Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

«Γιατί δεν έβαλε το Σταφυλίδη»;

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» με αφορμή το γεγονός ότι έξι παίκτες από την ακαδημία του αγωνίζονται στην Κ-17 του Άρη, όμως στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Λάσλο Μπόλονι δε χρησιμοποίησε τον Κώστα Σταφυλίδη εκφράζοντας την απορία του για αυτή την κίνηση του Ρουμάνου.

Ο κ. Κερμανίδης αναλυτικά τόνισε:

«Και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, αλλά και ο Ηρακλής παλαιότερα ενδιαφέρονταν για παιδιά από τις ακαδημίες μας και κάνουν τις επιλογές τους. Στην οργάνωση των τμημάτων ο ΠΑΟΚ είναι πιο προχωρημένος και έχει καλύψει αρκετές θέσεις. Ο Άρης τώρα οργανώνεται, ζήτησε παιδιά από τις ακαδημίες και τους ενισχύσαμε με τον τρόπο αυτόν και επέλεξαν αυτά τα παιδιά.

Ο ΠΑΟΚ θεώρησε ότι είναι συμπληρωμένος και δεν επέλεξε κάποια παιδιά, αν και μερικά από αυτά είχαν προπονηθεί με τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης ήθελε να συμπληρώσει τις ομάδες του γιατί δεν είχε ρόστερ και έκανε τις σωστότερες επιλογές.

Η προσπάθεια στην ακαδημία μας είναι πολύ καλή, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και θα δίνουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Είμαστε ακαδημία που θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους τους συλλόγους, άσχετα αν εγώ θα ήθελα να πάω παιδιά στον ΠΑΟΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ αποφασίζει.

Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν παίκτη 16 ετών, παίζει στην εθνική παίδων, είναι ήδη περιζήτητος, τον λένε Παναγιώτη Δεληγιαννίδη και θα ήθελα να τον πάρει ο ΠΑΟΚ, αλλά να τον υπολογίζει για την πρώτη ομάδα.


Στη συνέχεια ο κ. Κερμανίδης αναφέρθηκε και στην απουσία του Σταφυλίδη από το χθεσινό ματς:

«Πρέπει να το τολμήσουμε στην Ελλάδα αυτό. Απλά εγώ περιμένω οι προπονητές να δείξουν ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά. Χθες για παράδειγμα γιατί δεν έπαιξε ο Σταφυλίδης και έπαιξε ο 36χρονος Λίνο; Εσείς δε βλέπετε παρασκήνιο σε αυτό;

Ο Σταφυλίδης έχει εντυπωσιάσει στα προηγούμενα παιχνίδια και χθες δεν το χρησιμοποίησε. Όταν βλέπουμε τέτοιες κινήσεις δεν πάει το μυαλό μας ότι κάτι υπάρχει από πίσω; Ίσως πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο Λίνο γιατί λήγει το συμβόλαιό του και πρέπει να το ανανεώσει. Ο παίκτης αυτός μπορεί να καλύψει τη θέση του αριστερού μπακ επάξια.

Μετά τον Ιωσηφίδη ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε άλλον τέτοιο παίκτη σε αυτή τη θέση και δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την επένδυση και να κάνουμε δοκιμές. Ο Λίνο πρόσφερε στον ΠΑΟΚ, αλλά κάποτε έρχεται και το τέλος. Έχουμε και το παράδειμα του Τσιρίλο πέρσι, που ήταν λάθος για μένα.

Ο Γκαρσία ήταν από τους καλύτερους ξένους που ήρθαν και πρόσφερε. Από μόνος του δήλωσε ότι πέρασαν τα χρόνια και είναι ένα μήνυμα προς τη διοίκηση. Ο Χαλκιάς ότι μπόρεσε να προσφέρει το πρόσφερε. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε ήδη να έχει τις κινήσεις για τον επόμενο τερματοφύλακα. Και για τον Ίβιτς, το ίδιο, όπως και τον Τσιρίλο. Δεν επηρεάζομαι από το χθεσινό παιχνίδι για να το πω αυτά»

Τέλος, αναφέρθηκε και στην εποχή Σάντος, αλλά και στον Μπόλονι:

«Ο κ. Σάντος έκανε τρομερά λάθη, δεν ανέδειξε ούτε έναν παίκτη από τις ακαδημίες. Εμένα με ενδιαφέρει πάνω απ? όλα ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να λειτουργήσει έτσι ο ΠΑΟΚ. Ο Μπόλονι είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά βλέποντας πώς λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα, έκανε το ίδιο. Δεν είμαι υπέρ των αλλαγών και δε νομίζω ότι θα κάνει καλό η αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: