Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Είναι πολλά τα λεφτά... ΑΠΟΕΛ!!

Τα μπάτζετ έμειναν εκτός, τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υποτάχθηκαν στο ταλέντο και την ψυχή των Κυπρίων και το ΑΠΟΕΛ με τη μαγκιά του, τον ενθουσιασμό του και την πειθαρχία του είναι πλέον στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το gazzetta.gr συγκρίνει τους γαλαζοκίτρινους με τις υπόλοιπες υπερδυνάμεις, ενώ παρουσιάζει και τα χρήματα που θα βάλει στο ταμείο η διοίκηση του συλλόγου...
Είναι πολλά τα λεφτά... ΑΠΟΕΛ!
Πιο... φτωχός, αλλά και αστεράτος!
Στα προημιτελικά οι «γαλαζοκίτρινοι» και μόνο... μελαγχολία δεν τους πιάνει όταν βλέπουν την χρηματιστηριακή αξία των άλλων ομάδων, εξάλλου τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα. Ποια είναι η αξία του φετινού ρόστερ του ΑΠΟΕΛ; Οι Κύπριοι δεν φτάνουν ούτε το... 1/3 της αξίας του ρόστερ της Βασιλείας, η οποία είναι η πιο «φτωχή» -μετά τους Κύπριους – υποψήφια για την είσοδο στους «8».
Το έμψυχο υλικό αγγίζει τα 14.65 εκατ. ευρώ, με τον Αϊλτον να είναι το μεγάλο όνομα, καθώς η αξία του φτάνει τα 1.6 εκατ. ευρώ! Η Μπαρτσελόνα έχει το πιο ακριβό ρόστερ, το οποίο είναι 40 φορές ακριβότερο από αυτό των Κυπρίων, ενώ η Λυών που έπεσε στα «δίχτυα» των γαλαζοκίτρινων είχε 10 φορές ακριβότερο...
Αναλυτικά η αξία των ρόστερ στους «16»
Ομάδα                Αξία    Ηγέτης
Μπαρτσελόνα      579    Μέσι (100εκατ.)
Ρεάλ                         542    Ρονάλντο (90 εκατ.)
Τσέλσι                    381    Μάτα (35 εκατ.)
Μπάγερν              360    Γκόμες (42εκατ.)
Μίλαν                    266    Ιμπραϊμοβιτς (37εκατ.)
Νάπολι                 194    Καβάνι (28εκατ.)
Μπενφίκα           163    Καρντόσο (16 εκατ)
Μαρσέιγ             141       Ρεμί (17εκατ.)
ΤΣΣΚΑ                137       Ντουμπία (23εκατ.)
Βασιλεία             48        Σακιρί (12.5εκατ.)
ΑΠΟΕΛ             14.65    Αϊλτον (1.6 εκατ)

Τρελά χρήματα για ΑΠΟΕΛ

Όνειρο ζει μη  ξυπνάτε το ΑΠΟΕΛ! Οι Κύπριοι στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, η ξέφρενη πορεία δεν έχει φρένο και όπως τόνισε ο Χιώτης «Δεν ξέρουμε που θα φτάσει αυτή η ομάδα...». Οι Κύπριοι κοιμήθηκαν «φτωχοί», ονειρεύτηκαν την απόλυτη επιτυχία και ξύπνησαν «πάμπλουτοι», αφού τα ταμεία από τα έσοδά τους θα γεμίσουν και θα ξεπεράσουν στο ρελαντί όλη την αξία του φετινού ρόστερ! Πόσα βάζουν μέχρι στιγμής; Περίπου 20εκατ. ευρώ και ο λογαριασμός δεν έχει κλείσει, μιας και με τη φόρα που έχουν πάρει και την... τύχη στο πλευρό τους μπορούν να εντυπωσιάσουν ακόμα περισσότερο την Ευρώπη.
Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ μπορεί να μην έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη, ωστόσο με τα χρήματα αυτά αλλάζει επίπεδο, οι Κύπριοι μπαίνουν δυνατά στο ευρωπαϊκό κλαμπ των ομάδων με προοπτική και απομένει να δούμε αν το μέλλον είναι... γαλαζοκίτρινο. Όσο για το Market Pool το μερίδιο για την Κύπρο είναι κοντά στο 1εκατ. ευρώ και φυσικά το καρπώνεται μόνο το ΑΠΟΕΛ, ενώ μετά την είσοδο στους «16» αυτό ανανεώθηκε και μπήκαν στα ταμεία άλλες 600.000 ευρώ.

Έσοδα 2011-2012
Πηγές                                        Εκατ. Ευρώ
Μarket Pool                                            1
Mπόνους εισόδου σε όμιλο           3.9
Πριμ έξι αγώνων                                  3.3
Εισιτήρια                                                 2.5
Μπόνους βαθμών                               2.8
Μπόνους πρόκρισης στους «16»    3
Νέο Market Pool                                    0.6
Μπόνους πρόκρισης στους «8»     3.3

Σύνολο                20.4 εκατ. ευρώ
 
πηγή:  gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: