Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η ελπίδα της Σιέρα Λεόνε!!

Γεγονός αποτελεί το ότι στις περισσότερες χώρες του πλανήτη οι προεδρικοί θώκοι των Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών καταλαμβάνονται από άντρες.
Η ελπίδα της Σιέρα Λεόνε
Στην Αφρική ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εναλλακτικά βήματα όπου γυναίκες ανέλαβαν την προεδρία όπως η Ιζέτα Γουέσλεϊ στη Λιβερία και η Λυδία ΝʼΣεκέρα στο Μπουρουντί.
Σε αυτές μπορεί να προστεθεί τον Ιούλιο και η Σιέρα Λεόνε, όπου μια δυναμική γυναίκα, η Ίσα Γιόχανσεν, έχει καταθέσει υποψηφιότητα για τις επικείμενες εκλογές στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας.
Η 47χρονη Γιόχανσεν παίζει κεντρικό ρόλο στις ποδοσφαιρικές εξελίξεις στη Σιέρα Λεόνε καθώς από το 2004 έχει ιδρύσει τη δική της ποδοσφαιρική ομάδα με την ονομασία Γιόχανσεν FC η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του εγχώριου πρωταθλήματος.
Παράλληλα, η Γιόχανσεν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Σιέρα Λεόνε ενώ έχει διοργανώσει δύο τουρνουά νέων το 2009 και το 2010, στο οποίο συμμετείχαν ομάδες από διάφορες χώρες της Αφρικής, καθώς επίσης και από τη Βραζιλία και τη Νορβηγία.
Η Γιόχανσεν είναι φυσικά η πρώτη γυναίκα που διεκδικεί την προεδρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σιέρα Λεόνε και μιλώντας στο BBC τόνισε πως τόσο το παράδειγμα της Γουέσλεϊ στη Λιβερία όσο και αυτό της ΝʼΣεκέρα στο Μπουρουντί της δίνουν την απαραίτητη έμπνευση για αυτή την προσπάθεια. «Η Νʼσεκέρα κάνει μία πολύ καλή δουλειά στο Μπουρουντί και ακολουθώ τα βήματά της. Σχεδιάζω να μιλήσω μαζί της, όπως και με τη Γουέσλεϊ για να μάθω από αυτές», αναφέρει.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο στη Σιέρα Λεόνε είναι αρκετά με κυριότερο θέμα αυτό των υποδομών. Η Γιόχανσεν γνωρίζει το δύσκολο έργο που θα έχει μπροστά της σε περίπτωση που εκλεγεί, ωστόσο είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό προκειμένου να φέρει μια αλλαγή. «Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σιέρα Λεόνε βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και θέλω να το αλλάξω προς το καλύτερο. Νομίζω πως μπορώ να τα καταφέρω. Θέλω να φέρω μία οργάνωση και έναν υγιή τρόπο λειτουργίας στην Ομοσπονδία της Σιέρα Λεόνε», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει την πρώτη γυναίκα που θα καθίσει στην προεδρία δεν τη φοβίζει καθώς η μέχρι τώρα συνεισφορά της στο ποδόσφαιρο της χώρας αποτελεί ένα πολύ καλό δείγμα των προθέσεων που έχει. «Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο. Αυτοί που γράφουν ιστορία και αυτοί που αποτελούν μέρος αυτής. Αν αυτοί που θα ψηφίσουν με εγκρίνουν ως κατάλληλη για την προεδρία τότε θα αποτελέσουν μέρος μιας αλλαγής στις τύχες του ποδοσφαίρου της Σιέρα Λεόνε. Η συνεισφορά μου στο ποδόσφαιρο της χώρας είναι τεράστια. Έχω αναδείξει ποδοσφαιρικά ταλέντα ενώ παράλληλα έχω βοηθήσει στο να κάνω γνωστό το όνομα της Σιέρα Λεόνε σε όλον τον πλανήτη», υπογραμμίζει η Γιόχανσεν.
Αξίζει να σημειωθεί πως η νεανική ομάδα του ποδοσφαιρικού συλλόγου Γιόχανσεν FC που ίδρυσε έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια επικρατώντας στον τελικό τουρνουά της Λίβερπουλ στην Ελβετία την περσινή χρονιά, ενώ την πρώτη θέση κατέκτησε και το 2009 σε αντίστοιχη διοργάνωση στη Σουηδία.


πηγή: othersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: