Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τεράστιο ρίσκο του Σάντος στη θέση "κλειδί"

Το πιο "ανατριχιαστικό" είναι πως ο Χαλκιάς από τα συμφραζόμενα του Πορτογάλου και το ρεπορτάζ, μάλλον αποτελεί την πρώτη επιλογή. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.
Τεράστιο ρίσκο του Σάντος στη θέση "κλειδί"
Ο Σωτήρης (Ταμπάκος) που κάτι ξέρει παραπάνω, μου τα έλεγε χθες ενώ ανηφορίζαμε για το ΟΑΚΑ, αλλά δυσκολευόμουν να το πιστέψω.
Παρά το γεγονός πως ξέρω πως οι πληροφορίες του είναι γκαραντί, αρνιόμουν να δεχτώ πως οι επιλογές του Πορτογάλου ομοσπονδιακού τεχνικού ήταν αυτές ακριβώς που ακούσαμε από το στόμα του, σήμερα το πρωί, στη θέση του τερματοφύλακα.
Όπως μέσα έπεσε ο Σώτος και στο θέμα του ενός επιθετικού. «Ο Λύμπε είναι δεδομένα μέσα, η θέση θα παιχτεί ανάμεσα σε Μήτρογλου και Κλάους», μου εκμυστηρεύθηκε χθες.
Το ακόμα πιο «ανατριχιαστικό» είναι πως ο Χαλκιάς από τα συμφραζόμενα του Πορτογάλου και το ρεπορτάζ, μάλλον αποτελεί την πρώτη επιλογή. Από τους τρεις, ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, στα καλά του, είναι ο Σηφάκης. Θα είναι όμως έτοιμος ο πορτιέρο του Άρη; Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως είναι, αλλά πόσο μπορεί ένας τερματοφύλακας με τόσο λίγα παιχνίδια να έχει ρυθμό. Άρα το σενάριο με Χαλκιά μοιάζει αρκετά πιθανό. Όσο για τον Τζόρβα; Έχει να παίξει από τις 20 Νοεμβρίου. Αυτό αρκεί.
Ο Καρνέζης και ο Χιώτης έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται αδικημένοι. Αυτοί θα ήταν οι δύο που δικαιούνταν να βρίσκονται , τουλάχιστον αντί Τζόρβα και Χαλκιά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αυτή τη στιγμή μακράν ο πλέον φορμαρισμένος είναι ο Κωνσταντόπουλος. Έστω κι έτσι, να δεχτώ πως ο «Dimi» δεν έχει το απαραίτητο «δέσιμο» με την ομάδα και σίγουρα δεν γνωρίζει την άμυνα του τόσο καλά.
Από ‘κει και μετά, το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι που επιλέχθηκαν έχουν παίξει πολλές φορές με τους συμπαίκτες αυτούς, αποτελεί το μόνο ελαφρυντικό για τον Σάντος. Από την άλλη, μπορεί αυτό ν’ αποτελεί το μοναδικό κριτήριο και όχι τα όσα πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές μέσα στη χρονιά, στο γήπεδο; Ο Σάντος με τις επιλογές του στον άσο, παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο και θεωρώ πως το κατανοεί. Οφείλει να είναι έτοιμος πάντως να δεχτεί και τα ανάλογα «πυρά» από τον Τύπο, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά. Ακόμα και αν η «στραβή» γίνει σε ένα μόνο παιχνίδι με κάποιον από τους τερματοφύλακες.
Κατά τ’ άλλα, το μοναδικό που είναι προς συζήτηση είναι η μη επιλογή του Αθανασιάδη. Βέβαια εκεί τα πράγματα είναι πιο εύκολα για τον Σάντος. Από τη στιγμή που ο Λυμπερόπουλος παρουσιάστηκε φουλ φορμαρισμένος και έτοιμος στα πλέι-οφ, κέρδισε και λόγω εμπειρίας τη θέση. Βέβαια τον «Λύμπε» τον βάζεις κορυφή σε ομάδα που θα προσπαθήσει να έχει πρωτοβουλία και να κάνει εκείνη παιχνίδι. Υποθετικά κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε διαστήματα δύο αγώνων του ομίλου μας, αλλά και πάλι αυτό είναι καθαρά θεωρητικό.
Ο Μήτρογλου, παρά το γεγονός πως φαίνεται «σκασμένος» στα πλέι-οφ, θα δώσει τη μάχη του, μιας και η περίπτωση του ίσως είναι από αυτές που υπάρχει ενδεχόμενο να «κοπούν» από την τελική 23άδα μέχρι την 29η Μαΐου, η οποία είναι η καταληκτική ημερομηνία για το ποιοι θα ταξιδέψουν στο EURO.
Από ‘κει και μετά τα κουκιά ήταν μετρημένα. Στο κέντρο δεν είχαμε κάποια έκπληξη. Κονέ και Φορτούνης θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα δώσουν μάχη για μια θέση στο ρόστερ. Με τη διαφορά πως λείπουν ακραίοι από την ομάδα και υπ’ αυτή την έννοια, ίσως ο άσος της Μπολόνια να προτιμηθεί από τον Φορτούνη. Από την άλλη, ο Μαλεζάς πιστεύω πως δικαιωματικά κερδίζει την κλήση.
Αν συνέλθει εντελώς ο Κυριάκος Παπαδόπουλος από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί, θα βρίσκεται στους 23; Δεν αποκλείεται, μιας και ο Σάντος θέλει να έχει επιλογές ειδικά στην άμυνα. Οι Τζιόλης και Τζαβέλλας έχουν λιγότερες πιθανότητες να «κοπούν»,αλλά η αλήθεια είναι πως γι’ αυτούς δεν έχουμε τόσο άμεση εικόνα όσο για τους άλλους, ώστε να κρίνουμε.
Ο Πορτογάλος προτίμησε να πάει σε σίγουρες και συνηθισμένες λύσεις, που ξέρουμε τι θα δώσουν και κατ’ επέκταση ξέρουμε και τι προϊόν θα παρουσιάσουν. Από την άλλη, μια ταλαντούχα γενιά ποδοσφαιριστών, περιμένει να πάρει τις ευκαιρίες της, στα προκριματικά για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τότε ο Σάντος, θα έχει το περιθώριο να χτίσει μια αρκετά νεανική ομάδα που θα έχει νέα πρόσωπα που ίσως να μπορούν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό. Το βέβαιο είναι πως οι επιλογές του για το EURO στη θέση του «1» είναι άκρως αμφισβητήσιμες.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: