Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Το ζευγάρι που όλοι προτιμούσαν!!

Η Γερμανία και η Ολλανδία ήταν σίγουρα περισσότερο πιθανές φιναλίστ από την Ιταλία. Κάποιοι υποστήριζαν ότι και η Αγγλία ή ακόμη και η Πορτογαλία είχαν περίπου τις ίδιες πιθανότητες με τους Ιταλούς για να συνθέσουν το ζευγάρι του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μαζί με το μεγάλο φαβορί, την Ισπανία.
Το ζευγάρι που όλοι προτιμούσαν
Γράφει ο Νίκος Κατσαρός...
Τελικά η Ιταλία έκανε αυτό που έχει ξανακάνει. Οπως το 1982, το 1994 και το 2006 ξεκίνησε στα Μουντιάλ σχετικά αθόρυβα, χωρίς να γεμίζει και πολύ το μάτι και ανεβάζοντας την απόδοσή της από αγώνα σε αγώνα, έφτασε στους τελικούς και στην κατάκτηση του τίτλου. Σ' αυτή τη διοργάνωση, μετά τους δύο πρώτους αγώνες της με την Ισπανία και την Κροατία, με τους δύο βαθμούς που είχε συγκεντρώσει όχι μόνο για τελικό δεν έδειχνε ικανή, αλλά και η πρόκρισή της στους οκτώ φαινόταν αμφίβολη.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Μας διέψευσε όλους και κυρίως αυτούς που υποστήριζαν ότι η αμυντική της γραμμή, χωρίς μεγάλα ονόματα, όπως σε παλιότερες διοργανώσεις, κάποια στιγμή θα την πρόδιδε. Ολοι αυτοί παραγνώριζαν δύο σημαντικά στοιχεία: Το ένα είναι η παράδοση του ιταλικού ποδοσφαίρου στα θέματα τακτικής, στα οποία εντάσσεται και το αμυντικό παιχνίδι, αλλά και το γεγονός ότι η άμυνα της ομάδας έχει ως βάση παίκτες της Γιουβέντους, που παρουσίασε στο ιταλικό πρωτάθλημα την ισχυρότερη αμυντική γραμμή χάρη στην οποία και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Αύριο λοιπόν θα έχουμε έναν τελικό ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία, το ζευγάρι δηλαδή που συναντήθηκε και στο πρώτο ματς του τρίτου ομίλου ακριβώς πριν από είκοσι μέρες.
Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε παλιότερα, οι Ισπανοί είναι αυτοί που δεν θα στηριχτούν στην άμυνά τους. Αγνωστο τι θα προκύψει στον αγωνιστικό χώρο. Με μια μέρα λιγότερη ξεκούρασης οι Ιταλοί, αλλά και προερχόμενοι από ματς 120' οι Ισπανοί, θα παίξει ρόλο ποια ομάδα θα διαθέτει περισσότερες δυνάμεις. Ετσι κι αλλιώς, το ζευγάρι αυτό είναι προτιμότερο από αυτό που θα είχε την παρουσία της Γερμανίας, για πολλούς λόγους.

Πηγή: Goal


Δεν υπάρχουν σχόλια: