Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Δύο – δύο τα εγκλήματα!!

Πάει και για φέτος το Τσάμπιονς Ληγκ… "Πάλι ο ΠΑΟΚ έμεινε στο …σχεδόν" όπως έλεγε και ο Γκαρσία πριν λίγες εβδομάδες. Γιατί; Γράφει ο Δημήτρης Τζορμπατζόγλου.
Δύο – δύο τα εγκλήματα
Μετά το άδικο 2-0 από τον Παναθηναϊκό, ήρθε και το άδικο 2-0 από την ΑΕΚ. Άδικο πάνω απ’ όλα γιατί η εικόνα και των δύο αγώνων δεν δικαιολογεί τα αποτελέσματα…
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ δεν ήταν τόσο κακός. Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μπόλονι ανταπεξήλθε για τα δεδομένα της εποχής. Δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα μεσοαμυντικά, ενώ στην επίθεση δημιούργησε φάσεις και δικαιούταν γκολ.
Δεν θεωρώ παράλογο το ότι έπαιξε ο Λίνο αντί του Σταφυλίδη. Ο μικρός δεν γίνεται να βγάλει έξι 90λεπτα σε 18 μέρες και στο κάτω – κάτω αυτός που μπαίνει είναι ο Λίνο και κάτι χρωστούσε… Γκαρσία – Φωτάκης δεν είναι κακό δίδυμο και χρειάζονταν ένα φρεσκάρισμα το κέντρο, ενώ Ίβιτς και Νιμανί ήταν οι κορυφαίοι.
(Ο Γάλλος έδειξε και σήμερα ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής. Από την στιγμή μάλιστα που κάνει μεγάλη προσπάθεια να διακριθεί και ως αριστερό χαφ… Μπράβο του).
Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί:
* Στο 21΄ τελειώνει το μισό παιχνίδι όταν δέχεται πρώτη κίτρινη ο Γκαρσία. Ύπουλη κάρτα για προβολή που δεν επηρεάζει κανέναν και τίποτα. Από εκεί και μετά ο Γκαρσία τελείωσε εγκεφαλικά και κατ’ επέκταση ποδοσφαιρικά. Ήταν απλώς θέμα χρόνου πότε θα «φάει» την δεύτερη. Φυσικά και έχει ευθύνη, αλλά η κούραση στο μυαλό του είναι τόσο μεγάλη, που πλέον δεν μπορεί να αυτοσυγκρατηθεί. (Αν μιλήσει μάλιστα για όσα βλέπει μέσα στην ομάδα, τότε να δείτε… κάρτα που θα βγουν μερικοί – μερικοί).
* Στο 33΄ ο Χαλκιάς κάνει τεράστιο λάθος και ο Λυμπερόπουλος δεν συγχωρεί.
* Στο 38΄ και στο 62΄ ο Κωνσταντόπουλος κάνει σούπερ επεμβάσεις και κρατάει το 1-0, που δεν δικαιούται η ΑΕΚ.
* Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βάργκας -και όχι μόνο- παίζει για να πάρει κάρτα από τον Γκαρσία. Το κακό που έρχεται δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ στον ΠΑΟΚ να το σταματήσει. (Πιστεύει κανείς ότι μπορεί ο Μπόλονι να επιβληθεί στον Γκαρσία;)
* Στο 78΄ ο Κουκουλάκης ανακαλύπτει δεύτερη κάρτα στον Φωτάκη και τον αποβάλει. Το ότι ΚΑΝΕΙΣ παίκτης του ΠΑΟΚ δεν διαμαρτύρεται, τα δείχνει όλα. Έχουν «τελειώσει» οι παίκτες. Πνευματικά και σωματικά. Δεν έχουν κουράγιο να κάνουν το παραμικρό. (Γι’ αυτό και αν δεν ληφθούν μέτρα από την διοίκηση για το Κυριακάτικο παιχνίδι, η ομάδα θα κινδυνεύσει να βγει τελευταία).
Και εδώ επάνω ο ΠΑΟΚ και όσοι είναι υπεύθυνοι, κάνουν το μεγαλύτερο έγκλημα.
Το ματς είναι 1-0 στο 78΄ και ο ΠΑΟΚ παίζει με εννιά. Και όμως… ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει ότι η ομάδα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δεχθεί δεύτερο γκολ. Και από την στιγμή που δύσκολα θα ισοφαρίσει, ΠΡΕΠΕΙ να προσπαθήσει πολύ για να μην γίνει το 2-0.
Γιατί όλα αυτά; Γιατί με 1-0 χθες στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ θα περίμενε δύο αποτελέσματα στο ματς Παναθηναϊκός – ΑΕΚ την Κυριακή (Άσο ή ισοπαλία), έτσι ώστε αν κερδίσει τον Ατρόμητο, να ξεπεράσει την ΑΕΚ και να βγει δεύτερος. Τώρα που έγινε 2-0 χάθηκε η ισοβαθμία ΚΑΙ με την ΑΕΚ, σε περίπτωση άσου στην Τούμπα και ισοπαλίας στο ΟΑΚΑ. Με τον ίδιο ΑΝΟΗΤΟ τρόπο που χάθηκε και ο βαθμός στην Λιβαδειά. Και μυαλό δεν έβαλαν…
ΛΑΘΟΣ κάνει όποιος πει… «λεπτομέρεια». Γιατί η ισοπαλία φαντάζει πλέον πιθανή στο ΠΑΟ – ΑΕΚ, ισοπαλία που δεν θα βόλευε αν έμενε το 1-0 χθες. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αν πρόσεχε ο ΠΑΟΚ να μην δεχθεί δεύτερο γκολ μετά το 78΄ και την δεύτερη αποβολή, θα το πετύχαινε. Το θέμα όμως είναι ότι εκείνο το διάστημα έπαιζε με πέντε επιθετικούς και συνέχιζε να ρισκάρει ανόητα, όπως τότε στην Λιβαδειά όταν έγινε το 3-3 το οποίο επίσης δεν επεδίωξε να κρατήσει.
Γι’ αυτά τα σκηνικά, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν συνέπειες σε όσους έχουν ευθύνη. Αυτά τα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ γεγονότα, φανερώνουν ΠΟΛΛΑ για το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Γιατί αυτά είναι εγκλήματα… Και γίνονται δύο – δύο.
Και πάμε στην διαιτησία: Τι αποδείχθηκε στο ΟΑΚΑ με τον Κουκουλάκη: Ότι φυσικά ΚΑΙ αυτός, τον ΠΑΟΚ τον έχει γραμμένο κανονικά…
ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Η ΠΑΕ ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ- ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΟΜΑΔΑ!
Η ήττα σε αυτό το επίπεδο είναι διπλή και τριπλή! Γιατί όταν αντιδράς για την διαιτησία το κάνεις με τόσο και πειστικό και εκφοβιστικό τρόπο, ώστε την επόμενη φορά – όχι μόνο να μην φανεί ότι σε αγνοούν- αλλά και να ευνοηθείς κιόλας, έτσι ώστε όλοι να πάρουν το μήνυμα ότι είσαι δυνατός. Τώρα ξέρετε τι μήνυμα πήραν όλοι: «Ποιος ΠΑΟΚ;»
Γι’ αυτό είναι μεγάλη παγίδα η ανακοίνωση… Αυτά είναι απλά μαθήματα επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Και απορώ πως δεν έχουν πάρει το ξεκάθαρο μήνυμα στον ΠΑΟΚ, για το ποια είναι η μοναδική λύση για την διαιτησία στην Ελλάδα…
* Εφόσον δεν ξαναπαίξουν στον ΠΑΟΚ όπως είναι και το πιο πιθανό, αξίζει ένα μπράβο στον Τσιρίλο και στον Ίβιτς για όσα προσέφεραν. Πιστεύω ότι ειδικά ο Ιταλός, τα δούλεψε τα λεφτά του και με το παραπάνω. Θα έγραφα τα ίδια και για τον Σέρβο, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ασταθέστατος και με πολλούς τραυματισμούς.
* Αν ο ΠΑΟΚ πάρει την ΠΟΛΥ – ΠΟΛΥ δύσκολη νίκη από τον Ατρόμητο (ένας είναι ο δρόμος για να έρθει με τόσα προβλήματα που έχει η ομάδα και σιγά μην τον γράψω…) θεωρώ ότι η ομάδα θα βγει δεύτερη και θα παίξει τέλη Αυγούστου. Εκτός και αν ξεδιάντροπα οι άλλοι «καθίσουν» στο (Χ) που ηλιθιωδώς τους προσέφερε ο ΠΑΟΚ χθες.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: