Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Τέλος εποχής για Μίλαν...!!

...και ο ball boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για το πόσο διαφορετικοί θα είναι οι Ροσονέρι μετά την αποχώρηση των Ιντζάγκι, Νέστα, Ζέεντορφ, Γκατούζο και την επόμενη μέρα.
Τέλος εποχής για Μίλαν...
Ο Ιντζάγκι σκοράρει, τρέχει με τα χέρια ανοικτά και δονείται ολόκληρος, όπως έκανε κόντρα στην Λίβερπουλ στην Αθήνα, ο Νέστα κόβει με ψαλιδάκι πάνω στην γραμμή, ο Ζέεντορφ σκίζει τα δίχτυα με φωτοβολίδα και τρέχει στην Curva, ο Γκατούζο με τα δόντια σφιγμένα και με το μάτι να γυαλίζει, κυνηγάει αντιπάλους και διαμαρτύρεται!
Κι όμως, αυτές οι εικόνες σε μία μέρα θα ανήκουν και τυπικά στο παρελθόν για την Μίλαν, όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν σαν μία στιγμή. Οπως έγινε και με τον Πάολο Μαλντίνι, οι τιφόζι των Ροσονέρι θα δυσκολευτούν να χωνέψουν ότι Superpippo, Σάντρο, Κλάρενς και Ρίνο δεν θα είναι πλέον στην ομάδα. Οπως έχει συμβεί και με τον Πίρλο. Παίκτες-θρύλοι που συνέδεσαν τα ονόματά τους με την ίσως δεύτερη καλύτερη Μίλαν όλων των εποχών και τα Champions League του 2003 και του 2007 και τα Scudetti του 2004 και του 2011.
Η φετινή σεζόν έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο για τους 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης, με όλους τους τίτλους να κάνουν φτερά και με τον μέσο όρο των εισιτηρίων να είναι ο δεύτερος μικρότερος από το 1984, όμως η έξοδος των τεσσάρων έφερε τους οπαδούς δίπλα στην ομάδα πριν καν γίνει το τελευταίο ματς. Πολλοί από αυτούς πήραν το τρένο και έκαναν διαδρομή μίας ώρας για να βρεθούν στο Μιλανέλο. Για να δουν από κοντά τον Νέστα να φορά τη φανέλα των Ροσονέρι, για να φωνάξουν «Πίπο!», για να φωνάξουν «Κλάρενς!». Ενα νόημα με το χέρι ήταν αρκετό...

Τα 10,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο με τα οποία αμοίβονταν και οι τέσσερις μαζί και τα οποία από τη νέα σεζόν θα μένουν στα ταμεία της Μίλαν είναι ψίχουλα μπροστά στους ζωντανούς θρύλους, όχι μόνο για τους Ροσονέρι, αλλά και για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μέσα σε εκπληκτικά παλμαρέ και διακρίσεις, ο Ιντζάγκι αποχωρεί ως ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στα κύπελλα Ευρώπης, ο Ζέεντορφ ως ο μοναδικός παίκτης που κατέκτησε τρία Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες, ο Νέστα ως ο κορυφαίος αμυντικός μετά τον Μαλντίνι και ο Γκατούζο σαν ένας από τους πιο επικίνδυνους και λυσσασμένους «σκύλους» που είδαν ποτέ τα γήπεδα.

«Νέστα, Γκατούζο, Ιντζάγκι, Ζέεντορφ, συμπαίκτες ή αντίπαλοι, όμως ποτέ εχθροί» είπε με απόλυτο σεβασμό ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο για τους επί χρόνια παίκτες που έβρισκε απέναντί του στο Campionato. Για τον Pinturicchio, που αφήνει πίσω του τεράστια καριέρα και κληρονομιά στην Γιούβε, θα ακολουθήσει blog από τα Ball Boys μετά τον τελικό του Coppa Italia.

Πλέον, ακόμα και αν ο Μπερλουσκόνι δεν ακολουθούσε πιστά και αυστηρά την πολιτική 'παίρνω ελεύθερους', η Μίλαν δύσκολα θα έβρισκε άμεσα και από τη μία στιγμή στην άλλη τόσους παίκτες με τέτοια κλάση. Από την άλλη, γίνεται αυτό που οι περισσότεροι οπαδοί ήθελαν, να ρίξουν δηλαδή οι Ροσονέρι τον μέσο όρο ηλικίας και αυτό γίνεται με τον πλέον θεαματικό τρόπο, αφού εκτός των τεσσάρων, το τελευταίο τους ματς κόντρα στην Νοβάρα θα παίξουν και οι Τζαμπρότα και Φαν Μπόμελ. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά έξι παίκτες με τον πιο μικρό να είναι σχεδόν 35 αποχωρούν από το «Σαν Σίρο».

Ο Μπακάιγ Τραορέ από την Νανσί και ο Ρικάρντο Μοντολίβο από την Φιορεντίνα είναι οι πρώτες (εννοείται ελεύθερες) μεταγραφές για τη σεζόν 2012-13 και αυτό που μένει να δούμε κυρίως μετά το Euro είναι το πως θα κινηθεί η Μίλαν στο παζάρι του καλοκαιριού για να χτυπήσει την Γιουβέντους, που έχει φτιάξει πολύ δυνατό σύνολο. Αν πάντως έπρεπε να βγει ένα συμπέρασμα από τώρα, αυτό μόνο ενθαρρυντικό δεν θα ήταν καθώς εκτός από τους δύο, τα ονόματα που έχουν ακουστεί για την Μίλαν είναι αυτά των Μουντιγκάι και Λούκας Μπίγλια.

 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: