Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Πολύ… μικρός για να ασχοληθεί!!

Πολύ… μικρός για να ασχοληθεί
Με την απογοήτευση και την έλλειψη κινήτρου εμφανείς στις κινήσεις των παικτών του, που είχαν προφανώς το μυαλό τους ήδη στους τελικούς της Α1 ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 74-69 από την Μπαρτσελόνα στον μικρό τελικό του Final 4. Κακοί στο πρώτο μέρος οι «πράσινοι», βελτιωμένοι στο δεύτερο αλλά αυτό δεν αρκούσε για να αποφύγουν να τερματίσουν για πρώτη φορά τέταρτοι σε ένα Final 4.

Η έλλειψη κινήτρου ήταν λιγότερο εμφανής στους παίκτες της Μπαρτσελόνα από το πρώτο λεπτό. Με πρωταγωνιστή τον Χουέρτας, που ντύθηκε… Ναβάρο (ο οποίος έμεινε εκτός δωδεκάδας για να προφυλαχθεί) και πέτυχε γρήγορα 11 πόντους, οι Καταλανοί προηγήθηκαν με 14-9. Διαμαντίδης, Καϊμακόγλου και Μπατίστ επιστρατεύτηκαν μετά από 6:15 στο παιχνίδι και βελτίωσαν την εικόνα του Παναθηναϊκού, που με τρίποντο του αρχηγού του έκλεισε το δεκάλεπτο σε απόσταση αναπνοής (20-21). Η πράσινη… ανάκαμψη αποδείχτηκε προσωρινή. Οι «μπλαουγκράνα» ανέκτησαν γρήγορα τα ηνία ελέγχοντας στα ριμπάουντ κι έχοντας πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας απέναντι σε μία πολύ χαλαρή άμυνα. Η «τρέλα» του Γιασικεβίτσιους, που προτιμήθηκε να ξεκουραστεί, έλειψε από το «τριφύλλι», την ώρα που ο Χουέρτας συνέχιζε να οργιάζει και κλείνοντας το πρώτο μέρος με 19 πόντους έστειλε τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια στο -11 (37-48).

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα επέτρεπε να συνεχιστεί αυτή η εικόνα στο δεύτερο μέρος. Η κατσάδα στα αποδυτήρια συνέτισε την ομάδα του και η διαφορά διάθεσης σε σχέση με το πρώτο μέρος ήταν τεράστια. Ο Παναθηναϊκός θωράκισε την άμυνά του (δέχτηκε το πρώτο καλάθι με τρίποντο του Ουάλας 3:25 πριν το τέλος) και παρότι δεν είχε ανάλογα καλές επιδόσεις στην άμυνα, πλησίασε στους τέσσερις (45-49). Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ αντεπιτέθηκε και προηγήθηκε ξανά με εννιά, προτού ένα τρίποντο του Διαμαντίδη γράψει τον επίλογο της περιόδου (52-58).

Η «Μπάρτσα» μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει το ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο και ξέφυγε με +11 (52-63). Τα τρίποντα των Καϊμακόγλου και Διαμαντίδη ανανέωσαν το-ούτως ή άλλως μικρό-ενδιαφέρον για τον τελικό νικητή. Ο Έιντσον με προσωπικά καλάθια φρόντιζε να διατηρεί την «Μπάρτσα» σε απόσταση (62-70), που όμως δεν αποδείχτηκε… ασφαλείας, καθώς ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους τέσσερις (67-71) και θα μπορούσε να βρεθεί ακόμη πιο κοντά, αν Διαμαντίδης και Καϊμακόγλου δεν αστοχούσαν σε τρίποντα. Το τελικό 74-69 περιόρισε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στην ιστορία του στην τέταρτη θέση σε Final 4.

Δεκάλεπτα: 20-21, 37-48, 52-58, 69-74.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 13, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 2, Λόγκαν 11, Σάτο, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17, Βουγιούκας 4, Νικ Καλάθης 9, Σμιθ 1, Καϊμακόγλου 6.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 5, Χουέρτας 21, Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 6, Ουάλας 12, Ινγκλς 13, Εντόνγκ 2, Ραμπασέδα 4, Λόρμπεκ, Έιντσον 5, Μάικλ 4.

Διαιτητές: Ανκαραλί (Τουρκία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Λάτισεφς (Λετονία).


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: