Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

«Δεν ήθελε να χάσει τον ύπνο του ο Σάντος»!

«Δεν ήθελε να χάσει τον ύπνο του ο Σάντος»!
Ποικίλα σχόλια προκάλεσαν οι επιλογές του Φερνάντο Σάντος για την Εθνική ομάδα. Μιλώντας για αυτό το θέμα στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο Σάκης Τσιώλης τόνισε πως πολλές φορές προτιμώνται όχι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές αλλά οι καταλληλότεροι κι εκείνοι που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες που προκύπτουν στην πορεία ενός αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης στον Βασίλη Σαμπράκο και την εκπομπή «Insiders»:

«Δεν ήταν και η πιο εύκολη μέρα για τον Σάντος, έπρεπε να επιλέξει με πολλές παραμέτρους. Δεν είναι καλό να κρίνουμε τις επιλογές κάποιου άλλου. Αυτός έχει σκεφτεί πολλά πράγματα. Στους τερματοφύλακες πάντως, ίσως θα μπορούσαμε να δούμε Καρνέζη, Κωνσταντόπουλο, τουλάχιστον τον έναν από τους δύο. Στο ποδόσφαιρο καμιά φορά ο καταλληλότερος μπορεί να προτιμηθεί από τον καλύτερο. Ένας παίκτης δηλαδή, που να μπορεί να προσαρμοστεί σε αλλαγή συστήματος ανάλογα με τοις ανάγκες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Άρα ο καταλληλότερος είναι αυτός που κερδίζει τελικά θέση στην Εθνική».

Για τους λόγους που ώθησαν τον Σάντος στις συγκεκριμένες επιλογές:

«Για να μη χάσει τον ύπνο του το έκανε! Είχαμε μιλήσει στο περιθώριο των βραβείων της Nova και τότε μου είπε πως είχε 37-38 παίκτες στο μυαλό του και προσπαθούσε να επιλέξει. Πολύ ρεαλιστικά κατέληξε τελικά επιλέγοντας αυτούς που έπρεπε ώστε να μπορεί να κοιμάται ήσυχος».

Για τον τρόπο παιχνιδιού που θα πρέπει να διαλέξει η Εθνική στο Euro:
«Το σύστημα περιμένω και βγαίνω στην κόντρα έφερε διακρίσεις στο παρελθόν, όμως τελευταία η ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει κιόλας. Ο Μήτρογλου ελπίζω να μην είναι σε αυτούς τους 2-3 παίκτες που θα κοπούν. Είναι φορ περιοχής και θα χρειαστούμε πολύ έναν παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά».

Για το πού θεωρεί πως θα επικεντρωθεί η προετοιμασία της ομάδας:
«Σε θέματα τακτικής δεν θα έχει πρόβλημα o κ. Σάντος, τώρα θα θέλει να δημιουργήσει αυτοματισμούς πάνω στην τακτική. Μπορεί μέσω αυτής να καλυφθούν κάποιες αδυναμίες στη φυσική κατάσταση ή την αντοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: