Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Γερμανοί, οι πιστοί πελάτες της Ιταλίας!!

Η Ιταλία απέκλεισε  για ακόμα μία φορά την Γερμανία και ο ball boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την αυστηρά πελατειακή σχέση ανάμεσα στους δύο.
Γερμανοί, οι πιστοί πελάτες της Ιταλίας
Το είχε γράψει ο Καραμάνος πριν καλά καλά ξεκινήσει το Euro και δικαώθηκε απόλυτα. Είναι πλέον απλά μαθηματικά. Οταν υπάρχει σκάνδαλο για στημένους αγώνες στην Ιταλία, η Σκουάντρα Ατζούρα πάει στον τελικό. Αυτό έγινε στα Mundial του 1982 και του 2006 και τώρα έγινε ξανά.
Ηταν η τέλεια ευκαιρία για τους Γερμανούς να πάρουν εκδίκηση για τα όσα τους έχουν κάνει οι Ιταλοί όλες τις φορές που τους έχουν πετύχει σε μεγάλες διοργανώσεις. Τα Πάντσερ είχαν δείξει τα δόντια τους από τα ματς των ομίλων βγαίνοντας με 3x3 από το γκρουπ του θανάτου αλλά και έχοντας τη δυνατότητα για rotation κόντρα στην Ελλάδα την οποία απέκλεισαν εύκολα (4-2). Αντίθετα, οι Ατζούρι χρειάστηκε να παίξουν 120 λεπτά και πέναλτι με την Αγγλία για να βρεθούν στους «4» ενώ είχαν και δύο μέρες λιγότερες για ξεκούραση.

Το είχαν κάνει και οι Αγγλοι πριν μερικές μέρες, όμως οι Γερμανοί δεν δέχθηκαν το δωρεάν μάθημα της ατσάλινης ομάδας του Πραντέλι. Ο Τύπος ξεσάλωσε και ακόμα και λίγες ώρες πριν τη σέντρα έγραφε τα χειρότερα για την Ιταλία την οποία θεωρούσε εύκολη λεία. Ακόμα για τον τον νεκρό πατέρα του Ντε Ρόσι γράφτηκε στην Bild.

Το συζητούσα με τον Τσακίρη από το απόγευμα.  «Με ποιους στην άμυνα οι Γερμανοί; Με Λαμ, Μπόατενγκ και Μπαντστούμπερ;». Τελικά, για ακόμα ένα ματς η άμυνα έπαιξε τον ρόλο της. Οπως και η σιγουριά του Τζίτζι Μπουφόν, ο οποίος ήταν και είναι συνώνυμο της σιγουριάς κάτω από τα δοκάρια και που πλέον είναι ο Ιταλός με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο Euro, σπάζοντας το ρεκόρ του θρύλου Πάολο Μαλντίνι που κρατούσε από το 2000.

Ακουσα χθες στο ράδιο τα απίστευτα, ότι η Γερμανία έπρεπε να έχει βάλει 3 γκολ μέχρι το 0-1. Μα πως να βάλεις 3 γκολ στην καλύτερη άμυνα; Το σύνολο του Λεβ υποτίμησε την επίθεση της Ιταλίας και το πλήρωσε όπως του άξιζε. Η Ελλάδα έκανε μία φάση και έβαλε δύο γκολ και ο Γερμανός επέλεξε να παίξει με τον ίδιο τρόπο και κόντρα στην Ιταλία, λες και ήταν το ίδιο.

Απίστευτο το πρώτο γκολ, με τον μάγο του τουρνουά Πίρλο να δίνει τηλεκατευθυνόμενη πάσα στον Κασάνο, γλέντι με δύο και πάρε-βάλε στον Super Mario, που κρατούσε το καλύτερο τελείωμα για τους πελάτες της Ιταλίας και το 0-2. «Είναι πάντα δύσκολο όταν η Ιταλία προηγείται» είπε ο Λεβ μετά τον αγώνα. Ωστόσο, όφειλε να έχει δείξει μεγαλύτερο σεβασμό σε μία ομάδα που έχει 4 αστέρια στη φανέλα.

Στην άλλη άκρη, ο Τσέζαρε Πραντέλι, μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος. Παρέμεινε αήττητος για 15ο αγώνα στον πάγκο των Ατζούρι και κόντρα στην Γερμανία πέτυχε την 10η νίκη του. Ο πρώην τεχνικός της Φιορεντίνα διεύρυνε το σερί και την πελατειακή σχέση, αφού πριν τον αγώνα της Πέμπτης δεν είχε χάσει σε μεγάλη διοργάνωση από την Γερμανία μετρώντας 3-0 νίκες (4 ισοπαλίες) σε 5 αγώνες
Mundial και δύο Euro.

Θα χρειαστεί πλέον να περάσουν πολλά πολλά χρόνια για να μπορέσουν να συγκριθούν οι δύο ομάδες. Οι Ατζούρι είχαν ήδη αποκλείσει τα Πάντσερ μέσα στο σπίτι τους στον ημιτελικό του Mundial του 2006, επίσης στον ημιτελικό του Mundial του 1970 ενώ έχουν και τη νίκη στον τελικό του 1982. Οσον αφορά όλους τους αγώνες η Ιταλία έχει χάσει μόνο σε φιλικά από την Γερμανία με τον συνολικό απολογισμό να είναι πλέον 15-7 νίκες υπέρ των Ατζούρι (9 ισοπαλίες).

Ιταλία στους «4» σημαίνει τελικός, αφού 8 στις 10 φορές (σε Mundial και Euro) που βρέθηκε στα ημιτελικά, διεκδίκησε το τρόπαιο...

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: