Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Ιωαννίδης στο Metropolis: «Πρέπει οι ομάδες να έχουν πλάνο»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, αλλά και τη δύσκολη κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι οι σύλλογοι λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αρχικά για το θέμα του Ηρακλή είπε:

«Μίλησα με τους ανθρώπους του Ηρακλή, από τη στιγμή που έφυγαν από τη συνάντηση με τον Πιλάβιο και πιστεύουν ότι κάτι καλό θα γίνει. Αλλά ας μην πούμε περισσότερα, γιατί δεν πρέπει να ξεσηκώσουμε τον κόσμο. Είναι δίκαιο το αίτημά τους. Η Σούπερ Λιγκ έχει αποφασίσει να μείνουν δεκαέξι ομάδες, άρα η αύξηση δεν μπορεί να γίνει. Από πλευράς Πολιτείας δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Για να πάει σε κατηγορία επαγγελματική θα πρέπει να κάνει ό,τι έκανε ο Βόλος και η Καβάλα. Η νέα μετοχική κατάσταση να περάσει από την ΕΕΑ και εφόσον είναι σωστή, μετά είναι θέμα της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ πού θα παίξει».

Για την οικονομική κατάσταση των ομάδων γενικότερα υπογράμμισε:

«Δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο με ψέματα. Πρέπει να λέμε αλήθειες. Ο Άρης έχει τεράστιο πρόβλημα, αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα. Στη ζωή πρέπει να έχεις πλάνο, όταν έχεις πλάνο και κινείσαι πάνω σε αυτό, τότε τα χρήματα μπορεί να πιάσουν τόπο. Πρέπει να κινηθείς με πλάνο. Χρειάζεται ένα συμβούλιο όπως έχουν κι άλλα σωματεία, από το Πρωτοδικείο, να βρεθούν άνθρωποι που να μπορούν ανταποδοτικά να βοηθήσουν το σύλλογο. Όταν βλέπει ότι γίνεται καλή προσπάθεια, ο κόσμος θα ακολουθήσει. Υπάρχουν άνθρωποι, αρκεί να προσεγγιστούν σωστά».

Για το θέμα του ΟΠΑΠ τόνισε:

«Ο ΟΠΑΠ ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών. Μια ΔΕΚΟ που είναι προβληματική εταιρία, είναι εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Αν δώσεις το μάνατζμεντ και κερδίσεις από αυτή την κίνηση, είναι το ιδανικό. Από εκεί και πέρα, θα δούμε στην πράξη, είναι και η τρόικα στη μέση. Θέλει προσοχή, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε πρώτα τον κόσμο που αιμορραγεί. Ο ΟΠΑΠ δεν ανήκει σε εμάς, εμείς είμαστε στα αθλητικά. Τα χρήματα που έχεις πρέπει να λειτουργούν εκεί που πρέπει. Μπορείς να ξοδέψεις του κόσμου τα χρήματα και να μην κάνεις το παραμικρό. Ας δούμε πρώτα τα οικονομικά και τους προϋπολογισμούς. Να δούμε τις δυνατότητες που έχουμε και μετά θα δούμε».

Τέλος, για το αν υπάρχει δυνατότητα υπαγωγής των ομάδων στο άρθρο 99 είπε:

«Ξέρω ότι όποιος έχει μπει στο 44, έχει δικαίωμανα μπει και στο 99. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω περισσότερα, οι οικονομικοί μπορεί να γνωρίζουν περισσότερα. Δεν είναι μόνο ο Άρης που έχει πρόβλημα οικονομικό. Η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ έχουν. Ακόμη και ο Ηρακλής λόγω οικονομικού προβλήματος έφτασε εδώ. Θέλει προσοχή, να γίνουν λογικά βήματα. Η πρόληψη είναι το καλύτερο».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: