Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ξέρετε τι προτείνει ο Αθανασιάδης;

Διαβάστε αναλυτικά τα πέντε βασικά σημεία του πλάνου που έχει καταρτίσει για την επόμενη μέρα ο πρόεδρος του Άρη.
Ξέρετε τι προτείνει ο Αθανασιάδης;
Ο Θανάσης Αθανασιάδης και οι συνεργάτες του δεν αφήνουν να διαρρεύσουν πολλές λεπτομέρειες της πρότασης που κατατέθηκε για την επόμενη μέρα στην ΠΑΕ αφού επιθυμούν αυτή να ακουστεί ενώπιον των μελών της ΚΜΑ την προσεχή Δευτέρα.
Θα είναι πάντως μια πρόταση που θα αφορά τη συνολική λειτουργεία της ΠΑΕ και θα χωρίζεται σε διάφορα μέρη. Πάρτε μια γεύση από τον σκελετό πάνω στον οποίο είναι βασισμένη και έχει μορφορποιηθεί η πρόταση του προέδρου των κιτρίνων.
Εισροή κεφαλαίων

Το πρώτο και εξόχως σημαντικό που αναμένεται να ακουστεί είναι πως θα προκύψουν τα αναγκαια κεφάλαια για να αρχίσει και πάλι να λειτουργεί η κιτρινόμαυρη μηχανή που είναι αλήθεια ότι προχωράει ασθμαίνοντας εσχάτως. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι την χρηματοδότηση εγγυάται ο Φερνάντο Πλα (έχει πει ότι άμεσα θα βάλει 1εκ ευρώ).
Με ποιους όρους και προυποθέσεις θα αναλυθεί από τον Πρόεδρο του Άρη. Το σίγουρο είναι ότι για το... ευαίσθητο θέμα των μετοχών προκρίνεται η λύση του μεσεγγυούχου.

Αγωνιστικό τμήμα 
Το δεύτερο σημαντικό κομμάτι της πρότασης Αθανασιάδη θα αφορά το αγωνιστικό στο οποίο είναι επίσης αναγκαίες ριζικές αλλαγές μετά την παταγώδη αποτυχία της φετινής χρονιάς. Θεωρείται βέβαιο ότι θα προταθεί μια ρηξικέλευθη αναδιοργάνωση και ένας διαφορετικός προσανατολισμός, βασισμένος στο μοντέλο επιλογής παικτών της διετίας 2006-2008, τουλάχιστον όσον αφορά τους παίκτες από το εξωτερικό. Κομβικό ρόλο στο σημείο αυτό θα παίξει ο Μανέλ Φερέρ η ενεργοποίηση του οποίου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Παράλληλα θα επιδιωχθεί ένας εξορθολογισμός του μπάτζετ και σημαντικές μειώσεις σε συμβόλαια.

Στελέχωση 
Τομέα στον οποίο πάσχει η ΠΑΕ απότοκο ασφαλώς της οικονομικής στενότητας. Ο Αρης "πονάει" σε συγκεκριμένα πόστα που θα καταστήσουν πιο εύρυθμη τη λειτουργεία της ΠΑΕ, από την στελεχωση των γραφείων ως το εμπορικό τμήμα μετά την αποχώρηση του Γιώργου Ελευθερούδη.

Αξιοποιηση των τμημάτων υποδομής 
Ο ΑΡΗΣ έχει να υπερηφανεύεται ότι μέσα σε δυο χρόνια έχει δει τέσσερις ομάδες του να στέφονται πρωταθλήτριες. Πέρσι η Κ-20ο και φέτος η Κ-17, το παιδικό αλλλα και το προπαιδικό τμήμα. Η περαιτέρω αξιοποίηση των τμημάτων υποδομής είναι εκ των ων ουκ άνευ και εκτός των άλλων επιβάλλεται από τις οικονομικές συνθήκες. Ο Αντώνης Ζαμπέτας πρόσφατα εκμυστηρεύτηκε ότι ο μεγάλος στόχος κάποια στιγμή είναι η δημιουργία ενός πλήρους αθλητικού κέντρου αποκλειστικά για τα τμήματα υποδομής ώστε η δουλειά να γίνεται κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Εισιτήρια διαρκείας
Απαραίτητη για την υλοποίηση του πλάνου είναι φυσικά και η στήριξη του κόσμου που μπορεί να προέρθει από την αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Θεωρείται βέβαιο ότι οι τιμές τους θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρσι και προσαρμοισμένες στις σημερινές συνθήκες. Στόχος του πλάνου Αθανασιάδη είναι να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους οπαδούς του ΑΡΗ να αποκτήσουν πρόσβαση στους αγώνες της ομάδας και φυσικά για την διοίκηση πολύτιμα έσοδα σε μια δύσκολη περίοδο. 

πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: