Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τσάβι: «Κανείς δε θυμάται τον δεύτερο»

Τσάβι: «Κανείς δε θυμάται τον δεύτερο»
Μετά από μια μεγάλη διοργάνωση όλοι θυμούνται τον νικητή και όχι τον ηττημένο, σύμφωνα με τον Τσάβι Ερνάντεθ. Ο μέσος της εθνικής Ισπανίας υποστήριξε ότι πρέπει να κερδίσουν την Ιταλία στον τελικό του Euro, για να μείνουν στην ιστορία ως η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει τρία σερί διεθνή τρόπαια.

«Χρειάζεται να απολαμβάνεις τη συμμετοχή σου στον τελικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίσεις κιόλας. Μετά το τουρνουά αυτό που μένει στο μυαλό όλων είναι ποιος ήταν ο νικητής και όχι ποιος ήταν δεύτερος. Έχουμε γράψει ήδη ιστορία, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα και αυτό σημαίνει να κατακτήσουμε το τρόπαιο.

Γράφεις ιστορία με το να κερδίζεις τελικούς και κερδίζοντας αυτόν με την Ιταλία θα σημαίνει πολλά, καθώς θα είναι ένα επίτευγμα, που δεν έχει πετύχει κανείς μέχρι τώρα
», τόνισε ο άσος της Μπαρτσελόνα και συνέχισε όσον αφορά το στιλ παιχνιδιού των «φούριας ρόχας»:

«Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο, τίποτα δεν είναι εύκολο. Οι εμφανίσεις μας μέχρι στιγμής στο τουρνουά δεν έχουν ικανοποιήσει πολλούς, αλλά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι αγωνιζόμαστε με το σωστό τρόπο.

Μένει ακόμη ένα βήμα να κάνουμε και πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά για να τα καταφέρουμε
».

Ο 32χρονος διεθνής αναφέρθηκε και στον αντίπαλο της ομάδας του, την Ιταλία, στον μεγάλο τελικό του Euro:

«Η Ιταλία πάντα ήταν ένας ανταγωνιστικός αντίπαλος και έχει αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο παιχνιδιού της. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που είναι ικανοί με την μπάλα στα πόδια και αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή σε σχήμα ρόμβου.

Ο Πίρλο κυριαρχεί στο χώρο του κέντρου και στην επίθεση οι Μπαλοτέλι και Κασάνο είναι πολύ επικίνδυνοι. Δεν παίζουν πια κατενάτσιο, όπως παλιότερα, αλλά αγωνίζονται πολύ πιο επιθετικά
».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: