Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τα πάντα για τη δεύτερη θέση!!

Το όνειρο της πρώτης θέσης, «έσβησε» οριστικά χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αυτό που ξεκίνησε ο Γιάχος την περασμένη Κυριακή το… αποτελείωσε ο Κουκουλάκης και έτσι ο ΠΑΟΚ απώλεσε ακόμα και τις μαθηματικές ελπίδες του να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Όμως, ο Λάσλο Μπόλονι και οι ποδοσφαιριστές του είναι κάτι παραπάνω από υποχρεωμένοι να κατακτήσουν με κάθε τρόπο τη νίκη επί του Ατρόμητου. Όχι για λόγους γοήτρου, αλλά για να διεκδικήσουν όσες πιθανότητες τους αναλογούν για την προνομιούχο δεύτερη θέση, από τη στιγμή που αυτή οδηγεί απευθείας στα πλέι οφ του Europa League και όχι στον τρίτο ή δεύτερο προκριματικό γύρο όπως αντιστοιχεί στην τρίτη ή στην τέταρτη θέση της διοργάνωσης αντίστοιχα.

Για να τερματίσει βέβαια ο ΠΑΟΚ δεύτερος και να κατακτήσει το «καλό» εισιτήριο της δεύτερης σε τάξη διοργάνωση της UEFA, δεν αρκεί μόνο η νίκη επί του Ατρόμητου. Απαιτείται παράλληλα και ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, μιας και σε κάθε άλλη περίπτωση οι «ασπρόμαυροι» είτε θα τερματίσουν τρίτοι ή ακόμα και τέταρτοι μιας και πλέον δεν ευνοούνται σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ.

Τρίτοι εφόσον κάμψουν την αντίσταση των Περιστεριωτών στην Τούμπα είτε αναδειχθούν ισόπαλοι με το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη, τέταρτοι εφόσον γνωρίσουν την ήττα στο φινάλε των φετινών πλέι οφ. Το τελευταίο σενάριο, σαφώς και μπορεί να χαρακτηριστεί… εφιαλτικό, μιας και συνεπάγεται έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ στις 19 Ιουλίου!

Εν κατακλείδι, εφόσον ο Δικέφαλος καταλάβει τη δεύτερη θέση, θα βρεθεί ένα βήμα πριν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και θα αγωνιστεί στις 23 και 30 Αυγούστου, εφόσον τερματίσει τρίτος θα βρεθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και θα αγωνιστεί στις 2 και 9 Αυγούστου, ενώ στο απευκτέο σενάριο που τερματίσει τελευταίος, θα αγωνιστεί στις 19 και 26 Ιουλίου.

Λειψανδρία στη μεσαία γραμμή

Όπως έχουν διαμορφωθεί πάντως η κατάσταση, μετά και τη χθεσινή αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, σαφώς και δεν είναι θετική για τον ΠΑΟΚ. Και αυτό γιατί στις ήδη δεδομένες απουσίες των Τσιρίλο και Ίβιτς, που δηλώθηκαν να εκτίσουν την τιμωρία τους στο παιχνίδι της Κυριακής, ο Λάσλο Μπόλονι θα στερηθεί σίγουρα και τις υπηρεσίες των Γκαρσία και Φωτάκη λόγω της αποβολής τους.

Συνεπώς, ο μοναδικός «πρωτοκλασάτος» κεντρικός χαφ που απέμεινε είναι ο Λάζαρ, με τον Ρουμάνο τεχνικό να είναι υποχρεωμένος να «επιστρατεύσει» τους δύο εκ των Μπαλάφα, Γιάννο και Τσουκαλά, που ο ίδιος έβαλε στην «ναφθαλίνη» το τελευταίο διάστημα. Βέβαια, μία λύση μπορεί να θεωρηθεί και ο νεαρός Παναγιωτούδης, ενώ σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του Τσιρίλο στα «μετόπισθεν», εκτός του Μπαλάφα υπάρχει και ο Κατσικάς που δεν έχει πάρει λεπτά συμμετοχής στα πόδια του μετά τον τραυματισμό του.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Μπόλονι θα πρέπει να περιμένει να διαπιστώσει το αν ο Έτο θα ξεπεράσει μέχρι την Κυριακή σε απόλυτο βαθμό τον τραυματισμό του, ενώ ερωτηματικό αποτελεί το αν ο Σαλπιγγίδης καταπονήθηκε εκ νέου στους κοιλιακούς του μετά την εμφάνισή του στο τελευταίο μισάωρο της χθεσινής αναμέτρησης.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: