Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Κόντης: «Δεν μπορώ να εξηγώ στον κάθε στουρναροκέφαλο»!

Κόντης: «Δεν μπορώ να εξηγώ στον κάθε στουρναροκέφαλο»!
Τις προσπάθειες που κάνει για να βγει ο Άρης από το οικονομικό αδιέξοδο επισήμανε ο Γιάννης Κόντης.

«Έχει διαφορά να κάνεις λάθη με την ξεροκεφαλιά και άλλο κάνω λάθη προσπαθώντας το καλό», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων».

«Δεν μπορώ να εξηγώ στον κάθε στουρναροκέφαλο», είπε για όσους αμφισβητούν τις προθέσεις του Φερνάντο Πλα, ο οποίος υποστηρίζει ότι ενδιαφέρεται να επενδύσει στον σύλλογο.


Οι δηλώσεις του Γιάννη Κόντη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Libero”:

Για το αν απομακρύνεται εντελώς από τον Άρη: «Πάντα έχει σχέση με τον Άρη ο Γιάννης Κόντης. Ισχύει. Βεβαίως... Κάπως έτσι. Δεν είναι η στιγμή ίσως μετά από καιρό να πω γιατί. Τρέχουν σημαντικά πράγματα και γι’ αυτό δεν πρέπει να επεκταθούμε σε τέτοια θέματα. Ήμουν ξεκάθαρος και είπα. Δεν είμαι σαν τους `παπαγάλους` και ξέρουν να κρίνουν εκ του ασφαλούς και μιλάω για όσους θέλουν να κάνουν τους θεσμικούς. Κάποια πράγματα που με κούρασαν και με έκαναν να σκεφτώ διαφορετικά πράγματα να μην εφαρμοστεί το πλάνο που έχουμε σχεδιάσει. Αλλιώς θα ήταν τελείως τσαπατσούλικο. Δεν λειτουργούμε έτσι. Το πλάνο θα ισχύσει. Θα υπάρξει ένα νέο διοικητικό συμβούλιο ανανεωμένο. Και άνθρωποι που θα στελεχώσουν τον Άρη και θα τον οδηγήσουν σε διαφορετικούς δρόμους από αυτούς που οι επιταγές των καιρών τον φέρνουν.

Όχι δεν θα είμαι. Δεν με εκφράζει ο τρόπος λειτουργίας, όχι η Λέσχη σαν Λέσχη, των αντιπαραθέσεων των αντεγκλήσεων. Εγώ πάντα σεβάστηκα ακόμα και κάποιους που λένε αρλούμπες. Αν θα πουλήσουν κάτι που θα πουλήσουν της μόδας, τώρα είναι να κρίνουν τη διοίκηση. Έχει κάνει λάθη. Έχει διαφορά να κάνεις λάθη με την ξεροκεφαλιά και άλλο κάνω λάθη προσπαθώντας το καλό. Είπα ότι το πλάνο θα το παρακολουθώ από κοντά. Μπορεί να μην είμαι στα γραφεία. Στο θέμα του διαμοιρασμού των αρμοδιοτήτων, στο θέμα των ατόμων, στης στελέχωσης ομάδας, αδειοδότησης.

Ισχύει το αποχωρώ και το ότι στηρίζω ένα πλάνο. Δεν μπορώ να παρατήσω κάτι το οποίο παρακολουθούσα. Είμαι επαγγελματίας. Στον Άρη είχα μία συμβατική σχέση. Δεν θα αμείβομαι από τον Άρη. Ανίκανος είμαι; Είμαι σαν αυτούς που εκ του ασφαλούς κραυγάζουν οι οποίοι στην προσπάθειά τους να πιαστούν από την άκρη ενός γκρεμού και σώσουν κάθε επιχειρηματική δράση τους. Έχω να κάνω και άλλες δουλειές. Είμαι ικανός. Το επάγγελμά μου του καπετάνιου μπορώ να το ασκήσω. Άμα μπορέσουν να κάτσουν αυτοί ένα 24ωρο στη λαμαρίνα ας με πουν και μούτσο. Ο Κόντης είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι να έχει ο Άρης επόμενη μέρα».

Για το ενδεχόμενο να προκύψει άλλη πρόταση για τον Άρη: «Τόσο καιρό ακούγαμε από μερίδα ανθρώπων να λέει ότι ο Κόντης είναι ο φραγμός στον Άρη. Τους έδωσα τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ενωθούν αυτοί που νόμιζαν ότι είμαι με τον SUPER-3 και είναι άνθρωποι αφοσιωμένοι στην ομάδα τους, έλεγαν ότι είμαι συνέταιρος με τον Σαουρίδη. Έδωσα δυνατότητα να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ένα πλάνο είτε να παρουσιάσουν το δικό τους πλάνο από τη στιγμή που έφυγε ο κακός `δράκος`. Δεν βλέπω όμως να γίνεται αυτό.

Κάποιοι άλλοι με κατηγορούν ακόμα και τώρα που έφυγα. Όλα αρλούμπες αλλά επί της ουσίας μηδέν” ενώ αποκάλυψε: “Υπάρχουν ομάδες που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από τον Άρη και δεν τα διατυμπανίζουν. Και κοντά μας και μακριά. 10 ομάδες έχουν πολύ χειρότερα προβλήματα από τον Άρη. Εδώ θα είμαστε και θα δούμε. Παρόλα αυτά βλέπετε σε ομάδα που λέει η εφορία αν δεν πληρώσεις μία τεράστια ρύθμιση σε 10 μέρες θα σου επαναφέρει ένα τεράστιο χρέος 100 εκατομμυρίων.

Να εστιάσουν την προσοχή ακόμα και αντιπάλων του Άρη. Στο διάστημα αυτό μάνατζερς, δικηγόροι προσέγγιζαν σαν λύκους τους παίκτες του Άρη. Επειδή ήταν επιρρεπείς τους έβαζαν να κάνουν προσφυγές. Βλέπαμε το αστείο για 100 και 200 χιλιάδες να ζητάνε πολλαπλάσια των συμβολαίων τους.

Ένα χρόνο να περιμένουμε δεν θα έρθει καμία. Η πρόταση που λέει μία πλευρά, θα είναι ευχολόγιο με `νομίζουμε` και να προωθήσουμε παιδιά από την Κ14. Αν ήταν έτσι η συνταγή και βγάζανε μία φτηνή λύση θα την αγοράζανε όλοι και θα την ακολουθούσανε.

Για να μην αδικούμε όλους τους ανθρώπους της διοίκησης, μην αγνοούμε σε ποια εποχή ζούμε. Ακόμα και η μεγάλη επιχείρηση προσπαθεί να επιβιώσει οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές».

Για την προσφυγή-μαμούθ που κατέθεσε ο Μιχάλης Σηφάκης: «Ο Σηφάκης θα έπρεπε να ανάψει λαμπάδα στον Άρη και ζητάει τώρα 900.000 ευρώ. Εγώ είχα πάει να τον πάρω και μου έλεγε για την ευκαιρία του Άρη. Πιστεύω ότι υπήρξε μία αρχή που έγινε με μία διαμάχη με τον κόσμο από τότε που υπήρξε επεισόδιο μετά από ένα παιχνίδι και κάποιοι είχαν πει κάτι στους παίκτες, υπήρξαν κάποιες δηλώσεις μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, μετά κάποιες άλλες δηλώσεις... δημιούργησε ένα κλίμα που επιδεινώθηκε μετά τον τραυματισμό και το ότι δεν έπαιζε. Άκουσα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς κάτι λες και ήμασταν προπονητές.

Καταφέρθηκε εναντίον ατόμων και δε νόμιζα ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Έχω αντιμετωπίσει επικίνδυνα άτομα που έχουν το δικό τους κώδικα τιμής. Το να μη σέβεσαι 4 χρόνια εδώ τώρα και την προσπάθεια που γίνεται. Και τη δική του προσφυγή θα προσπαθήσουμε να τη λύσουμε” ενώ επικεντρώνοντας στον μάνατζερ του, τον Παύλο Τοπίδη και τις χθεσινές του δηλώσεις: “Χθες ο μάνατζερ του αποκάλεσε πρόβατα τον κόσμο του Άρη. Υπήρξα μάνατζερ και υπήρξαν ομάδες και ο Άρης, για την περίφημη υπόθεση Ιρανίλντο με τα λεφτά που χάρισε μέσω εμού στον Άρη, για να μπει στο 44. Τότε έκανα εγώ αγωγή στον κ. Ζαχουδάνη, ποτέ όμως δεν τόλμησα να πω κάτι για τον κόσμο. Αν υπάρχουν ομάδες είναι λόγο του κόσμου ακόμα και οι μάνατζερ και οι παραμάνατζερ.

Ποιος είναι ο κάθε μάνατζερ και ο κάθε Τοπίδης που μιλά για τον κόσμο του Άρη; Ποιος είσαι και μιλάς για τον κόσμο της ομάδας. Ακόμα και να πλύνεις με αγιασμό το στόμα σου δε μπορείς να μιλήσεις. Ένα 30χρονο παιδάκι, ένας χθεσινός, μιλά για τον κόσμο της ομάδας. Και εμείς φταίμε γι’ αυτό γιατί και εμείς τους βάζουμε στα γραφεία μας.

Πρέπει άτομα και φερέγγυα και σοβαρά να συνεργάζονται με τον Άρη. Δε μπορώ να βάζω τον κάθε `ουρακοτάγκο` στο γραφείο μου και ξαφνικά αύριο να λέει η διοικούντες είναι άχρηστοι και ο κόσμος πρόβατα. Ποιος είσαι βλαχάκο που μιλάς για τον κόσμο της ομάδας; Γίδι! Εάν εφαρμοστεί ο τρόπος λειτουργίας που είχαμε πει, θα αποφύγουμε θα κλείσουμε τα `στεγανά` και είτε είμαι εγώ είτε όχι η ομάδα θα πορευτεί».

Για το πλάνο που αναμένεται να μπει σε εφαρμογή: «Είτε ήμουνα είτε τώρα που δεν θα είμαι, θα εφαρμοστεί ένα σχέδιο. Η Μπαρτσελόνα δουλεύει με το πλάνο του Κρόιφ. Δε σημαίνει ότι είναι στη Μπαρτσελόνα. Το σχέδιο το έχουμε συνάψει από κοινού. Διαπιστώνεις στην πορεία ότι ο Άρης ο σημερινός έχει ανοίξει τα φτερά τους. Έγινε γνωστός παγκόσμια. Και οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έβαλαν τον Άρη στους κόλπους τους. Δεν μπορεί να περιμένουμε από ανθρώπους που είναι δικοί μας και δεν ξέρουν, θα καούν. Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν και γνωρίζουν, με εμπειρία».

Για τον Λάμπρο Γράντα: «Αστείο και μόνο να συζητιέται. Ο κόσμος του Άρη δεν τον θέλει κατά 99%. Είναι σα να λέω εγώ θα πάω να παίξω μπάλα και αν βάλουν οι υπόλοιποι 10 γκολ εγώ θα βάλω 30. Ξέχασε ότι με βρήκε στο βορρά στη Βραζιλία να του φέρω ένα ποδοσφαιριστή τον Νεϊζίνιο. Από τότε έγινε το μεγάλο έγκλημα που έφερα τον παίκτη. Τον παίκτη τον επιλέγει ο προπονητής ή η διοίκηση. Εμένα με βάλανε να μεσολαβήσω να τον φέρω εδώ. Ήμουν καπετάνιος και λέμε ότι είναι σιχαμένο ελάττωμα να πάρεις την ευθύνη. Μία άρνηση ευθύνης μπορεί να φέρει ένα μεγάλο ατύχημα. Έχω ακούσει ότι εκβίαζα προέδρους. Με τις τεράστιες δυνάμεις να το κάνω αυτό θα ήμουν χωμένος σε άλλες μεγάλες δουλειές».

Για όσα του προσάπτουν: «Με όλους έχω μία καλή συμβίωση και όταν έφευγαν άρχιζαν τη φασαρία. Ανακάλυπταν ότι δεν τους στήριξα σε όσα πίστευαν ότι θα τους στηρίξω. Έχει πει ο Σκόρδας ότι εγώ του έχω ζητήσει 30.000 ευρώ και από τον Βογιατζή για τους αδειάσω τη γωνιά. Από τη μία βγάζω εκατομμύρια και ζητάω 30.000 ευρώ για να φύγω; Ζητιάνος κάτω από τα γραφεία ήμουν και με βρήκαν και με βάλανε στα γραφεία.

Τι να πω για τον Σκόρδα; Με τις αρβύλες κατέβαινε στην Αθήνα σαν αρχιβλάχαρος και έλεγαν σε εμένα να ανέβω πάνω να συζητήσω και αυτός να περιμένει έξω. Δεν τον βάζανε στα γραφεία τους. Σιγά σιγά τον έβαλα στους κύκλους τους παραγοντικούς, αυτό ήθελε».

Για τον Σωτήρη Καραμπέρη: «Αέρας στα πανιά του. Εγώ τους ανθρώπους τους μετράω ανάλογα με τα δικά μου ζύγια. Είναι αξιόλογος και θα μπορούσε αν είχε άλλο τρόπο σκέψης λειτουργίας να πετύχει αλλά έμπλεξε με τις φοβίες του και με τα `εγώ` του. Δε μπορείς να διοικήσεις έτσι. Και εγώ δεν έκανα τον πρόεδρο γιατί πρέπει να είσαι διπλωμάτης. Δε μπορείς να λες θα κλείσω τη μία θύρα και την άλλη».

Για την υπόθεση του Λακκώματος και των χρημάτων που διεκδικεί για την μεταγραφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Ολυμπιακό: «Το Λάκκωμα κρατάει 4 χρόνια. Είχε υπογράψει το δικαίωμα είσπραξης 20% από τον Αβραάμ Παπαδόπουλου σε περίπτωση μεταπώλησης. Υπήρχε ως συμφωνητικό και δεν υπήρχε προσδιορισμός λήξης. Έλεγε στην 1η πώληση. Από εκεί προκύπτει και το ποσό οι 500.000. Όταν πουλήθηκε και τα λεφτά τα πήρε `μπραφ` ο Άρης, 2,5 εκ. ευρώ. Η αρχική πρόταση που του έκανα ήταν πιάσει τους ανθρώπους και να τους δώσει τους κάτι λιγότερο από αυτά. πχ. Πάρε 200.000 ευρώ και ίσως να δεχόταν. Εκεί μου είχε τεθεί ότι η ΟΥΕΦΑ δεν θα ενέκρινε. Είχε μία ντιρεκτίβα ότι δεν θα έπαιρνε κάποιος λεφτά από το πρώτο συμβόλαιο. Γνωρίζω τα θέματα καλά και ήταν λάθος αυτό. Άσχετα αν μετά ο κ. Μόκκας είχε πει, και είχε δίκιο, αν πάει δικαστικά θα λήξει υπέρ μας. Προτιμήθηκε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα ως είχαν και αυτό να έρθει ως `δώρο` στη σημερινή διοίκηση. Όταν έφυγε ο Σκόρδας οι ποδοσφαιριστές είχαν να εισπράξουν πάνω από 7 μήνες όλοι!

Όλους τους πλήρωσε η μετέπειτα διοίκηση. Έγινε προετοιμασία με τον Μαζίνιο και το πρώτο θέμα που τέθηκε ήταν αν δεν αρχίσουμε να παίρνουμε χρήματα δεν θα κάνουμε προετοιμασία. Είχε ξενίσει τον Αμπρέου που ήταν καινούργιος, και τα ανέλαβε όλα η παρούσα διοίκηση.

Ο Άρης έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Πιστεύω θα υπάρξει μία διαφορετική λύση. Το σωστότερο θα είναι μία προσφυγή του ΣτΕ για την απόφαση της αναστολής ενόψει της εκδίκασης στον Άρειο Πάγο.

Θα μπορούσε να υπάρξει άλλη αντιμετώπιση και να δοθεί προθεσμία για να εκδικαστεί η υπόθεση. Η υπερασπιστική πλευρά του Άρη ήταν ότι ο κ. Σκόρδας είχε υπογράψει μόνος του, χωρίς έγκριση του ΔΣ και τη δεύτερη υπογραφή. Το δικαστήριο είπε ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο τρίτος να γνωρίζει.
Φορτωνόμαστε και εμείς και του Αμορόζο. Νομίζω επίσης ότι 1,5 με 2 εκ. ευρώ είναι η “Sportvision”. Όλα αυτά θα μπορούσαν να υπαχθούν σε αδικήματα απληστίας. Δεν είναι ότι πήρα ένα ποδοσφαιριστή και δεν μου βγήκε».

Για το αν είχε γνώση του ανοίγματος που είχε η διοίκηση Σκόρδα: «Τώρα τελευταία έμαθα ότι τα 8-9-10 εκ. Χρέη είναι 14.900.000 ευρώ όπως μου είπε ο κ. Χαμουζάς από τη Λέσχη. Το άνοιγμα που άφησε ο Λάμπρος Σκόρδας. Αυτό είναι γραμμένο στα βιβλία, δεν τα λέω εγώ. Επειδή ήμουν εκεί μαζί νομίζετε ότι ήξερα και τα λογιστικά; Δεν ξέρω και δεν ήξερα το πως λειτουργούσε. Έχει πολλά μυστικά και η λογιστική.

Αγωνιστικά κάποια πράγματα θα μπορούσαν να διορθωθούν. Προσπαθήσαμε να τον βάλουμε σε ένα άλλο δρόμο και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση γι’ αυτόν».

Για τις προσφυγές που εκκρεμούν σε βάρος της ΠΑΕ: «Ξέρετε ότι υπάρχουν δικηγόροι που πιάνουν τους ποδοσφαιριστές και αγοράζουν τις προσφυγές τους; Λένε θα σου δώσω λεφτά θα αγοράσω το δικαίωμα διεκδίκησης του συμβολαίου. Θα συμβουλευτώ τον δικηγόρο μου και θα μιλήσω με ονόματα. Και στον Άρη έγινε προσπάθεια, έγινε αυτό.
Στην Τρίπολη έμαθα ότι υπήρχαν μάνατζερς και άτομα που τους έλεγαν κάντε προσφυγή. Ο Σηφάκης διεκδικεί 800.000, αν τις κερδίσει θα τις πάρει όλες αυτός; Θα πάρει και ο μάνατζερ και ο δικηγόρος. Αυτό είναι καλύτερο από προμήθεια».

Για την αντιμετώπιση των δηλώσεων Πλα: «Είμαστε σε πολύ αστεία χώρα και το περνάμε από την αστειότητα τη δική μας. Ήθελα να του μιλήσω και να του πω ότι εδώ παρερμηνεύουν τα πάντα. Προσπάθησα να προστατεύσω τον άνθρωπο και το δικό μας εγχείρημα. Δεν είπε όμως τίποτα άσχημο. Διακωμωδήθηκε αυτό που είπε ότι θα δώσει τα χρήματα. Όσοι αστείοι τα λένε αυτά δε γνωρίζουν που εργάζεται. Δεν ξέρουν τι είναι και πως λειτουργούν. Δε μπορώ να κάθομαι να εξηγώ στον κάθε στουρναροκέφαλο, δε μιλάω για οπαδούς, που τα λένε από άγνοια είτε εμπάθεια».
Σε συνέχεια των όσων έλεγε για το πλάνο που θα εφαρμοστεί στην επόμενη μέρα της ομάδας: «Δεν είμαι αυτός που θα σας πω την ακριβή συμφωνία. Τις λεπτομέρειες; Αυτή η βοήθεια φτάνει στο σημείο να λένε ότι εγώ τον έβαλα να πει αυτά τα πράγματα.
Θα βοηθήσει χωρίς να υπάρχει ένα πλάνο που έχουμε εκπονήσει μαζί; Θα βοηθήσει πάρα πολύ. Εάν χρειάζεται και μπορούμε να δούμε. Θα προσπαθήσω. Δε μπορώ να πω παραπάνω λεπτομέρειες.
Θα ακούσετε τη Δευτέρα.

Θα πρέπει να μπει σε ορθή λειτουργιά η ΠΑΕ. Να γίνει ανταγωνιστική, να κάνει καλή ομάδα ακόμα και πωλήσεις. Δεν έχει μπει σε αυτή την ιστορία της αοριστολογίας η διοίκηση. Εμείς θέλουμε να κάνουν στην άκρη αυτοί γιατί έχουμε το συγκεκριμένο πλάνο. Δε μπορούν να ρωτάνε αυτοί που λένε ότι έχουν πλάνο να ρωτάνε εμάς τι και πως. Το πλάνο θα υπάρχει αυτούσιο».

Για τον Μανέλ Φερέρ: «Βεβαίως και θα υπάρχει. Θα βοηθήσει με παίκτες καλούς που θα έρθουν. Θα το δείτε. Ο Φερέρ αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται μία τεράστια διαφημιστική εταιρία που έχει δικαιώματα ποδοσφαιριστών. Εγώ τον φέρνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: