Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πέντε χρόνια διακρίσεις και «μαθήματα»

Πέντε χρόνια διακρίσεις και «μαθήματα»
Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (29/06) από την απόκτηση του Ερίκ Αμπιντάλ από την Μπαρτσελόνα. Όπως γράφει η ιστοσελίδα του καταλανικού συλλόγου, ο Γάλλος οπισθοφύλακας ήταν ένας από τους παίκτες-κλειδιά της ομάδας στην επιτυχία της ομάδας και χθες αναδείχθηκε σύμβολο προσπάθειας και ιδανικός εκπρόσωπος των αξιών του συλλόγου για την προηγούμενη σεζόν.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια ο 32χρονος παίκτης κατάφερε να κατακτήσει 14 τίτλους (3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Ισπανία, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Champions League, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων) με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα».

Ήταν οι τίτλοι που κατάφερε να πανηγυρίσει με την «Μπάρτσα». Ωστόσο, η σημαντικότερη σεζόν για τον ίδιο ήταν εκείνη η 2010/11, όταν διαγνώστηκε ότι έχει πάσχει από όγκο στο συκώτι και τελικά κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο του Champions League στο Γουέμπλεϊ.

«Αυτό ήταν κάτι που μου άλλα. Έχω πουλήσει όλα τα αυτοκίνητά μου και τώρα προσπαθώ να επενδύσω χρήματα σε νοσοκομεία που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά», είχε δήλωσε ο Αμπιντάλ λίγες μετά το τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ένα χρόνο μετά χτυπήθηκε από την ίδια αρρώστια και χρειάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος για να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημά του. «Σε αγαπάμε και σε περιμένουμε, Ερίκ», ειπώθηκε κατά της προχθεσινής εκδήλωσης για το βραβείο του καλύτερου παίκτη της Μπαρτσελόνα για την προηγούμενη σεζόν.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: