Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Στην κορυφή οι Νιούελς Ολντ Μπόις!!

Έχοντας έναν αγώνα παραπάνω από την Μπόκα Τζούνιορς, οι Νιούελς Ολντ Μπόις αποσπάστηκαν κατά τρεις βαθμούς στην κορυφή της Clausura κερδίζοντας με 3-1 την Ουνιόν Ντε Σάντα Φε.
Οι πρωτοπόροι της Clausura προηγήθηκαν με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, αφού σκόραραν οι Βίκτορ Φιγκερόα, Σαντιάγκο Βερτζίνι και Μαξιμιλιάνο Ουρούτι. Στο 57ο λεπτό, ο Ματίας Ντόνετ μείωσε σε 3-1, ενώ στο 86ο λεπτό αποβλήθηκε ο αρχηγός της Ουνιόν, Χουάν Πάμπλο Αβεντάνιο, με δεύτερη κίτρινη. Έτσι οι Ολντ Μπόις συμπλήρωσαν 28 βαθμούς και άφησαν την Ουνιόν στους 18. Οι ηττημένοι, μάλιστα, υποχώρησαν στην 15η θέση της τριετής κατάταξης.
«Χρυσή» ισοπαλία απέσπασε η Σαν Λορένζο, αφού ο Εμάνουελ Γκιγκλότι ισοφάρισε σε 1-1 στο 94ο λεπτό του αγώνα με την Ολίμπο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες ύστερα από την αποβολή του Νταμιάν Μούστο με δεύτερη κίτρινη στο 89ο λεπτό και δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0, που διαμόρφωσε ο Νέστορ Μπαρέιρο με κεφαλιά στο 72ο λεπτό. Αποβλήθηκε και ο προπονητής των γηπεδούχων, Ρικάρντο Λομπάρντι, στο 79ο λεπτό. Πάντως, η Σαν Λορένζο παραμένει στη «ζώνη» του υποβιβασμού, ενώ η Ολίμπο αποτελεί την ουραγό της τριετής κατάταξης και πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά στην κορυφαία κατηγορία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου.
Στους 24 βαθμούς «σκαρφάλωσαν» οι Ολ Μπόις με σπουδαίο «διπλό» 3-0 επί της Ιντεπεντιέντε. Οι Μάρτιν Μορέλ, Ματίας Ρούντιερ και Μάουρο Μάτος βοήθησαν την ομάδα τους να ξεφύγει από τις «επικίνδυνες» θέσεις της τριετής βαθμολογίας και να παραμείνουν ταυτόχρονα σε... τροχιά τίτλου. Αντίθετα η Ιντεπεντιέντε έμεινε στους 17 βαθμούς, αλλά δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό.
Τέλος, η Μπελγκράνο παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Ατλέτικο Ραφαέλα. Ο Κλαούντιο Πέρεζ άνοιξε το σκορ στο τέταρτο λεπτό, αλλά ο Αλέξις Κάστρο ισοφάρισε στο 88ο για την Ατλέτικο. Αμφότεροι οι σύλλογοι είναι εκτός διεκδίκησης τίτλου στη Clausura και η Μπελγκράνο έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία, αλλά η Ραφαέλα πήρε... ανάσα στη «μάχη» αποφυγής των τεσσάρων τελευταίων θέσεων της τριετής κατάταξης.
Παρακάτω όλα τα σαββατιάτικα (12/05) αποτελέσματα:

Νιούελς Ολντ Μπόις-Ουνιόν Ντε Σάντα Φε 3-1
Ιντεπεντιέντε-Ολ Μπόις 0-3
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα-Ατλέτικο Ραφαέλα 1-1
Σαν Λορένζο-Ολίμπο Ντε Μπαχία Μπλάνκα 1-1













 





πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: