Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

"Τρώγοντας, έρχεται η όρεξη!"

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Φοίβος Ερωτοκρίτου, με δηλώσεις του στον NovaΣπορ FM μίλησε για τον φετινό άθλο του ΑΠΟΕΛ, εξήγησε τους λόγους που δεν έχει ανάλογη απόδοση στο κυπριακό Πρωτάθλημα και την οικονομική διαχείριση και ζήτησε... την Τσέλσι για την επόμενη φάση, σε περίπτωση που φυσικά προκριθεί!
"Τρώγοντας, έρχεται η όρεξη!"
"Η πλειοψηφία των φιλάθλων ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζουν στήριξε τον ΑΠΟΕΛ γιατί ήταν κάτι το ανεπανάληπτο για την Κύπρο. Όταν ανέλαβα την ομάδα είχα υποχρέωση να κάνω αυτά που έκανα. Για να πετύχεις πρέπει να προχωράς βήμα- βήμα και να βάζεις στόχους εφικτούς και πραγματοποιήσιμους σε βάθος χρόνου. Στηρίζω πάντα τους συνεργάτες μου. Όταν αλλάζεις συνεργάτες συνέχεια, έρχεται καταστροφή. Ο Γιοβάνοβις είναι εργατικός και αξίζει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Ευτυχίσαμε την πρώτη χρονιά να παίξουμε στους ομίλους του Champions League και διαχειριστήκαμε σωστά εκείνα τα λεφτά. Δεν μπορούμε να πούμε πως γίναμε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα τώρα, αλλά βάσει αποτελεσμάτων είμαστε στους 8».
Για ποδοσφαιριστές όπως ο Χιώτης ή ο Μαντούκα που έφυγαν από την Ελλάδα και πέτυχαν στον ΑΠΟΕΛ, δήλωσε: «Είναι θέμα συνθηκών. Στην Κύπρο είμαστε πολύ πιο μικρή κοινωνία με μικρές ομάδες, Δεν είμαστε Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός. Ο Γιοβάνονβιτς τους βρήκε, τους εμπιστεύτηκε και πήρε το μάξιμουμ. Έχουμε οικογενειακό κλίμα, νοιάζεται ο ένας για τον άλλον και αυτό είναι το μυστικό. Είμαστε μια οικογένεια».
Σχετικά με το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ στις εγχώριες διοργανώσεις δεν τα πηγαίνει το ίδιο καλά (έχει ήδη αποκλειστεί, ενώ βρίσκεται πίσω στη βαθμολογία), είπε: «Και η Μπαρτσελόνα δέκα βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ είναι, η Λιόν είναι έβδομη. Είναι φυσικώς αδύνατο να τα πηγαίνει καλά παντού. Έχουμε δώσει 41 παιχνίδια και οι αντίπαλοί μας τα μισά. Επίσης είναι διαφορετική η ψυχολογία των παικτών. Τώρα παίξαμε σε ένα γήπεδο με 23.000 κόσμο κόντρα στη Λιόν, πώς θα κληθούν οι ποδοσφαιριστές να παίξουν μπροστά σε 3.000 την Κυριακή; Πάντως είμαστε 4 βαθμούς πίσω για την ώρα, έχουμε και τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα, θα δούμε τι θα γίνει».
Για την συνέχεια στο Champions League, τόνισε: «Υπάρχει εμπιστοσύνη πως μπορούμε να το ξανακάνουμε. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Όταν μπήκαμε στους ομίλους αν μας έκλεγε κάποιος πως θα βρεθούμε στους 8 θα τον λέγαμε τρελό. Μπορεί να γίνει και το επόμενο θαύμα»!
Για την οικονομική διαχείριση στην ομάδα, ξεκαθάρισε: «Είμαστε μια πλούσια ομάδα, αλλά έχουμε και το μεγαλύτερο μπάτζετ από τις κυπριακές ομάδες. Είναι πολύ υψηλό για την Κύπρο. Έχουμε πάρει λεφτά αλλά δεν ξέρουμε αν θα είμαστε του χρόνου στο Champions League. Θα στηρίξουμε οικονομικά την ομάδα και μέσα στην κρίση θα είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ο ΑΠΟΕΛ δεν χρωστάει λεφτά, οι πληρωμές γίνονται στη ώρα. Όταν χρωστάς 5-6 μισθούς δεν μπορείς να περιμένεις πως θα σου δώσουν αυτό που πρέπει οι ποδοσφαιριστές».
Για τα πριμ των ποδοσφαιριστών, δήλωσε: «Υπάρχουν συμφωνίες και όλα είναι γραμμένα στα συμβόλαιά τους, εμείς απλώς τηρούμε τις συμφωνίες. Δεν είναι το 40% που ακούγεται. Τι θα έμενε για την ομάδα τότε; Ό,τι έχει συμφωνηθεί παίρνουν και είναι ευχαριστημένοι. Δεν ζητούν περισσότερα από όσα συμφωνήσαμε. Αν τι κάναμε διαφορετικά σε ένα χρόνο θα ψαχνόμασταν. Ξοδέψαμε πολλά λεφτά. Πρωτόγνωρα ποσά για παίκτες, πρέπει να προσέχουμε. Τα έσοδα από την κυπριακή αγορά είναι πολύ λίγα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε αν δεν προκριθούμε την επόμενη χρονιά».
Για τον αντίπαλο που θέλει στην επόμενη φάση: «Θα προτιμούσα την Τσέλσι, αν καταφέρει να περάσει βέβαια. Νοιώθω καλά απέναντί της από την πρώτη συμμετοχή μας με την Τσέλσι που χάσαμε στην Κύπρο και φέραμε 2-2 στην Αγγλία. Είναι και η κόρη μου εκεί. Ας περάσουν πρώτα τη Νάπολι και βλέπουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: