Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Φτου, φτου… Σκόνδρα!!

Φτου, φτου… Σκόνδρα!
Αυτός ναι, ήταν Ατρόμητος να μην τον ματιάσεις!

Το γκολ του Σκόνδρα στο 75’ δικαίωσε έστω και… ετεροχρονισμένα την υπεροχή των Περιστεριωτών και μαζί με τη νίκη 1-0 επί της ΑΕΚ, τους έδωσε το δικαίωμα να ονειρεύονται μέχρι και Champions League!

Αλλοπρόσαλλη η «Ένωση», δεν δικαιούται να τα βάζει με την τύχη της για το δοκάρι του Λεονάρντο (νωρίτερα είχε και ο Ατρόμητος με τον Δημούτσο) κι έχασε σημαντικό έδαφος για την πρώτη θέση των πλέι-οφ.

Η βαθμολογία των πλέι-οφ (ενόψει και του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ)

ΠΑΟΚ 7 (3-1)
ΑΕΚ 6 (5-4)
Παναθηναϊκός 5 (1-3)
Ατρόμητος 5 (5-5)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

Πώς έπαιξε

Το γεγονός ότι ενδεκάδα του χωρίς εκπλήξεις είναι πλέον… έκπληξη επιβεβαίωσε ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, λοιπόν, άφησε ξανά τον Κλωναρίδη εκτός βασικού σχήματος και -πέραν του Βάργκας- επανέφερε σε αυτό έπειτα από μήνες τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν. Με δεδομένο, δε, ότι στην κορυφή της επίθεσης παρέμεινε ο Λυμπερόπουλος, ο «Ice Man» τοποθετήθηκε σε ρόλο αριστερού χαφ.

Κάπως έτσι, το 4-3-3 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς και Γεωργέας. Στα χαφ ήταν οι Μάκος, Βάργκας και Καφές και στην τριάδα της επίθεσης οι Γκούντγιονσεν (αριστερά), Λεονάρντο (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).



Τι Πέμπτη, τι Κυριακή…

Δεν εξηγείται αλλιώς. Οι παίκτες του Ατρομήτου πρέπει να πιστεύουν ότι τα παιχνίδια τους λήγουν στο ημίχρονο. Κι εκείνοι της ΑΕΚ ότι «έλα, μωρέ, κάτι θα γίνει μετά». Όπως και τέσσερις μέρες πριν, οι Περιστεριώτες στρίμωξαν άσχημα την «Ένωση» μέχρι την ανάπαυλα. Ίσως και… ασχημότερα απ’ ότι την Πέμπτη. Παρόλα αυτά, τούτη τη φορά δεν ανταμείφθηκαν ούτε καν μ’ ένα γκολ.

Κι ας είχαν φανερά την υπεροχή. Ας ανάγκασαν τους φανερά νωθρούς αντιπάλους τους να ευχαριστούν το… δοκάρι (φοβερό σουτ του Δημούτσου στο 10’) και τον Κωνσταντόπουλο (εξαιρετικές αποκρούσεις στα σουτ Μήτρογλου και Μπρίτο) για το ότι δεν πήραν προβάδισμα. Όχι μόνο δεν το πήραν, λοιπόν, αλλά στο διάστημα που η ΑΕΚ κατάφερε να συνέλθει κάπως, παραλίγο να τιμωρηθούν σκληρά (με σουτ που «έβγαλε» ο Ιτάνζ και κεφαλιά λίγο έξω) από τον πάντα ποιοτικό Γκούντγιονσεν.

Αν κι εφόσον… πιθανώς

Η καθιερωμένη αλλαγή του Κωστένογλου (Κλωναρίδης) έφερε την… καθιερωμένη βελτίωση στην εικόνα της ΑΕΚ. Με τον καταπονημένο Λυμπερόπουλο, λοιπόν, να πηγαίνει στον πάγκο και τον νεαρό δαίμονα να πηγαίνει «καροτσάκι» τους προσωπικούς του αντιπάλους, η «Ένωση» άφησε τον κακό της εαυτό στ’ αποδυτήρια. Θα άφηνε, δε, και τον Ατρόμητο πίσω στο σκορ, αν το δοκάρι δεν σταματούσε τον Λεονάρντο (και την υποδειγματική αντεπίθεση που έβγαλε με τον Κλωναρίδη).

Με τα «αν», όμως, δεν γίνεται ποτέ δουλειά. Και δεν θα χρειαστεί να αναρωτηθεί ποτέ ο Ατρόμητος τι θα γινόταν, αν η ΑΕΚ δεν είχε στο τέρμα τον Κωνσταντόπουλο. Διότι ο γκολκίπερ της «Ένωσης» απέκρουσε μία -στο δύσκολο σουτ του Αναστασάκου. Απέκρουσε δύο -στο δυνατό πλασέ του Μήτρογλου. Δεν γινόταν να αποκρούσει και τρίτη, όμως, όταν ο Σκόνδρας πήρε την επαναφορά και λυτρώνοντας τους Περιστεριώτες, έκανε άσκοπο να διαμαρτυρηθούν λίγο μετά για το πέναλτι που (όντως) έκανε ο Μπουγαΐδης στον Μήτρογλου.





ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Οικονόμου (46’ Σφακιανάκης), Τόμας, Φυτανίδης, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας (73’ Καραμάνος), Δημούτσος (63’ Αναστασάκος), Πίτου Γκαρσία, Επστάιν, Μπρίτο, Μήτρογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Ράντμαν, Νάστος, Γιαννούλης, Μπάλλας

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς, Γεωργέας, Μάκος, Βάργκας (66’ Κάρλος), Καφές, Γκούντγιονσεν, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος (46’ Κλωναρίδης, 85’ λ.τ. Μπέλεκ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Αργυρίου, Λαγός, Φούντας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφων (Δράμας), Μαγιάννης (Άρτας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιστερίου





πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: