Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Βγαίνει στο "σφυρί" το κύπελλο του Σπύρου Λούη...!!

Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη, μετά τη νίκη του στον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα θα βγει σε δημοπρασία στο Λονδίνο από τον εγγονό του...
Βγαίνει στο "σφυρί" το κύπελλο του Σπύρου Λούη...
Όπως ανακοίνωσε ο οίκος Κρίστις, η αξία του ασημένιου κυπέλλου ύψους 15 εκατοστών εκτιμάται μεταξύ 120.000 και 160.000 λιρών (143.000 έως 190.000 ευρώ), ενώ θα είναι το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, όπου και θα παρουσιαστούν αυθεντικές αφίσες και πυρσοί των Ολυμπιακών Αγώνων.
«Αυτό είναι μάλλον ένα από τα πιο εντυπωσιακά αντικείμενα των αναμνηστικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουμε δει» δήλωσε η Νικολέτ Τόμκινσον, ειδική του Κρίστις, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν τίθεται θέμα οικονομικού προβλήματος από την οικογένεια του Σπύρου Λούη.
«Θα είναι αδύνατο να μοιράσουμε το κύπελλο στα δύο, οπότε αποφάσισα ότι το πιο λογικό θα ήταν να το βγάλω σε δημοπρασία και να χρησιμοποιήσω τα έσοδα για να διασφαλίσω το μέλλον της οικογένειάς μου» εξήγησε ο εγγονός του Σπύρου Λούη, Σπύρος, ο οποίος επισήμανε ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση για χάρη των δύο γιων του.
Αντίγραφο του κυπέλλου αυτού υπάρχει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στη Λωζάννη.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: