Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ντελίριο για Γιούβε και Ντελ Πιέρο!!

Ντελίριο για Γιούβε και Ντελ Πιέρο!
Κόντεψε να γκρεμιστεί το γήπεδο στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης της Γιουβέντους με την Αταλάντα. Στην τελευταία του παράσταση στην πόλη που λατρεύτηκε (εκκρεμεί ο τελικός Κυπέλλου με τη Νάπολι) ο Ντελ Πιέρο –έχοντας βρει δίχτυα νωρίτερα- αντικαταστάθηκε σε εκείνο το χρονικό σημείο κι αποχαιρέτησε όπως του αρμόζει την ομάδα της καρδιάς του. Οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν 3-1 κι έτσι πανηγυρίζουν αήττητοι τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ιταλία.

Ένα ερώτημα τώρα, είναι πόσους τίτλους έχει πια η Γιουβέντους. Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου –και τις ποινές που επέβαλε η δικαιοσύνη για το Calciopoli- 28, αφού της αφαιρέθηκαν δύο τίτλοι. Είναι βέβαιο πάντως πως για τους «τιφόζι» του συλλόγου από το Τορίνο, που φώναξε μετά την περιπέτεια της Serie B ξανά βροντερό «παρών», τα πρωταθλήματα είναι 30 κι επομένως ένα ακόμη αστέρι θα στολίζει τη φανέλα της ομάδας.

Μεγάλη προσωπική δικαίωση και για τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος ανέλαβε τη Γιούβε το καλοκαίρι και δίχως μεγάλες κουβέντες και πολλά λόγια την οδήγησε στον τίτλο με 23 νίκες και 15 ισοπαλίες, αήττητη δηλαδή, κατόρθωμα που έχουν να επιδείξουν μόνο η Περούτζια το 1979 και η Μίλαν το 1992, σε πρωτάθλημα 30 και 34 αγώνων αντίστοιχα.

Ολόκληρο το παιχνίδι αποτέλεσε «standing ovation» για τον αξεπέραστο Ντελ Πιέρο, ο οποίος αποζημίωσε τους θεατές σκοράροντας στο 28’, ενώ στο τελευταίο ημίωρο ουδείς ενδιαφερόταν για το τι συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος του ιταλικού ποδοσφαίρου περπάτησε γύρω από το γήπεδο και αποθεώθηκε από τον κόσμο.




Κι ενώ η μία σημαία της Γιουβέντους μετά από 19 χρόνια ετοιμάζεται να πει «αντίο», συγκλονίζει η εικόνα μιας άλλης ιστορικής φιγούρας, εκείνης του Μπουφόν ο οποίος δεν αγωνίστηκε σήμερα, να τραγουδά τον ύμνο της ομάδας στην προθέρμανση…



Στο αγωνιστικό μέρος- που μοιραία περνά σε δεύτερη μοίρα, με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα, ο Μαρόνε ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ, ενώ ο Ντελ Πιέρο στο 28’ έκανε το 2-0. Στο τέλος και με αυτογκόλ του Λιχστάινερ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 με χτύπημα πέναλτι ο Μπαρτσάλι στις καθυστερήσεις.


Την ίδια ώρα στο Μιλάνο, η αδιάφορη Μίλαν, επικράτησε 2-1 της Νοβάρα και τερμάτισε και τυπικά στη δεύτερη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Champions League. Ιδιαίτερη μέρα και για τον Πίπο Ιντζάγκι, ο οποίος έδωσε τη νίκη με δικό του γκολ στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα των «ροσονέρι». Αυτό μάλιστα, ήταν το πρώτο φετινό τέρμα για τον «άνθρωπο που γεννήθηκε σε θέση οφσάιντ», όπως τον είχε αποκαλέσει κάποτε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον…


Η τελευταία (38η) αγωνιστική:

Κυριακή, 13/5 (21:45)

Μίλαν-Νοβάρα 2-1
(56’ Φλαμινί, 82’ Ιντζάγκι - 20’ Γκαρσία)

Φιορεντίνα-Κάλιαρι 0-0

Γιουβέντους-Αταλάντα 3-1
(10’ Μαρόνε, 28’ Ντελ Πιέρο, 90’ Μπαρτσάλι – 83’ αυτ. Λιχστάινερ)

Πάρμα-Μπολόνια (19:00)
Τσεζένα-Ρόμα (19:00)
Κατάνια-Ουντινέζε (21:45)
Κιέβο-Λέτσε (21:45)
Τζένοα-Παλέρμο (21:45)
Λάτσιο-Ίντερ (21:45)
Νάπολι-Σιένα (21:45)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: