Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Λίγκα: «Έχουν παραιτηθεί οι παίκτες του Πανιωνίου»

Λίγκα: «Έχουν παραιτηθεί οι παίκτες του Πανιωνίου»
Με αφορμή την καταγγελία του Εργοτέλη και το αίτημα του για αφαίρεση έξι βαθμών από τον Πανιώνιο, πηγές από τη Σούπερ Λίγκα ανέφεραν την Τετάρτη το βράδυ ότι δεν υφίσταται θέμα, καθώς οι παίκτες του Πανιωνίου είχαν παρατηθεί εγκαίρως από την αξίωσή τους να εκτελεστεί η επιβληθείσα ποινή στην «κυανέρυθρη» ΠΑΕ.

Η καταγγελία του Εργοτέλη με την οποία επιχειρεί να παραμείνει στην κατηγορία και να υποβιβαστεί στη θέση του ο Πανιώνιος, δεν προκάλεσε ανησυχία στη Σούπερ Λίγκα και οι θέσεις της πιθανόν να εκφραστούν την Πέμπτη και με επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πηγές από τη διοργανώτρια, έχει ληφθεί εδώ και καιρό ομόφωνη απόφαση (δηλαδή το ψήφισε και ο Εργοτέλης), ώστε όταν υπάρχουν αποφάσεις περί αφαίρεσης βαθμών σε ΠΑΕ λόγω οφειλών από το Διαιτητικό Δικαστήριο, να δίνεται μια προθεσμία δύο-τριών ημερών, με σκοπό να έρθουν σε επαφή η ομάδα με τον παίκτη ή τους παίκτες και είτε να έρχονται σε κάποιου είδους συμφωνία ή να δίνεται ένα έναντι των οφειλομένων και ο παίκτης να παραιτείται από την αξίωση του να τιμωρηθεί η ομάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στην περίπτωση του Λάτκα και του Μπέλιτς συνέβη ακριβώς αυτό. Δηλαδή 2-3 μέρες μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που επικαλείται ο Εργοτέλης, οι δύο ποδοσφαιριστές έστειλαν χαρτί στη λίγκα με το οποίο παραιτούνταν από την αξίωση τους να επέλθουν οι συνέπειες της απόφασης σε βάρος του Πανιωνίου. Κάτι που αποτελεί συνήθη τακτική: δηλαδή όταν βγαίνει μια καταδικαστική απόφαση για μια ΠΑΕ που να προβλέπει εκτός από ποινές, την εξόφληση του παίκτη σε δόσεις, και η ομάδα αρχίσει άμεσα να καταβάλει τα χρήματα, τότε ο παίκτης συνηθίζει να ζητάει την μη εκτέλεση της ποινής. Αν υπάρξει εκ νέου καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων, τότε ο παίκτης επανέρχεται με νέα προσφυγή στο Διαιτητικό. Κάτι που άλλωστε έγινε πρόσφατα με τον Μπέλιτς.

Με λίγα λόγια, για τη Σούπερ Λίγκα δεν υφίσταται κανένα θέμα και δεν αποκλείεται να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση την Πέμπτη.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: