Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Το κοντέρ των «κόκκινων διαβόλων» άρχισε να γράφει!!

Το κοντέρ των «κόκκινων διαβόλων» άρχισε να γράφει (video)
Στις 17 Μαΐου του 1990 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτά τον πρώτο της τίτλο με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της. 
Οι «κόκκινοι διάβολοι» και η  Κρίσταλ Πάλας συναντήθηκαν ξανά πέντε μέρες μετά τον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Το  εκπληκτικό 3-3 του πρώτου αγώνα ήταν ο λόγος που οι δύο ομάδες έδωσαν και δεύτερο παιχνίδι προκειμένου να λύσουν τις  διαφορές τους και να υπάρξει νικητής. 

Το Γουέμπλεϊ, όπως και στο πρώτο ματς, γέμισε με 80,000 φίλους των δύο συλλόγων. Ο συναρπαστικός  πρώτος αγώνας  με τα έξι γκολ, είχε ανοίξει την όρεξη για ανάλογη συνέχεια. Ωστόσο αυτή τη φορά υπήρχε μόνο ένα τέρμα και αυτό από την πλευρά των «κόκκινων διαβόλων», ο παίκτης που χάρισε το Κύπελλο στην ομάδα του ήταν ο Λι Μάρτιν στο 59΄ της αναμέτρησης.  Ενώ στις καθυστερήσεις  πέρασε ως αλλαγή για την ομάδα του Φέργκιουσον  και ο Μαρκ Ρόμπινς, γνωστός στη χώρα μας από το πέρασμά του στον Πανιώνιο, όπου αγωνίστηκε 13 φορές σημειώνοντας ένα γκολ τη σεζόν 1998-1999.

Αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που η Κρίσταλ Πάλας συμμετείχε σε τελικό FA Cup. Σε αυτή τη μεγάλη στιγμή της ιστορία της την οδήγησε ένας άνθρωπος που φορούσε την φανέλα της Γιουνάιτεντ για 8 χρόνια, ο Στίβ Κόπελ. Η Πάλας ήταν η τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε σε τελικό του Κυπέλλου, έχοντας μόνο Άγγλους στην σύνθεσή της.

Με κύπελλο αυτό η Γιουνάιτεντ φτάνει τις επτά κατακτήσεις και ισοφαρίζει το  ρεκόρ της Άστον Βίλα και της Τότεναμ. Ήταν η αρχή μιας ξέφρενης πορείας τίτλων για την Μάντσεστερ, καθώς από τότε μέχρι σήμερα ο αγγλικός σύλλογος έχει καταφέρει να κατακτήσει πάνω από τριάντα τρόπαια!   

Ένα μήνα πριν το τελικό η UEFA ανακοίνωσε την απόφασή της να άρει την απαγόρευση της εξόδου των αγγλικών ομάδων στην Ευρώπη. Το Κύπελλο έδινε το «εισιτήριο» στους «κόκκινους  διάβολους» για συμμετοχή στο Κύπελλο Κυπελλούχων τη σεζόν 1990-1991. Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατέκτησε το τρόπαιο και έγινε η πρώτη ομάδα από την Αγγλία  μετά την πολυετή απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο.   

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 1-0 59΄ Μάρτιν Θεατές: 80.000

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Σίλεϊ, Ινς, Μάρτιν (88’ Μπλάκμορ), Μπρους, Φίλαν, Πάλιστερ (93’ Ρόμπινς) , Ρόμπσον, Γουέμπ, ΜακΚλέρ, Χιουζ, Γουάλας

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Μάρτιν, Πέμπερτον, Σόου, Γκρέι, Ο΄Ράιλι, Θορν, Μπάρμπερ (45΄ Ράιτ), Τόμας, Μπράιτ, Σαλάκο (45΄ Μάντεν), Πάρντιου



πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: