Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο Κριστιάνο κόντρα στη ...μικτή Μπάρτσα-Ρεάλ!

Μπορεί το παιχνίδι να έχει φαβορί, αλλά είναι ματσάρα. Με μπαλαδόρους στο κάθε μισό του γηπέδου, αλλά κυρίως με αύρα "κλάσικο"! Γράφει ο Βασίλης Βέργης.
Ο Κριστιάνο κόντρα στη ...μικτή Μπάρτσα-Ρεάλ
Υπάρχει βεβαίως μια σημαντική διαφορά: στα ντέρμπι της Πριμέρα ο Κριστιάνο είναι απέναντι στον Μέσι και η αντιπαλότητα Ρεάλ - Μπάρτσα στριφογυρίζει ανάμεσα στους δυο τους. Τώρα ο Κριστιάνο είναι κόντρα στη... Μικτή Μπάρτσα - Ρεάλ!
Η Ισπανία (κυρίως) και η Πορτογαλία έχουν υμνήσει το ποδόσφαιρο πολλάκις. Ομως εδώ μιλάμε για ημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου ο στόχος αποτελεί θηλιά στο θέαμα. Τα «κλάσικο» στην Ισπανία έχουν (συνήθως) μπόλικο θέαμα, αλλά εδώ τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Ο Δελ Μπόσκε, για παράδειγμα, διαθέτει την πιο θεαματική Ισπανία όλων των εποχών, αλλά... λυσσομανάει με το 4-6-0 και τον Φάμπρεγας «σέντερ φορ»! Υποκλίνομαι, όπως όλοι, στις επιτυχίες του, αλλά ταυτόχρονα αναρωτιέμαι: γιατί, ρε άνθρωπε, ενώ δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα, κρατάς το άλογο «αιχμάλωτο» και δεν το αφήνεις να ξεσαλώσει;
Μπήκε ο Πέδρο (κόντρα στα «νιαουρίσματα» των Γάλλων), ακόμη και ο «ψάχνω να βρω ποιος είμαι» Τόρες και η Ισπανία άνοιξε το γήπεδο. Εχει πάρει Ευρωπαϊκό, καπάκι Μουντιάλ το 2010. Τι έχει να αποδείξει αυτή η ομάδα; Το ρεκόρ με τρίτη κατάκτηση σερί; Σιγά τα ωά. Τέτοια ποιότητα και να παίζει 4-6-0; Κουράζει σε σχέση με αυτό που μπορεί να προσφέρει. Και δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν, αν αποκλειστεί.
Και από την άλλη ο κορυφαίος στην Ευρώπη, για αρκετούς και στον κόσμο (πάνω από τον Μέσι), ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο. Κουβαλάει την Πορτογαλία. Τελείωσαν οι κλάψες και οι παιδιάστικες (φυσιολογικές) αντιδράσεις. Ο Κριστιάνο έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση. Αν περάσει απόψε τους Ισπανούς, θα δει κατάφατσα την κούπα που του στέρησαν το 2004 ο «Ζαγόρ» και η ελληνική τρελοπαρέα. Δεν είναι φαβορί, αλλά μην τον ξεγράφετε. Η μεγάλη Ισπανία στο ένα μισό, αλλά και ο μεγάλος Ρονάλντο στο άλλο, θυμίζω...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: