Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Διαμαντίδης: «Για πάντα στον Παναθηναϊκό!»

Αιώνια... πιστός στον Παναθηναϊκό δήλωσε για μια ακόμη φορά ο αρχηγός του «εξάστερου» Δημήτρης Διαμαντίδης.
Ο 32χρονος γκαρντ του «τριφυλλιού» βρέθηκε στο 4ο Triple Crown Basketball Camp, στο οποίο ήταν ο λαμπερός καλεσμένος των Φραγκίσκου Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά.
Ο Διαμαντίδης φωτογραφήθηκε και μοίρασε αυτόγραφα με τους μικρούς θαυμαστές τους απαντώντας στις ερωτήσεις τους.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι για 3η φορά μαζί σας και ευχαριστώ ιδιαίτερα τα παιδιά (σ.σ. Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά) για την πρόσκληση τους, θέλω να ξέρετε ότι είστε πολύ τυχεροί που είστε εδώ και να κοιτάξτε να το εκμεταλλευτείτε. Θέλω να σας πω δύο λόγια… Το πρώτο έχει να κάνει με την υγεία, το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας είναι να έχουμε όλοι την υγεία μας. Δεύτερον, στόχος σας από την στιγμή που προπονείστε στην Triple Crown πρέπει να είναι να μάθετε πολύ καλά τα βασικά στοιχεία, την σωστή τεχνική και στη συνέχεια να υιοθετήσετε το ομαδικό πνεύμα για να φθάσετε να αγωνιστείτε στο υψηλότερο επίπεδο», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Διαμαντίδη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό: «Στεναχωρήθηκα ιδιαίτερα με την αποχώρηση του coach γιατί από την πρώτη μέρα μου ήταν εκεί. Όσο για το μέλλον μου το έχω ξανά δηλώσει ότι θα επιθυμούσα να μείνω για πάντα στον Παναθηναϊκό».
Για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό δήλωσε: «Καταρχάς στεναχωρήθηκα που εμείς δεν τα καταφέραμε. Όμως ότι μια ελληνική ομάδα μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο κατάφερε να κατακτήσει αυτό τον τίτλο και σε συνδυασμό ότι ήμασταν η μοναδική χώρα με δύο εκπροσώπους στο Final 4 είναι ένα πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό στοιχείο για το μέλλον».
Για τα συναισθήματα του πριν από τον πρώτο αγώνα της καριέρας του και πώς νιώθει όταν ξέρει ότι όταν αγωνίζεται τον παρακολουθούν εκατομμύρια φίλαθλοι: «Μπορώ να πω ότι ήμουν αγχωμένος αλλά χάρηκα ιδιαίτερα όταν έπαιξα το πρώτο παιχνίδι. Τώρα δεν υπάρχει κάτι στο μυαλό μου, προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος και να ακούω τον προπονητή μου».
Για τον ποιο δύσκολο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει: «Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί αθλητές, πιθανώς να είναι ο Χουάν Ναβάρο».
Για την αγάπη του κόσμου: «Δεν ξέρω τι να σου πω. (είπε χαμογελώντας). Κάποιοι σ’ αγαπάνε και κάποιοι δε σ’ αγαπάνε έτσι είναι τα πράγματα».
Από την πλευρά του ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δημήτρη που βρήκε τον χρόνο να μας επισκεφθεί και ξέρουμε ότι το πρόγραμμα του είναι ιδιαίτερα πιεσμένο, δεν έχει σταματήσει να προπονείται ακόμη και αυτές τις ημέρες και είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τους νεότερους αθλητές».
Οι ιδρυτές ευχαρίστησαν θερμά τον καλεσμένο τους και υποσχέθηκαν και άλλες εκπλήξεις στις επόμενες ημέρες του 4ου Triple Crown Basketball Camp.

Δεν υπάρχουν σχόλια: