Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Η νίκη των Ιταλών είναι και δική μας!!

Mε δεδομένο ότι ως έθνος και ως λαός ανήκουμε σ' αυτούς που οφείλουν έχουμε κάθε δικαίωμα και κάθε λόγο να πανηγυρίζουμε. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Η νίκη των Ιταλών είναι και δική μας
Μαζί με τους ούνα φάτσα ούνα ράτσα φρατέλους Ιταλούς. Αλλωστε ο ένας από τα αδέλφια του Ρόκο, του Γάλλου Αλεν Ντελόν δηλαδή, Ελληνας ήτανε. Ο Σπύρος Φωκάς (φωτό).
Αντίθετα, αυθεντικός Ιταλός, Ιταλιάνο βέρο δηλαδή, είναι ο σούπερ Μάριο Μπαλοτέλι. Αυτός που για λογαριασμό όλων των ταπεινών και καταφρονεμένων της Νότιας Ευρώπης κουτούπωσε τη στρίγγλα τη Μέρκελ. Την γκιόσα όπως την αποκαλεί ο Γιώργος Τράγκας. Αφού λοιπόν είμαστε οπαδοί του δόγματος «έτσι νικάνε αυτοί που σας χρωστάνε», η νίκη των Ιταλών είναι και δικιά μας νίκη. Η νίκη των φτωχών απέναντι στους πλούσιους της άρειας φυλής.
Οπως ο Τζέσε Οουενς είχε ταπεινώσει τον Χίτλερ μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, ένας άλλος μαύρος ύστερα από 76 χρόνια ταπείνωσε το αποκαλούμενο Δ' Ράιχ. Οι φτωχοί Ιταλοί που παρακολουθούσαν το ματς στα καφέ της Μυκόνου με κρεμασμένες τις σημαίες τους έψαλαν τον εθνικό τους ύμνο. Μάρτυράς μου ο Νίκος Παρίσης. Γερμανός κατακτητής δεν έχει πατήσει ακόμα το πόδι του στο νησί των ανέμων. Κάτι λίγοι είναι σκόρπιοι δεξιά κι αριστερά.
Οι Ιταλοί αντίθετα έχουν κάνει τη Μύκονο δεύτερο Κάπρι. Τελικά λοιπόν θα παίζουν αύριο Κυριακή δύο από αυτούς που χρωστάνε: Ισπανία - Ιταλία. Οι Γερμανοί τοκογλύφοι έχουν επιστρέψει σπίτια τους. Ο απλός ανώνυμος φτωχός Ευρωπαίος μπορεί να πανηγυρίζει. Οπως μπορεί να πανηγυρίζει ολόκληρη η Θεσσαλονίκη. Και ειδικά αυτοί που χρωστάνε: σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ ή κι ακόμα και στην πρέφα.
Ο μέγας μακεδονομάχος Γιάννης Ιωαννίδης επέστρεψε στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Κι αυθωρεί και παραχρήμα έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά. Πρώτη του κίνηση με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα ήταν να βγει και να μιλήσει στο Αθλητικό Μετρόπολις για τη νέα προσπάθεια του Αρη:
«Ξέρω ότι όποιος έχει μπει στο άρθρο 44 έχει δικαίωμα να μπει και στο άρθρο 99» δήλωσε ο πολυνίκης «ξανθός». Κι ας λένε οι έγκριτοι νομικοί Τρεμόπουλος και Γιαννόπουλος το αντίθετο. Ο Ιωαννίδης μπορεί να είναι γεωπόνος ως επιστήμονας, αυτό όμως δεν το εμποδίζει όταν μιλάει για τον Αρη όλα να τα σφάζει κι όλα να τα μαχαιρώνει.
Οπως λοιπόν μηδένισε το κοντέρ του Αρη από τα χρέη με το άρθρο 44, έτσι μπορεί να μηδενίσει για δεύτερη φορά με το άρθρο 99. Κι όσοι έχουν να λαμβάνουν -Δημόσιο, ΙΚΑ, ποδοσφαιριστές, προπονητές, υπάλληλοι, προμηθευτές- να τα γράψουν στο χιόνι. Κι να πάνε να πληρωθούνε όταν θα βρέξει. Αυτή είναι η άποψη του υπουργού της κυβέρνησης, αλλά πάνω απ' όλα Αρειανού. Βουρ στον πατσά για το άρθρο 99 να μην πληρώσουμε κανέναν. Δεύτερη συμβολική κίνηση του Βορειοελλαδίτη υφυπουργού να δεχθεί στο γραφείο του εκπροσώπους του ΤΑΠ Ηρακλή στο βόλεϊ.
Η ανακοίνωση των Ηρακλειδών τα λέει όλα. Οτι το κλίμα ήταν άριστο κι ότι ο υφυπουργός «δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τον τίμιο αγώνα του Ηρακλή, όπως τον χαρακτήρισε». Δεν έχει σημασία να ψάξεις να βρεις ποιος είναι αυτός ο τίμιος αγώνας του Ηρακλή στο βόλεϊ και ποιοι είναι οι άτιμοι που έχει απέναντί του. Αφού ψηφίζουνε στη Θεσσαλονίκη έχουνε δίκιο. Αυτά.
Τέλος οι βαλίτσες με τα λεφτά των επιχορηγήσεων
ΟΠΩΣ έριξα μια σπόντα χθες, δεν χρωστάνε μόνο οι ομάδες. Χρωστάνε και τα πολιτικά κόμματα. Στα 120 εκατομμύρια γιούρο είναι το δάνειο που έχει πάρει η ΝΔ από τις τράπεζες και στα 110 του ΠΑΣΟΚ. Πότε θα μπορέσουνε να ξοφλήσουνε αυτά τα λεφτά; Μάλλον του Αγίου Ποτέ. Και ειδικά το ΠΑΣΟΚ, που παίρνει πλέον λιγότερη επιχορήγηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως έγινε γνωστό και με βάση τη τελευταία εκλογική δύναμη των κομμάτων, η επιχορήγηση της Νέας Δημοκρατίας είναι 15,4 εκατομμύρια γιούρο και του ΠΑΣΟΚ μόλις και μετά βίας 7,4. Από άλλον δεν έχουν να λαμβάνουν.
Η Siemens σταμάτησε να τους επιχορηγεί. Ούτε ο Τσουκάτος μπορεί να παραλαμβάνει για λογαριασμό του Κινήματος τις βαλίτσες με τα λεφτά ούτε η Ντόρα σαν φίλη και παλιά συμμαθήτρια του Χριστοφοράκου να απευθυνθεί για χείρα βοηθείας. Κι ο Καμμένος μάλιστα την έριξε την μπηχτή του. Μήπως ο Βενιζέλος (φωτό) δηλαδή που θέλει ν' αλλάξει όνομα στο ΠΑΣΟΚ αλλάξει και ΑΦΜ, όπως ο Τσολακάκης στον Πανιώνιο, και δεν πληρώσει από τα δανεικά ούτε σέντζι. Κι εδώ που τα λέμε, ο Βενιζέλος το έχει ξανακάνει αυτό.
Οχι για λογαριασμό του. Για τον φίλο του τον Μπατατούδη είχε φτιάξει ειδικό νόμο. Κι έτσι είχαν προκύψει ο Νέος Πανιώνιος και η Νέα Καβάλα, ομάδες που είχε ο Μπατατούδης στην επιρροή του. Για να μην πάμε πιο πίσω όταν είχε φτιάξει τον άλλο νόμο για να μηδενίσουνε τα χρέη του ΠΑΟΚ.
Οι... κουρασμένοι Ιταλοί που «μασούσαν» σίδερα
ΤΕΛΙΚΑ όσοι γκρινιάζουν στο ποδόσφαιρο επιβεβαιώνουν ότι της κοντής της τσαπού τα μαλλιά τής φταίνε. Πάντα στα Euro στον έναν από τους δύο ημιτελικούς η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον δεύτερο όμιλο έχει το πλεονέκτημα των δύο ημερών παραπάνω ξεκούρασης. Στην περίπτωση μάλιστα της Γερμανίας με την Ιταλία υπήρχαν δύο ακόμα επιπρόσθετα στοιχεία.
Οτι η μεν Γερμανία με την Ελλάδα έκανε προπόνηση. Σ' ένα ματς δηλαδή που παίχτηκε στο μισό γήπεδο και τελείωσε στο 68', όταν έγινε το 3-1, ενώ η Ιταλία έφτυσε αίμα. Σ' ένα ματς με την Αγγλία, που ήτανε στο πάνω κάτω, είχε επιπλέον τα 30 λεπτά της παράτασης καθώς και την ψυχική ταλαιπωρία των πέναλτι. Και προσθέτουμε ότι όλα αυτά έγιναν Ιούνη μήνα και στο τέλος μάλιστα. Οχι στη μέση της σεζόν που οι ποδοσφαιριστές έχουνε βρει ρυθμό.
Μιλάμε για το φινάλε της σεζόν, όταν τα έχουνε φτύσει από την ταλαιπωρία και την κούραση. Αυτά ήτανε τα δεδομένα πριν από το ματς. Που μόλις σφύριξε όμως τη σέντρα ο Γάλλος ο Λανουά πήγανε περίπατο. Μια μπουκιά τους κάνανε οι κουρασμένοι οι Ιταλοί τους ξεκούραστους τους Γερμανούς.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αδεια για μεταγραφές πήρανε, λεφτά για να κάνουνε έχουνε;
Είμαι τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ και τα τρεισήμισι κάνω διακανονισμούς.
- Βλάνταν Ιβιτς.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: