Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ελπίδα η... συμμετοχή!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του για τις επικείμενες εκλογές στην Κοινωνία Μελών ΑΡΗ, αλλά και τη νέα σελίδα της ΠΑΕ.
Ελπίδα η... συμμετοχή!
Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην Κοινωνία Μελών ΑΡΗ. Οι ανακοινώσεις των 6 και των 9 συν 1 (προσυπέγραψε αργότερα ο ένας εκ των υποψηφίων) φανέρωσαν στον κόσμο της ομάδας ότι η ενότητα που τόσο άπαντες ζητούσαν, αλλά και ευαγγελίζονταν δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες όλων. Ευτυχώς στην ΓΣ της Κοινωνίας η δυναμική παρουσία των συνδέσμων δεν επέτρεψε στους… διαφωνούντες μεταξύ τους να προτάξουν τις διαφορές. Ελπίζω την Δευτέρα να προκύψει ένα συμβούλιο που θα κάνει πράξη τα λόγια για ενότητα και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα. Στην Κοινωνία και στην ΠΑΕ. Προσοχή όμως. Το ΔΣ της Κοινωνίας δεν διοικεί. Το ΔΣ της ΠΑΕ διοικεί για όσους έχουν την εντύπωση ότι από την Δευτέρα θα είναι… χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη. Καλή επιτυχία σε όσους έχουν ως στόχο την προσφορά και όχι την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών- ζητημάτων. Δεν αναφέρω περισσότερα γιατί ο κόσμος γνωρίζει το ποιόν σχεδόν όλων όσων θα πάρουν μέρος στην διαδικασία.
Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη ελπίδα για τον ΑΡΗ είναι η μαζική συμμετοχή. Και στην Κοινωνία και στα διαρκείας που ήδη πηγαίνουν αρκετά καλά.
Για αυτό και προέκυψε και το νέο ΔΣ της ΠΑΕ που ήδη μέσα σε μία εβδομάδα έχει πετύχει πολλά με κυριότερο όλων την ρύθμιση με την εφορία, την συνολική αποπληρωμή των δόσεων του 44 και του νόμου Ορφανού (τις οποίες ο ΑΡΗΣ σαν… χαζός πληρώνει κανονικά και δεν χρωστάει για αυτές το παραμικρό σε αντίθεση με άλλες ομάδες, παραευνοημένες) και φυσικά κράτησε και τις ρυθμίσεις σε σχέση με τις δόσεις που πληρώνει στην εφορία.
Βέβαια άλλοι προτιμούν να πληρώνουν τους παίκτες αφού από το κράτος δεν τους ενοχλεί κανείς, αντιθέτως τους διευκολύνει και με καμία προπλήρωση δόσης από δημόσια επιχείρηση. Ο ΑΡΗΣ όμως που δεν έχει αυτές τις… διευκολύνσεις τρώει τις προσφυγές στο κεφάλι με ευθύνη φυσικά και δική του και εγκληματικών λαθών των δικών του διοικήσεων τα τελευταία χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση ο ΑΡΗΣ πρέπει πρώτα να διευθετήσει ζητήματα όπως του Ντίκο, του Φατί, του Σανκαρέ και του Καστίγιο και στην συνέχεια να… τρέξει αγωνιστικό σχεδιασμό. Ως την Δευτέρα λογικά ο ΑΡΗΣ θα έχει και προπονητή και σταδιακά θα γεμίσει το ρόστερ του  προσαρμοσμένος στα «μπορώ» του και τις όποιες προυποθέσεις έχουν τεθεί. Έτσι κι αλλιώς οι οφειλές του προς τους… πρόσφυγες είναι πολύ μεγαλύτερες από το 20% που αναγκαστικά θα παρακρατηθεί από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Μία ανταγωνιστική ομάδα μπορεί να αποτελέσει κι ένα επιπλέον κίνητρο βοήθειας για τον κόσμο που ήδη δείχνει να έχει αντιληφθεί ότι μόνο αυτός πλέον μπορεί να σπρώξει το κάρο για να βγει από την λάσπη. Δεν είναι εύκολο, αλλά  έτσι κι αλλιώς ο κόσμος της ομάδας έχει μάθει στα δύσκολα με αγώνα… διαρκείας.  Πρέπει όμως επιτέλους και οι… επιφανείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Ως τώρα το έχουν κάνει ελάχιστοι…
Υ.Γ.1 Βγαίνει ο Βρύζας και λέει την μέρα που ο ΑΡΗΣ δεν πήρε αδειοδότηση ότι ο ΠΑΟΚ θα ψηφίσει να μην κάνουν μεταγραφές αυτές οι ομάδες. Βγαίνει το… σύστημα και λέει ότι ο ΠΑΟΚ θα κρατήσει δυναμική στάση γιατί έκανε θυσίες για να φανεί συνεπής και πούλησε Βιερίνια κτλ. Μετά λέει θα ζητήσει να ανοίξουν και οι φάκελοι. Μετά όμως βγήκε ο Ίβιτς, μετά βγήκε και ο Κολομπούρδας. Ο Βρύζας ψήφισε να αλλάξουν τα κριτήρια και να γίνουν μεταγραφές, αλλά το… σύστημα δεν είπε λέξη για την κυβίστηση. Και είμαστε ακόμα στην αρχή…
Υ.Γ.2 Ο ΑΡΗΣ για μένα παραμένει εκτεθειμένος γιατί προφανώς λόγω των τεράστιων δικών του προβλημάτων- δεν ζήτησε αυτός να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Η μόνη ομάδα που πραγματικά έχασε φέτος από το θέμα των αδειοδοτήσεων ήταν ο ΑΡΗΣ.
Υ.Γ.3 Αμέλησα και είναι ατόπημά μου να γράψω δυο σειρές για τον μεγάλο Αλκέτα Παναγούλια. Από τους ανθρώπους που σε κάθε περίπτωση και βοήθησαν τον ΑΡΗ σε δύσκολες στιγμές (2 εκ ευρώ έφεραν με Ζορμπίδη, Γρόλλιο από Κοντομηνά στην μετά Ζαχουδάνη εποχή). Δεν αποτελεί μυστικό ότι ήταν ένας μεγάλος Αρειανός, αλλά πως αγαπούσε και τον Ολυμπιακό. Προσωπικό βίωμα έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, μετά από συνάντηση με τον Ζαχουδάνη όταν πρωτοανέλαβε ο τελευταίος: « Αν ο συγκεκριμένος είναι ζάμπλουτος στην Αμερική, τότε εγώ μάλλον θα μένω στην… Πλατεία Αμερικής και όχι στις ΗΠΑ». Είχε μοναδικό χάρισμα αξιολόγησης ανθρώπων και μοναδική ικανότητα ανύψωσης της ψυχολογίας ενός ποδοσφαιρικού τμήματος. Καλό ταξίδι κόουτς…
Υ.Γ.4 Την Δευτέρα στο Βικελίδης μπορείτε ΟΛΟΙ ΣΑΣ να γίνετε κομμάτι του τηλεοπτικού σποτ της ΠΑΕ για τα διαρκείας… Ραντεβού στις 17:00.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: