Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Όλη η Ευρώπη φιλοξενεί το Euro 2020!!

Τη διεξαγωγή του Euro 2020, όχι σε μια ή δύο χώρες αλλά σε όλη την Ευρώπη, προανήγγειλε ο Μισέλ Πλατινί σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ενόψει του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.
Όλη η Ευρώπη φιλοξενεί το Euro 2020!
Ο πρόεδρος της UEFA έκανε και επίσημα γνωστή την ιδέα, που εδώ και αρκετές ημέρες επεξεργαζόταν, και θέλει 12 ή 13 ευρωπαϊκές πόλεις να φιλοξενούν αγώνες της μεθεπόμενης διοργάνωσης.
Η είδηση άρχισε να διαρρέεται από το twitter μέσω αναρτήσεων αρκετών δημοσιογράφων που δίνουν το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
Όπως μάλιστα, αναφέρουν ο Μισέλ Πλατινί, αφού παραδέχθηκε πως υπάρχει μια τέτοια σκέψη, διευκρίνισε ότι η απόφαση πρόκειται να ληφθεί τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους ή τον Ιανουάριο του νέου.
Πώς θα εφαρμοστεί;
Ο αριθμός των ομάδων που θα λαμβάνουν μέρος αυξάνονται στις 24 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016. Βάσει της αρχικής ιδέας της UEFA η διοργάνωση του 2020 θα πραγματοποιηθεί σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις.
Οι 24 ομάδες θα χωρίζονται σε έξι ομίλους οι οποίοι θα αποτελούνται από τέσσερις ομάδες. Ο κάθε όμιλος θα διεξάγεται σε μια ή δύο ευρωπαϊκές πόλεις οι οποίες θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση η μια από την άλλη.
Φυσικά, περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, όπως και το πού θα πραγματοποιηθούν οι νοκ-άουτ φάσεις της διοργάνωσης μέχρι και τον μεγάλο τελικό.
Η σκέψη αυτή είχε αρχίσει να… κυκλοφορεί στις τάξεις της UEFA, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν την είχε παραδεχθεί.
Ο Μισέλ Πλατινί το έκανε σήμερα προαναγγέλλοντας –εφόσον εφαρμοστεί- μια ποδοσφαιρική γιορτή το 2020 σε όλη την Ευρώπη.
Πηγή: Sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: