Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ποιους πήρες και ποιους άφησες...!

Μας τρέλανε όλους ο Σάντος με την τριάδα τερματοφυλάκων που πήρε για το Euro. Χαλκιά, Τζόρβα, Σηφάκη επέλεξε, ενώ οι περισσότεροι περίμεναν Χιώτη και ίσως Καρνέζη, Κωνσταντόπουλο!
Ποιους πήρες και ποιους άφησες...
Μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ώρες με αφορμή τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος για το Euro. Ο Πορτογάλος τα "ακούει" κυρίως για τους τερματοφύλακες που πήρε και προφανώς γι' αυτούς που ...δεν πήρε στην αποστολή της Εθνικής.
Ο σκύλος δεν έχει σκοπό να το παίξει έξυπνος και ...προπονητής. Απλά θα παραθέσει τα στοιχεία και τα πεπραγμένα των πορτιέρο που είχε στη διάθεσή του ο Φερνάντο Σάντος, αποδεικνύοντας γιατί θα μπορούσε -αν όχι θα έπρεπε- να επιλέξει μια τελείως διαφορετική τριάδα τερματοφυλάκων για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Ας ξεκινήσουμε με αυτούς που επέλεξε τελικά ο Πορτογάλος. Τον Κώστα Χαλκιά, τον Άλεξ Τζόρβα και τον Μιχάλη Σηφάκη, δηλαδή.
Ο πρώτος ταλαιπωρήθηκε -και φέτος- από τραυματισμούς και είδε να χάνει σε πολλά παιχνίδια τα γάντια του βασικού από τον νεαρό Γλύκο και τον Κρέσιτς. Μέχρι και τα πλέι οφ δεν είχε αγωνιστεί ούτε στα μισά ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (14 συμμετοχές). Μάλιστα, μετά το ιστορικό ματς με την Τότεναμ στο Λονδίνο πολλοί πίστεψαν ότι έχει "τελειώσει" από τον ΠΑΟΚ, αλλά επέστρεψε δυναμικά προς το τέλος της σεζόν όταν έπιασε τα άπιαστα στο εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (0-2 ο ΠΑΟΚ).
Γενικά έκανε κάποιες καλές εμφανίσεις αλλά στο χθεσινό ματς με την ΑΕΚ τραυματίστηκε για μια ακόμη φορά μέσα στη σεζόν, ενώ ξαναθύμισε σε όλους ότι δεν είναι κι από τους πιο σταθερούς τερματοφύλακες με το παιδαριώδες λάθος στο γκολ του Λυμπερόπουλου. Και κάτι ακόμη για τον Χαλκιά. Στα τέλη του Μάη κλείνει τα 38 του χρόνια και μπαίνει στα 39. Καλή η εμπειρία, όπως είπε και ο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου, αλλά τα χρόνια πέρασαν, όπως και να το κάνουμε...
Ο Άλεξ Τζόρβας τώρα. Κατάφερε γρήγορα γρήγορα να γίνει το "μαύρο πρόβατο" στην Παλέρμο. Πραγματοποίησε μαζεμένες απογοητευτικές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο από βασικός να ...γυαλίζει τον πάγκο. Μόνο 11 συμμετοχές μέτρησε φέτος με την ιταλική ομάδα, ενώ τον Γενάρη η ομάδα του προσπάθησε να τον παραχωρήσει δίχως να τα καταφέρει. Αυτό αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι και η ουσία είναι ότι ο πρώην πορτιέρο του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία για μεγάλο διάστημα και σίγουρα με όχι την καλύτερη δυνατή ψυχολογία λόγω του παραγκωνισμού του.
Πάμε και στον Μιχάλη Σηφάκη. Στην μετά Νικοπολίδη εποχή στην Εθνική ομάδα έδειξε να είναι άξιος διάδοχος. Αλλά αυτά πριν το σοβαρό τραυματισμό του. Έμεινε πολύ μεγάλο διάστημα εκτός δράσης και ίσα που πρόλαβε στο τέλος της σεζόν να γράψει δύο συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη στο πρωτάθλημα (συνολικά είχε 4). Μάλιστα, στην επιστροφή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκη" αποβλήθηκε κι έδειξε εμφανώς ανέτοιμος και επηρεασμένος από την μακρά αποχή του.
Αυτούς επέλεξε, λοιπόν, ο Σάντος για το Euro. Tώρα, ποιους είχε την ευκαιρία να πάρει στη θέση τους; Πρώτον απ' όλους τον Διονύση Χιώτη. Τι συστάσεις να κάνει κάποιος για τον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ; Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ιστορικής πορείας του ΑΠΟΕΛ μέχρι και τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ τα λέει όλα. Εκπληκτικά ματς έκανε ο Χιώτης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση προκαλώντας πολλές φορές τα κολακευτικά σχόλια κορυφαίων ανθρώπων του ποδοσφαίρου αλλά και πολλών ξένων Μέσων.
Ο Σάντος προφανώς και δεν πείστηκε από τις εμφανίσεις του Χιώτη με τον ΑΠΟΕΛ, αν κρίνουμε μάλιστα και από την απόφασή του να πάει να τον ...τσεκάρει στη ρεβάνς των προημιτελκών με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο "Μπερναμπέου"! Μήπως φταίει που τότε ο Γιοβάνοβιτς του την ...έφερε και προτίμησε τον Πάρντο;
Δεν είναι μόνο, όμως, ο Χιώτης που θα μπορούσε και άξιζε να πάει Euro. Είναι και ο Ορέστης Καρνέζης με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. Ο πρώτος με γεμάτη χρονιά με τον Παναθηναϊκό (21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο) και ο δεύτερος με αρκετά καλή παρουσία στην ΑΕΚ (14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο). Ήταν και οι δύο αρκετά σταθεροί και ειδικά στα πλέι οφ πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις. Μάλιστα, επειδή ο Σάντος τους παρακολουθούσε από κοντά σε αυτά τα ματς όλοι εκτιμούσαν ότι θα κερδίσει έστω και ο ένας από τους δύο μια θέση στην τριπλέτα που θα πάει στο Euro. Αμ δε... Ο Πορτογάλος είχε άλλη άποψη...
Όπως και να έχει ο Σάντος έκανε τις επιλογές του κι αυτό δεν αλλάζει. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς τώρα είναι να ευχηθούμε να δικαιωθεί αυτές και για το ...όνειρο που μάλλον είδε όταν πήρε τις αποφάσεις του.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: