Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Αυτό που είδαμε δεν ξανάγινε!!

Αυτό που είδαμε δεν ξανάγινε!
Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας έπειτα από 44 χρόνια, μετά τη συγκλονιστική νίκη στις καθυστερήσεις με 3-2 επί της ΚΠΡ και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ όταν συμπληρώθηκαν τα 90 λεπτά.

Η Γιουνάιτεντ αν και νίκησε 1-0 τη Σάντερλαντ, είδε τη συμπολίτισσα να πανηγυρίζει στο πιο δραματικό φινάλε όλων των εποχών... Υποβιβάζεται μετά τις Μπλάκμπερν και Γουλβς και η Μπόλτον που ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Στόουκ στο "Μπριτάνια".

Την τρίτη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Άρσεναλ που νίκησε 3-2 την Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας, 4η η Τότεναμ που περιμένει να δει το αποτέλεσμα της Τσέλσι στον τελικό με την Μπάγερν Μονάχου.

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ:

Μάντσεστερ Σίτι-ΚΠΡ 3-2

Τα 95 τελευταία λεπτά της σεζόν τα πιο εκστατικά στην ιστορία της! Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας, αφού επικράτησε με σκορ 3-2 της ΚΠΡ και κατέκτησε το τρίτο της πρωτάθλημα. Από την κόλαση στον παράδεισο οι «πολίτες», εξασφάλισε την παραμονή της η ομάδα του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος σκόραρε για τους Λονδρέζους.
Βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών της ήταν το απόγευμα της Κυριακής.
Η Σίτι πήρε το προβάδισμα, το έχασε, βρέθηκε πίσω με 2-1 και κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 200 δευτερόλεπτα να πάρει το πρωτάθλημα, το οποίο για ώρα βρίσκονταν στα χέρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Απερίγραπτες σκηνές στο «Etihad», με τους οπαδούς των γηπεδούχων να μπαίνουν στο γήπεδο και να πανηγυρίζουν έξαλλα, ενώ προηγουμένως είχαν ξεσπάσει σε λυγμούς. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η ΚΠΡ, μετά την αποβολή του Τζόι Μπάρτον, ο οποίος με τη συμπεριφορά του προκάλεσε …θερμό επεισόδιο.  
Α’ Ημίχρονο
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιάσουν γρήγορο ρυθμό από την αρχή, ωστόσο η ΚΠΡ φρόντισε να κλειστεί στην περιοχή της και ανάγκασε τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι να ψάξουν τη λύση με μακρινά σουτ. Στο 16΄ο Νταβίντ Σίλβα δεν κατάφερε να νικήσει τον Κένι και από αυτό το σημείο και μετά οι «πολίτες» άλλαξαν τη στρατηγική τους. Οι προσπάθειες γίνονταν κυρίως από τα πλάγια, ωστόσο η ΚΠΡ δεν απειλήθηκε σοβαρά. Στη μοναδική καλή φάση των Λονδρέζων, το φάουλ του Τζιμπρίλ Σισέ κατέληξε στην αγκαλιά του τζο Χαρτ Φάουλ του Σισέ στο 24.
Ακόμη και όταν οι φιλοξενούμενοι έκλεβαν την μπάλα, όλοι οι παίκτες τους ήταν πίσω από τη σέντρα και δεν μπορούν να βγουν στις αντεπιθέσεις. Η Σίτι προσπαθούσε από τα δεξιά με τον Σαμίρ Νασρί και από τα αριστερά με τον Σίλβα, με τη λύση να δίνεται από τον Πάμπλο Ζαμπαλέτα. Ο αμυντικός της Σίτι βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στο 39΄, με τον Πάντι Κένι να μην μπορεί να κρατήσει στα χέρια του την μπάλα, η οποία χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.
Με το τέρμα του Αργεντινού άσου, οι οπαδοί της Σίτι έστησαν το δικό τους πάρτι στο «Etihad» και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την αναγκαστική αλλαγή του Γιάγια Τουρέ, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Νάιτζελ Ντε Γιονγκ. 
 

Β’ Ημίχρονο
Η Σίτι θέλησε να τελειώσει το παιχνίδι και βγήκε από νωρίς μπροστά, αλλά το πλήρωσε! Ο Τζιμπρίλ Σισέ βγήκε στο 47΄στην πλάτη της άμυνας και δεν συγχώρησε το λάθος των «πολιτών», κάνοντας το 1-1 και δίνοντας τον τίτλο –εκείνη την στιγμή- στη Γιουνάιτεντ. Τα νεύρα στο κόκκινο και ο Τζόι Μπάρτον σε αυτό που ξέρει καλύτερα! Ο Άγγλος μέσος αποβλήθηκε, χτύπησε τον Κάρλος Τέβες, το παιχνίδι μετατράπηκε σε …σύρραξη και ο Μάριο Μπαλοτέλι μπήκε στο γρασίδι για να ζητήσει το λόγο!
Τα πνεύματα ηρέμησαν, η Σίτι έπιασε ρυθμό και πάλι, η κατοχή έφτασε στο 80%-20%, αλλά η μία ευκαιρία χάνονταν πίσω από την άλλη. Ο «Κουν» δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 60’ και το …πλήρωμα το χρόνου ήρθε στο 66’, όταν ο Μακί έκανε το 2-1. Η κατάσταση στο «Etihad» μύριζε μπαρούτι, οι οπαδοί της Σίτι ξέσπασαν σε κλάματα και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι χάνει το πρωτάθλημα από τα χέρια του.
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι προσπαθούσαν συνεχώς να σκοράρουν, αλλά ο Κένι «κατέβασε ρολά». Οι «πολίτες» τα έδωσαν όλα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Τζέκο, πριν έρθει το γκολ του Αγκουέρο, το οποίο έστειλε τους οπαδούς του συλλόγου στα …ουράνια και αυτούς της Γιουνάιτεντ στο …καναβάτσο.
Μετά το τελευταίο σφύριγμα, οι οπαδοί της Σίτι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με τους υπαλλήλους ασφαλείας να προσπαθούν να τους απομακρύνουν και να γίνεται η απονομή. Μία στιγμή που περίμεναν 44 χρόνια…
Οι συνθέσεις του αγώνα
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Ζαμπαλέτα, Νασρί, Μπάρ(69’ Τζέκο), Σίλβα, Τουρέ(44’ Ντε Γιονγκ), Τέβες(76’ Μπαλοτέλι), Αγουέρο
ΚΠΡ: Κένι, Ταϊβό, Φέρντιναντ, Ονουόχα, Χιλ, Ράιτ-Φίλιπς,  Μπάρτον, Ντέρι, Ζαμόρα(76΄ Μποθρόιντ), Σισέ(59΄Τραορέ), ΜακΚί

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Το έκανε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και ήρθε η ώρα να το …πληρώσει. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με σκορ 1-0 τη Σάντερλαντ, κράτησε με τα …δύο χέρια το πρωτάθλημα, αλλά το γκολ της συμπολίτισσάς της Σίτι της στερεί το 20ο της πρωτάθλημα. Ο Γουέιν Ρούνεϊ το γκολ για τους «κόκκινους διαβόλους».
Η Γιουνάιτεντ έκανε το χρέος της, αλλά έμεινε με τη …χαρά.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» κρατούσαν το πρωτάθλημα, το οποίο της χάριζε η Μάντσεστερ Σίτι, αλλά το γκολ του Σέρχιο Αγκουέρο την άφησε στη δεύτερη θέση.
Είχε προηγηθεί η νίκη κόντρα στη Σάντερλαντ, με γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ και αρκετές χαμένες ευκαιρίες –αλλά και δοκάρι- για μεγαλύτερο σκορ.
 
Α’ Ημίχρονο
Η Σάντερλαντ έκανε την …έκπληξη και πήρε την κατοχή στα πρώτα λεπτά, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να απειλεί με τη σέντρα του Αντόνιο Βαλέντσια από τα δεξιά και τον Σιμόν Μινολέτ να διώχνει τον Ράιαν Γκιγκς να μην προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Γιουνάιτεντ πήρε κεφάλι στο σκορ, στο 19’, όταν ο Ρούνεϊ βρέθηκε στο πίσω δοκάρι και μετά από λάθος της άμυνας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Η …συστημένη σέντρα έγινε από τον Φιλ Τζόουνς και οι πανηγυρισμοί έξαλλοι, αφού σε εκείνο το λεπτό οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν πρώτοι στη βαθμολογία.
Η Γιουνάιτεντ δεν σταμάτησε να πιέζει και έψαξε το δεύτερο γκολ από τα πλάγια. Στο 35΄ ο Ρούνεϊ μεγάλη ευκαιρία μέσα από τη μικρή περιοχή και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την κυριαρχία των φιλοξενούμενων να μην φέρνει άλλο τέρμα.
 
Β’ Ημίχρονο
Η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και «έκρυψε» την μπάλα στα πρώτα 9’’ αλλά χωρίς αυτή να καταλήξει στα δίχτυα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, αλλά όσο ο χρόνος περνούσε τόσο το μυαλό μεταφέρονταν στο Μάντσεστερ για το σκορ της Σίτι.
Στο 76’ οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν διπλή ευκαιρία, με τον Πολ Σκόουλς να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και τον Γκιγκς να μην μπορεί να την στείλει στα δίχτυα στην επαναφορά. Το μόνο που απασχολούσε τους παίκτες της Γιουνάιτεντ ήταν το σκορ της Σίτι, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να ρωτά συνεχώς για τις εξελίξεις στο «Etihad». Με το τελικό σφύριγμα, όλοι μαζεύτηκαν στον πάγκο της Γιουνάιτεντ όπου και ενημερώθηκαν για την επική ανατροπή της Σίτι, κάτι που σκόρπισε απογοήτευση στο «στρατόπεδο» των περυσινών πρωταθλητών Αγγλίας!
 
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΣάντερλαντΜινολέτ, Ο’ Σέι(43’ Ελμοχαμάντι), Μπάρντσλεϊ(62’ Μπριτζ), Μπραμπλ, Τέρνερ, Γκάρντνερ, ΜακΚλιν, Κόλμπακ, Βον(74’ Γουίκαμ), Σεσενιό, Κάμπελ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Έβανς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλέντσια, Κάρικ, Σκόουλς, Γιανγκ(82’ Νάνι), Γκιγκς, Ρούνεϊ

Στόουκ-Μπόλτον 2-2

Έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα …ματάκια της. Οι παίκτες της Μπόλτον κρατούσαν την παραμονή της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά το τελικό 2-2 φέρνει την ομάδα του Όουεν Κόιλ στην Τσάμπιονσιπ. Ιδανικοί αυτόχειρες οι «τρότερς», χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο Φαμπρίς Μουάμπα, μέσω twitter.
Μέχρι τα τελευταία λεπτά κρίνονταν η παραμονή της Μπόλτον στην Πρέμιερ, αλλά η ανικανότητά της να κρατήσει το προβάδισμα την φέρνει στην Τσάμπιονσιπ.
Ενδεικτικό το tweet του Μουάμπα:
 

Α’ Ημίχρονο
Τον …χάρο με τα μάτια της είδε η Μπόλτον, αφού από το 13’ βρέθηκε πίσω στο σκορ, μετά το γκολ του Τζον Γουόλτερς, με τον άσο της Στόουκ να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια που άρχισε μετά από σέντρα του Εθέρινγκτον. Η Μπόλτον –με αυτό το αποτέλεσμα- βρέθηκε στην Τσάμπιονσιπ, ωστόσο δεν άφησε το παιχνίδι στην τύχη του και με τα γκολ των …δύο Ντέιβις, Μαρκ και Κέβιν στο 39’ και 45’ αντίστοιχα, έκανε την ολική ανατροπή.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια αλλαγή στο σκορ και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο «Etihad» η Μπόλτον έμενε στην Πρέμιερ Λιγκ!
 
Β΄ Ημίχρονο
Η Μπόλτον άρχισε να έχει στο νου της στο τι γίνεται στο «Etihad», κάτι που επέτρεψε στην Στόουκ να ισοφαρίσει. Στο 76’, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γουόλτερς, φτάνοντας στο δεύτερο του γκολ και με αυτό το αποτέλεσμα, οι «τρότερς» πάτησαν το …κουμπί Τσάμπιονσιπ στο ασανσέρ των κατηγοριών στα αγγλικά πρωταθλήματα.
 
Οι συνθέσεις του αγώνα
Στόουκ: Σόρενσεν, Γουίλκινσον, Σόκρος, Άπσον(64’ Σότον), Χουτ, Φούλερ(52’ Ζερόμ), Γουέλαν, Γουίτμπρεντ, Εθέρινγκτον, Γουόλτερς, Κράουτς
Μπόλτον: Μπόγκνταν, Μπογιάτα, Νάιτ, Ριμ, Ρίκετς, Ιγκλς(81΄Λι), Ρίο-Κόκερ, Ντέιβις Μ, Πετρόφ, Ντέιβις Κ(83΄Σόρντελ), Κλάσνιτς(69΄Ενγκόγκ)

Γουέστ Μπρομ – Άρσεναλ 2-3

Ήταν αφεντικό και διατηρήθηκε μέχρι τέλους! Όσο κι αν την απείλησαν οι Τότεναμ και Νιούκαστλ στην υπόθεση της κατάληψης της τρίτης προνομιούχου θέσης στην Πρέμιερ Λιγκ, η Άρσεναλ επικράτησε 3-2 της Γουέστ Μπρομ στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και είναι αυτή που θα συμμετέχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα σεζόν.
Α’ ημίχρονο:
Η αδιάφορη Γουέστ Μπρομ έπαιξε για τις Τότεναμ και Νιούκαστλ και άφησε… σύξυλη την Άρσεναλ από τα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης στο «Χόθορνς»! Οι «κανονιέρηδες» χάρηκαν για ελάχιστα δευτερόλεπτα όταν ο Γιόσι Μπεναγιούν άνοιξε το σκορ στο 3’, ωστόσο, ο Λονγκ στο 10’ και ο Ντόρανς πέντε λεπτά αργότερα έφεραν τα πάνω – κάτω  κάνοντας… κομμάτια την ψυχολογία του Αρσέν Βενγκέρ και των ποδοσφαιριστών του. Το ηθικό μπορεί να έπεσε, όχι όμως και ο ρυθμός με τον οποίο έφτανε η μπάλα στα καρέ των γηπεδούχων. Ο Αντρέ Σάντος το εκμεταλλεύτηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και δεν άφησε την ευκαιρία να φύγει, ισοφαρίζοντας σε 2-2 για να δώσει ξανά ελπίδα στην Άρσεναλ.
Β’ ημίχρονο:
Το ισόπαλο σκορ δεν θα έμενε για πολύ. Η Άρσεναλ έδειξε σωστή διάθεση και με τον Κοσιελνί στο 55ο λεπτό έφτασε στο τρίτο γκολ πανηγυρίζοντας έξαλλα για το νέο προβάδισμα που πήρε, αφού έτσι διατηρούσε την τρίτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Για την ακρίβεια, το πιο σημαντικό απ’ όλα ήταν πως δεν άλλαξε το σκορ, με το οποίο οι «κανονιέρηδες» κατέλαβαν οριστικά την τρίτη θέση.

Τότεναμ – Φούλαμ 2-0

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η μοναδική ελπίδα της Τότεναμ όσον αφορά τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Τα «σπιρούνια» επικράτησαν 2-0 της Φούλαμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», κατέλαβαν οριστικά την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και τώρα περιμένουν το δώρο της Μπάγερν Μονάχου…
Αυτό, διότι μονάχα σε περίπτωση απώλειας του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τσέλσι θα καταφέρει η Τότεναμ να βρεθεί στους προκριματικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Διαφορετικά, θα συμμετέχει στο Γιουρόπα Λιγκ...
Α’ ημίχρονο:
Η Τότεναμ ήταν η πρώτη που σκόραρε από τις ομάδες που κυνηγούσαν την τρίτη θέση της βαθμολογίας, με τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ να βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα με τη συμπλήρωση τριών λεπτών αγώνα στο Λονδίνο. Σε συνδυασμό με τα ζόρια που αντιμετώπιζε στο «Χόθορνς» η Άρσεναλ και το «κάζο» της Νιούκαστλ στην έδρα της Έβερτον, τα «σπιρούνια» έμεναν απολύτως ικανοποιημένα από την εξέλιξη των αγώνων της τελευταίας αγωνιστικής.
Β’ ημίχρονο:
Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα στη διατήρηση του σκορ και πλέον περίμενε να ακούσει τα ευχάριστα από τα γήπεδα στα οποία βρίσκονταν οι Άρσεναλ και Νιούκαστλ. Μόνο που όσον αφορά την πρώτη, πήρε το προβάδισμα εκ νέου στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, με αποτέλεσμα τα «σπιρούνια» να απαντήσουν και να σκοράρουν με τον Ζερμέιν Ντεφό για να σιγουρέψουν το δικό τους «τρίποντο».

Έβερτον – Νιούκαστλ 3-1

Όχι μόνο δεν διεκδίκησε ποτέ έστω και με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας την τρίτη θέση του πρωταθλήματος για να εξασφαλίσει συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχασε και με κατεβασμένα τα χέρια! Η Νιούκαστλ, στην τελευταία αγωνιστική υπέστη τεράστιο στραπάτσο στην έδρα της Έβερτον, όπου ηττήθηκε με σκορ 3-1!
Α’ ημίχρονο:
Η Νιούκαστλ προσέγγισε παντελώς λανθασμένα το κρίσιμο παιχνίδι με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ»! Τόσο, που με τη λήξη του ημιχρόνου οι «καρακάξες» βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0! Ο Πίεναρ στο 16ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στα «ζαχαρωτά», ο Γέλαβιτς στο 27’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Μόγιες, αναγκάζοντας τη Νιούκαστλ να κάνει την υπέρβαση στην επανάληψη, αλλιώς να… σταματήσει τα όνειρα για Τσάμπιονς Λιγκ.
Β’ ημίχρονο:
Η συνέχεια είχε και αυτή μπλε χρώμα. Η Έβερτον ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο γήπεδο απέναντι σε μια «σκασμένη» και απογοητευμένη πλέον Νιούκαστλ. Ο Χάιτινχα στο 65ο λεπτό ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ και ακόμη και το γκολ των φιλοξενούμενων ήρθε από… αντίπαλα πόδια! Οι «καρακάξες» πήραν προσωρινή χαρά στο 73’ βλέποντας τον Χίμπερτ να γράφει το τελικό 3-1 στο «Γκούντισον Παρκ». Η σεζόν τελείωσε με ήττα για την ομάδα του Άλαν Πάρντιου που θα συμβιβαστεί με το «εισιτήριο» για το Γιουρόπα Λιγκ.

Tσέλσι-Μπλάκμπερν 2-1 



Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα η Τσέλσι. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο επικράτησε με 2-1 της υποβιβασμένης Μπλάκμπερν έξι ημέρες πριν τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στον οποίον παίζει ουσιαστικά ολόκληρη την χρονιά.  
Στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και το -1 από τη Νιούκαστλ τερμάτισαν οι «μπλε», με τους «ρόβερς» να έχουν αποχαιρετήσει από την περασμένη Δευτέρα την κατηγορία.
Το ματς:
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η κατοχή της μπάλας και η πρωτοβουλία των κινήσεων πέρασαν στους γηπεδούχους, οι οποίοι παρά τις αρκετές καλές στιγμές που είχαν δεν έβρισκαν το δρόμο προς τα δίχτυα του Κιν.
Όλα αυτά ωστόσο μέχρι το ημίωρο, με τον Τέρι να ήταν αυτός που με κεφαλιά ξεκλείδωσε στο 31’ την άμυνα των «ρόβερς» για το 1-0 και τρία λεπτά αργότερα ο Ραούλ Μεϊρέλες διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Ρομπέρτο Ντι Ματέο.
Παρά την δεδομένη απογοήτευση από τον υποβιβασμό, αλλά και το εις βάρος τους 2-0, οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν διάθεση να παρατήσουν το παιχνίδι και με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς ο Γιακούμπου κατάφερε να μειώσει σε 2-1.
Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, με το 2-1 να είναι τελικά αυτό που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τσέλσι: Τέρνμπουλ, Χάτσινσον, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Μπέρτραντ, Εσιέν, Μεϊρέλες, Ραμίρες, Μαλουντά, Στάριτζ, Λουκάκου
Μπλάκμπερν: Κιν, Ζιβέ, Νταν, Λόου, Χένλεϊ, Μάρτιν Όλσον, Μάρκους Όλσον, Φορμίκα, Πέντερσεν, Χόιλετ, Γιακούμπου


Νόριτς-Άστον Βίλα 2-0
Με νίκη μπροστά στο κοινό της ολοκλήρωσε τη σεζόν η Νόριτς. Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο τα «καναρίνια» επικράτησαν 2-0 της Άστον Βίλα, τερματίζοντας στην 12η θέση, μιας και υστέρησαν στην ισοβαθμία των Γουέστ Μπρομ και Σουόνσι.
Πολύ δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κατάφεραν μάλιστα να πάρουν το προβάδισμα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Χολτ να κερδίζει τον Γκίβεν στο 9’ για το 1-0.
Ο ρυθμός και η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και μετουσιώθηκε σε ακόμα ένα τέρμα στο 22ο λεπτό, όταν ο Τζάκσον έφερε το ματς 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.
Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο ματς, το οποίο ωστόσο δεν ήρθε ποτέ και το 2-0 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Νόριτς: Ρούντι, Νιούτον, Μπένετ, Μάρτιν, Λάπιν, Χούλαχαν, Μπένετ, Χόουσον, Τζόνσον, Τζάκσον, Χολτ
Άστον Βίλα: Γκίβεν, Κεγιάρ, Κόλινς, Νταν, Λιστάι, Χερντ, Κλαρκ, Γουόρνοκ, Άιρλαντ, Χέσκεϊ, Αγκμπονλαχόρ

Σουόνσι-Λίβερπουλ 1-0
Με τρόπο ανάλογο της συνολικής παρουσίας της στη φετινή σεζόν, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα η Σουόνσι. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε-χάρη στο γκολ του Γκρέιαμ λίγο πριν το φινάλε- 1-0 των «κόκκινων», κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετική για την ίδια και... κάκιστη για την αντίπαλό της σεζόν.
Στην 11η θέση με 47 βαθμούς τερμάτισαν οι γηπεδούχοι, αφήνοντας το συγκρότημα του Κένι Νταλγκλίς στην 8η θέση του πίνακα και το -4 από τη συμπολίτισσα Έβερτον.
Νευρικά ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την κατάσταση και να μοιάζουν πιο απειλητικοί.
Οι «κύκνοι» είχαν κάποιες καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Ντόνι, ωστόσο ο Σίγκουρντσον, που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων δεν κατάφερε σε δύο περιπτώσεις να νικήσει τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, που κράτησε το μηδέν.
Από Λίβερπουλ από την πλευρά της αντέδρασε στο δεύτερο μέρος, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Κάρολ, με το 0-0 ωστόσο να μένει μέχρι τε τελευταία λεπτά.
Τότε ήταν που «χτύπησε» ο Γκρέιαμ! Ο Άγγλος επιθετικός πετυχαίνοντας το 100ο γκολ της καριέρα του διαμόρφωσε τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα το τελικό 1-0 στο «Λίμπερτι».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λίβερπουλ: Ντόνι, Κέλι, Κάραγκερ, Άγκερ, Τζόνσον, Χέντερσον, Σέλβι, Ροντρίγκες, Ντάουνινγκ, Κάρολ, Σουάρες
Σουόνσι: Βορμ, Ράνχελ, Κόκερ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Μπρίτον, Άλεν, Ντάιερ, Σινκλέρ, Σίγκουρντσον, Γκρέιαμ

Γουίγκαν-Γουλβς 3-2

Με ένα πολύ όμορφο ματς «έκλεισαν» μια σεζόν εντελώς αντίθετων συναισθημάτων Γουίγκαν και Γουλβς. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν τελικά με 3-2 των «λύκων», οι οποίοι αποχαιρέτησαν με… ψηλά το κεφάλι τα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.
Απελευθερωμένες από κάθε βαθμολογικό άγχος οι δύο ομάδες, μπήκαν με επιθετική διάθεση στο παιχνίδι, με το πρώτο τέταρτο να είναι… όλα τα λεφτά! Οι «λύκοι» μάλιστα κατάφεραν στο 9ο λεπτό να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Τζάρβις να νικά τον Αλ Χάμπσι.
Η αντίδραση ωστόσο των γηπεδούχων ήταν άμεση. Αρχικά ο Ντι Σάντο στο 12’ έφερε το ματς στα ίσια, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα ο Μπόις να κάνει την ανατροπή, δίνοντας το προβάδισμα στους «λάτικς».
Η εξέλιξη του πρώτου μέρους πάντως δεν ήταν ανάλογη, με τον ρυθμό να πέφτει ως ένα βαθμό και το 2-1 να μένει τελικά μέχρι σφύριγμα που οδήγησε τους δύο αντιπάλους στα αποδυτήρια.
Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος ξεκίνησε και το δεύτερο με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση για ακόμα περισσότερα γκολ, με την μπάλα ωστόσο να μην τους κάνει το… χατίρι!
Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο τέταρτο… Ο Μπόις με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του στον αγώνα έκανε το 3-1 στο 79’, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στο 86’ με τον Φλέτσερ στο τελικό 3-2.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Γουίγκαν: Αλ Χάμπσι, Κάλντγουελ, Μπόις, Φιγκερόα, Πίσκου, Μποσαζούρ, Μόσες, ΜακΆρθουρ, ΜακΚάρθι, Μαλόνεϊ, Ντι Σάντο
Γουλβς: Ντε Βρίες, Μπέρα, Ζούμπαρ, Γουόρντ, Στίρμαν, Χαντ, Χένρι, Τζάρβις, Έντουαρντς, Ντόιλ, Έμπανκς-Μπλέικ


πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: