Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ιβηρική υπόθεση!!

Στην τελική ευθεία έχει μπει το Euro 2012, καθώς βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα της διοργάνωσης. Απόψε το βράδυ θα αρχίσει ο "ημιτελικός της Ιβηρικής χερσονήσου", ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ισπανία, με "έπαθλο" την συμμετοχή στον τελικό της 1ης Ιουλίου. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 50.000 θέσεων "Ντόνμπας Αρένα" του Ντόνετσκ με διαιτητή τον Τούρκο, Τσουνεΐτ Τσακίρ. Οι Πορτογάλοι του Πάουλο Μπέντο έφτασαν σχεδόν "αθόρυβα" στην τελική τετράδα. Στην φάση των ομίλων, άφησαν εκτός συνέχειας την Ολλανδία και τη Δανία, προκρίθηκαν στα ημιτελικά επικρατώντας 1-0 της Τσεχίας στους "8" της διοργάνωσης και πλέον δείχνουν ικανοί για όλα, έστω και αν θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης.
Ο Πάουλο Μπέντο έχει δημιουργήσει ένα σύνολο, που βασίζεται στο παραδοσιακό 4-3-3 που "εξάγει" η ποδοσφαιρική Πορτογαλία, με βασικό άξονα στην ανάπτυξη και την δημιουργία, τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και μαζί με τους Νάνι, Μεϊρέλες, Μουτίνιο και Κοεντράο, μπορούν να διασπάσουν οποιαδήποτε άμυνα.
Οι Πορτογάλοι παίζουν σχεδόν "ελεύθερο ποδόσφαιρο" με διαρκή κίνηση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, στοχεύοντας στην δημιουργικότητα, τόσο από τα πλάγια, όσο και από τον άξονα. Ωστόσο, στον αποψινό ημιτελικό και προφανώς λόγω της κρισιμότητας που έχει ο αγώνας, ενδεχομένως να παίξουν πιο επιφυλακτικά, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην ανασταλτική λειτουργία, προκειμένου να κρατήσουν μακριά από την εστία του Πατρίσιο τους Ισπανούς. Νοκ άουτ έχει τεθεί ο Έλντερ Πόστιγκα και είναι το μοναδικό πρόβλημα.

Από την πλευρά του, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, με... σβηστές μηχανές και παίζοντας αρκετές φορές χωρίς καθαρόαιμο φορ, έφτασε στα ημιτελικά. Στον όμιλο με επαγγελματικές εμφανίσεις νίκησε την Κροατία και την Ιρλανδία, ενώ στα προημιτελικά χωρίς να ιδρώσει πέταξε έξω την Γαλλία. Ο έμπειρος τεχνικός έχει την πολυτέλεια να παίζει χωρίς φορ, καθώς στο 4-3-3 των "φούριας ρόχας" μπορούν να σκοράρουν σχεδόν όλοι οι παίκτες. Πάντως στο αποψινό ματς, μάλλον θα ξεκινήσει ο Τόρες που ξέρει καλύτερη τη θέση. Τέλος, Τρομερή διοργάνωση πραγματοποιεί ο Νταβίντ Σίλβα, με τον μέσο της Σίτι να έχει ανεβάσει κατακόρυφα της ποδοσφαιρικές μετοχές του. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα. Υπενθυμίζουμε ότι ο νικητής θα περιμένει αύριο μια εκ των Γερμανία - Ιταλία για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: