Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Με τον Δαυίδ έχει γίνει ...Γολιάθ!

Όπως στη Μόσχα, έτσι στο Χάρκοβο, ο Ολυμπιακός πήρε "διπλό" πρόκρισης με 1-0 και σκόρερ τον Νταβίντ Φουστέρ. Μια ανάσα από την πρόκριση επί της Μέταλιστ και τα προημιτελικά του Europa League!
Με τον Δαυίδ έχει γίνει ...Γολιάθ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Με μια "πραγματιστική" εμφάνιση, ο σοβαρός Ευρωπαίος Ολυμπιακός νίκησε 1-0 στο Χάρκοβο τη Μέταλιστ με σκόρερ πάλι τον Φουστέρ, όπως και στη Μόσχα, αποκτώντας αβαντάζ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο "Καραϊσκάκη" την άλλη Πέμπτη. Μια ρεβάνς που θα χάσει ο Μέλμπεργκ, που "κιτρίνίστηκε", αλλά και ο Εντμάρ που αποβλήθηκε με κόκκινη, "σακατεύοντας" τον Μανιάτη...
Οι Ουκρανοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, χωρίς πάντως να έχουν κλασικές ευκαιρίες. Η φόρα των γηπεδούχων κόπηκε στο 50` με το γκολ του Φουστέρ, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το 1-0 ως το τέλος. Πάντως, με την ταχύτητα της και την καλή κυκλοφορία η Μέταλιστ έδειξε οτι θέλει μεγάλη προσοχή...
Μπορούσε καλύτερα
Με όπλο της την ταχύτητα και την καλή κυκλοφορία η Μέταλιστ δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό από την αρχή, δίχως όμως να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στον Μέγερι. Οι ερυθρόλευκοι με τη σειρά τους δεν ανέβαιναν ψηλά για να πιέσουν, καθώς έκαναν λάθη και δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, με τους γηπεδούχους να είναι επίσης "φωτιά" στην κόντρα.
Φινίνιο και Τάισον (ο καλύτερος παίκτης στο πρώτο μέρος) συνδυάστηκαν άψογα δυο φορές, αλλά ευτυχώς ο πρώτος δεν βρήκε στόχο, με τους Ουκρανούς πάντως να ελέγχουν το ματς. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγάλει το ημίχρονο 0-0, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες πάντως ανασταλτικά (7-3 οι τελικές) και χωρίς να έχει απειλήσει, αν και η άμυνα της Μέταλιστ έδειξε να έχει κενά, τις λίγες φορές που πιέστηκε. Στο τέλος του πρώτου μέρους ο Μέλμπεργκ είδε και κίτρινη και δεν παίζει στη ρεβάνς.
Ναι ρε Φουστέρ!
Η άμυνα της Μέταλιστ ήταν ασταθής στην πίεση και αυτό αποδείχτηκε στο 50`! Ο Μιραλάς σέντραρε, ο Τορσιλιέρι έδιωξε πάνω στον Φουστέρ και ο Ισπανός με δυνατό σουτ έκανε το 0-1!! Όπως ήταν φυσιολογικό, ο Ολυμπιακός δέχτηκε κάποια πίεση (ευκαιρία Εντμάρ στο 55`), ενώ όποτε μπορούσε έβγαινε με πολύ καλές προϋποθέσεις στην κόντρα.
Ο Τάισον στο 67` ευτυχώς δεν βρήκε στόχο για λίγο, ενώ λίγο πριν ο Τζιμπούρ είχε σπαταλήσει μια πολύ καλή αντεπίθεση. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο συγκεντρωμένος από το πρώτο μέρος, απέφευγε τα λάθη, βοήθησε βέβαια και το γκολ, ενώ ο Βαλβέρδε "φρέσκαρε" το κέντρο, περνώντας τον Μοντέστο.
Στο 81` αποβλήθηκε με κόκκινη ο Εντμάρ για βίαιο μαρκάρισμα στον Μανιάτη και ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ελέγξει το ματς ως το τέλος, φεύγοντας με μια πολύτιμη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: