Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σάντος: «Δύσκολη απόφαση για τον Αθανασιάδη»

Ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος, μιλώντας αμέσως μετά την παρουσιάση της προεπιλογής των ποδοσφαιριστών για το ΕURO, τόνισε ότι η απόφαση να αφήσει εκτός λίστας τον Αθανασιάδη, τον προβλημάτισε πολύ.

"Αυτή ήταν άλλη μια θέση που με προβλημάτισε πολύ. Ωστόσο αν δούμε την λίστα έχουμε πέντε παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε αυτή τη θέση και μου φάνηκε πως να έχω έξι παίκτες για μια μόνο θέση είναι υπερβολικό. Ο κλήρος έπεσε στον Αθανασιάδη να μείνει έξω. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του" υπογράμμισε αρχικά ο Πορτογάλος και συνέχισε: " Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή πως κάποιοι θα θεωρηθούν αδικημένοι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν μπορούσα θα τους έπαιρνα όλους. Και εγώ νιώθω πολύ άσχημα είναι από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παίρνει κάθε προπονητής. Αλλά γι αυτό βρίσκομαι εδώ για να παίρνω δύσκολες αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή είναι βαρύ για αυτούς που έχουν μείνει απέξω. Από τους 25 που θα πάνε στην Αυστρία πιστεύουν και θα κάνουν τα πάντα για να δείξουν οτι αξίζουν να είναι στους 23. Αλλά και αυτή θα είναι μια δύσκολη απόφαση για μένα να διαλέξω τους 23. Είναι μια δύσκολη απόφαση για μένα. Πρέπει να δω σε τι φυσική κατάσταση θα είναι οι παίκτες, και μην ξεχνάμε πως κάποιοι παίζουν ακόμα πλέι οφ"..

Για την επιλογή του Κώστα Χαλκιά, δήλωσε: "Είχαμε μια επικοινωνία με τον γιατρό του ΠΑΟΚ μας είπε πως δεν είναι κάτι σοβαρό και η αλλαγή που έγινε ήταν προληπτική. Μιλήσαμε και με τον ίδιο τον παίκτη και μας ενημέρωσε για την κατάστασή του".

Ο Σάντος ανέλυσε και τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε τους ποδοσφαιριστές: "Τα κριτήρια διαφέρουν με αυτή τη λίστα και τις αποστολές στα παιχνίδια των προκριματικών. Είναι διαφορετική η τελική φάση. Θα έχουμε τους παίκτες στην διάθεσή μας περισσότερο από δύο βδομάδες.Το διάστημα τις προετοιμασίας είναι αρκετός χρόνος, ακόμα και για τους παίκτες που δεν έχουν ρυθμό να τον βρουν. Ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Η αποστολή δημιουργήθηκε με αυτό το σκεπτικό, να υπάρχει μια ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Δεν μπορούμε να πούμε από ποια γραμμή θα κοπεί κάποιος, ενώ θα μετρήσει το γεγονός πόσοι παίκτες μπορούν να καλύψουν παραπάνω από μία θέση"..

Αν το αν θα πει κάτι στους παίκτες που κόπηκαν: "Μίλησα γενικά είπα τους κυριότερους λόγους που πήρα τις αποφάσεις. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Τώρα να μιλήσω με τον καθένα ξεχωριστά να τους πω τι; Δε έχει κάποια λογική αυτό. Τους ευχαρίστησα για την προσφορά τους. Το έχω ξαναπεί, πως αν μπορούσαν να πάρω και αυτούς που έκοψα, τότε θα το έκανα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: