσταση της αξιόμαχης Στίβενεϊτζ με 3-1 και πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ντεφό στο 26’ και το 75’και Αντεμπαγιόρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 55ο λεπτό οι σκόρερ για την ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, η οποία συμπλήρωσε το παζλ των «8» του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού και στην επόμενη φάση υποδέχεται τη Μπόλτον για μια θέση στα ημιτελικά.

Α΄ ημίχρονο

Καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι μάλλον δεν θα μπορούσε να… ονειρευτεί η Στίβενεϊτζ. Μόλις στο 4ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ, όταν ο Ράιαν Νέλσεν ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Τζόελ Μπάιρομ και ο διαιτητής έδειξε χωρίς δεύτερη σκέψη το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος ο Άγγλος χαφ ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, έκανε το 0-1 και «πάγωσε» προσωρινά το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Σαν να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα οι «Spurs» αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Ντόουσον είχε ένα άσχημο πέσιμο, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Γουόκερ.

Κάπου εκεί ο… εγωισμός των παικτών του Χάρι Ρέντναπ «ξύπνησε», με τον Ντεφό στο 26’ να φέρνει το ματς στα ίσια. Ωστόσο η Τότεναμ είχε εκ νέου ραντεβού με την ατυχία, μιας και ο Λένον 13 λεπτά αργότερα έγινε η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή της βραδιάς. Η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε, ωστόσο η Στίβενεϊτζ κατάφερε να αντέξει και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν με το ισόπαλο 1-1 στα αποδυτήρια.

Β΄ ημίχρονο

Με διάθεση να πιέσει ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος η Τότεναμ, τακτική που απέδωσε σχεδόν άμεσα! Και μάλιστα με τον τρόπο που οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει το προβάδισμα.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρόμπερτς, δίνοντας την ευκαιρία στον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ να κάνει το 2-1 στο 55ο λεπτό.

Το προβάδισμα έδειξε να διώχνει το άγχος και να… λύνει τα πόδια των Λονδρέζων, οι οποίοι έχασαν στη συνέχεια κάποιες καλές ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμα τους με μεγαλύτερες αυτές των πρωταγωνιστών της φάσης του κερδισμένου πέναλτι, Μπέιλ και Αντεμπαγιόρ να αποτυγχάνουν να «κλειδώσουν» την πρόκριση.

Τελικά αυτό έγινε στο 75’ με τον Ζερμέιν Ντεφό να βρίσκει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα για δεύτερη φορά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 που φέρνει την Τότεναμ αντίπαλο της Μπόλτον στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Καμπούλ, Νέλσεν, Ντόουσον (9’ Γουόκερ), Φαν ντερ Φάαρτ, Λένον (39’ Αντεμπαγιόρ), Κράνιτσαρ (81’ Λίβερμορ), Πάρκερ, Μπέιλ, Ρόουζ, Ντεφό

Στίβενεϊτζ: Ντέι, Λέρντ, Τσαρλς (62’ Ριντ), Άστον, Ρόμπερτς, Χένρι, Σχρουτ, Μπόστγουϊκ, Μπάϊρομ, Γουίλσον, Μπέρντσλι (62’ Γουίλιαμς)

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: