Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ισπανία Vs Ronaldo!

Η στόχευση, πριν μπουν οι ομάδες στο τερέν για τον πρώτο ημιτελικό στο Euro, αφορά στην ανάγκη του Ντελ Μπόσκε να περιοριστεί ο Ρονάλντο από τους ποδοσφαιριστές του. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Ισπανία Vs Ronaldo
Oι τρόποι που υπάρχουν για να τον αντιμετωπίσεις, περισσότερο όταν βρεθεί στο βράδι που εκμεταλλεύεται σωστά τους χώρους και εξαπολύει τους «πυροβολισμούς» του, δεν είναι και πολλοί. Οι λύσεις περιορίζονται κατά συνέπεια σε μία. Όχι αποκλειστικά κόντρα στον Ρονάλντο, αλλά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και ομάδα. Δηλαδή στη δεδομένη τακτική των Ισπανών να μην έρχεται ο αντίπαλος συχνά σε επαφή με τη μπάλα, κυκλοφορόντας την με τις συνεχείς εύστοχες πάσες, ακόμα κι αν χρειάζεται αυτό να συμβαίνει παράλληλα και σε απόσταση με την αντίπαλη εστία, χωρίς να υφίσταται άμεσος άλλος λόγος. Ούτε της κάθετης μπαλιάς, ούτε της σέντρας, ούτε –φυσικά- και του σουτ από απόσταση. Υπομονή, υπομονή, υπομονή.
Το τεράστιο όπλο των πρωταθλητών κόσμου και Ευρώπης είναι ακριβώς αυτό. Όμως στα μεγάλα τουρνουά οι σταρ της μπάλας υπογράφουν τις σημαντικές χρονιές τους. Μία τέτοια είναι η εφετινή για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που τελείωσε τη σεζόν με 46 γκολ σε 38 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας και τον τίτλο. Πρωταγωνιστής στις νίκες με την Ολλανδία και την Τσεχία, δεν φαίνεται έτοιμος να αποχαιρετήσει μία διοργάνωση, η οποία εάν τελειώσει με την κατάκτηση του τροπαίου από την ομάδα του, θα χρεωθεί πως την υπέγραψε ο ίδιος! Όπως συνέβη με τον Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό. Ο CR-7 εάν ανέβει στο πρώτο σκαλί του Ευρωπαϊκού βάθρου, θα κατατροπώσει επικοινωνιακά και τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Λίο Μέσι, ο οποίος με την Εθνική δεν βγάζει μάτια, δεν παίρνει αγώνες, δεν κερδίζει τίτλους.
Η μάχη πάντως στο γήπεδο του Ντόνετσκ θα φέρει- πιο συγκεκριμένα- αντιμέτωπους τον πρώην επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, με τον πρώην αμυντικό της Λίβερπουλ. Ρονάλντο εναντίον Αρμπελόα! Με τους Ισπανούς να αναζητούν πανικόβλητοι την υποστήριξη του από τους ανασταλτικούς χαφ (όλοι τέτοιοι είναι άλλωστε…), για να τον καλύψουν. Και τον Ντελ Μπόσκε (προφανώς) να ξεκινάει και σε αυτό το ματς χωρίς σεντερ φορ στο γήπεδο…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: