Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Καθαρή νίκη με πειστική εμφάνιση!!

Η ΑΕΚ ξόρκισε τον φετινό κακό της δαίμονα, τον ΠΑΟΚ, και πέτυχε επιτέλους μια νίκη έναντι των πέντε που είχε μέχρι τώρα στις τελευταίες τους συναντήσεις η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Καθαρή νίκη με πειστική εμφάνιση
Μία νίκη δίκαιη και μάλιστα σε μια κρίσιμη φάση στη διαδικασία των πλέι οφ, αφού τη φέρνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και διατηρεί τις πιθανότητές της ακόμη και για την πρώτη.
Η Ενωση ήταν σαφώς ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από τον ΠΑΟΚ που έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του στις φετινές καθόδους του στην Αθήνα. Οι παίκτες της επιστράτευσαν όλες τις δυνάμεις που τους έχουν απομείνει, προσπάθησαν και πήραν απ' την αρχή του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφεραν μάλιστα να προσφέρουν κατά διαστήματα και ωραίο θέαμα στους οπαδούς τους.
Η πολύ καλή απόδοση της ΑΕΚ οφείλεται στο γεγονός ότι πήρε πολλά από παίκτες που δεν την είχαν βοηθήσει ιδιαίτερα φέτος ή και στα προηγούμενα ματς για τα πλέι οφ. Αυτοί ήταν κατά πρώτο λόγο ο Λαγός που έκανε τα καλύτερό του παιχνίδι φέτος, αλλά και οι Βάργκας, Χουάν Κάρλος και Γκουντγιόνσεν. Ιδιαίτερα ο Ισλανδός, που μπήκε στο τελευταίο ημίωρο, έδειξε έστω και σε λίγες στιγμές τη μεγάλη κλάση του, που τόσο έλειψε στη φετινή σεζόν από την ΑΕΚ.
Αν εξαιρέσει κανείς μερικές επιπολαιότητες των Γεωργέα και Μανωλά, που πάντως δεν ήταν κακοί, όλοι οι άλλοι παίκτες της ΑΕΚ ήταν πολύ καλοί. Την αποθέωση όμως γνώρισε δικαιολογημένα ο Λυμπερόπουλος, τόσο για τη συγκινητική του προσπάθεια όσο και για το γεγονός ότι ίσως και να ήταν η τελευταία εμφάνισή του στο κοινό της ΑΕΚ.
Ο ΠΑΟΚ φανερά χωρίς δυνάμεις προσπάθησε να ακολουθήσει τον γνωστό τρόπο παιχνιδιού του κλείνοντας χώρους και επιχειρώντας αντεπιθέσεις, αλλά απέτυχε και στους δύο τομείς καθώς δεν απείλησε παρά μια φορά, από λάθος του Γεωργέα, την εστία του Κωνσταντόπουλου, που ήταν και πάλι εξαιρετικός. Η νίκη της ΑΕΚ ήρθε πιο εύκολα εξαιτίας της αποβολής του Γκαρσία, ενώ αυτή του Φωτάκη ήταν άδικη και καταγράφεται στα αρκετά λάθη του Κουκουλάκη.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: