Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πρώτα στην ΕΠΟ και μετά οι αποφάσεις!!

Πρώτα στην ΕΠΟ και μετά οι αποφάσεις
Το πρωί της Τετάρτης και λίγη ώρα πριν την κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας (14:00), η διοίκηση και τα στελέχη του συνεταιρισμού θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα θέματα της αύξησης του αριθμού των ομάδων (απίθανο να «περάσει») και της ελάφρυνσης των ποινών για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ. Εγκρίνεται το αίτημα της ΑΕΚ να κινηθεί η λίγκα για τα χρέη των ΠΑΕ στο δημόσιο.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας διεξάγεται το μεσημέρι της Τετάρτης και οι αποφάσεις που θα παρθούν σε αυτή θεωρούνται ιδιαιτέρως κρίσιμες. Το πρώτο θέμα έχει να κάνει με τις αλλαγές που ζητούν εκ νέου οι ΠΑΕ σχετικά με τις ποινές για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται από την ΕΠΟ. Το άλλο αφορά την αύξηση του αριθμού των ομάδων σε 19 που έχει προτείνει ο Εργοτέλης και στηρίζουν ο Παναιτωλικός και η Δόξα Δράμας.

Για τα δύο αυτά θέματα, πριν τη Γ.Σ. της διοργανώτριας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της διοίκησης και των στελεχών της λίγκας με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Εκεί θα κριθούν εν πολλοίς και οι αποφάσεις που θα παρθούν μετέπειτα στα γραφεία του συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, η πρόταση για αύξηση των ομάδων θεωρείται απίθανο να περάσει, καθώς προσκρούει σε πολλές διατάξεις του νόμου και του ΚΑΠ. Οι κυριότερες είναι ότι η όποια απόφαση για αναδιάρθρωση εφαρμόζεται υποχρεωτικά από τη μεθεπόμενη σεζόν και όχι την αμέσως επόμενη, ενώ σε περίπτωση αύξησης των ομάδων η κατηγορία συμπληρώνεται από συλλόγους της αμέσως επόμενης κατηγορίας και όχι με την παραμονή ομάδων που υποβιβάστηκαν αγωνιστικά. Η πρόταση του Εργοτέλη, εξάλλου, δεν βρίσκει και πολλούς υποστηρικτές εντός της λίγκας και της ΕΠΟ.

Στο θέμα των ποινών για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ, αναμένεται να εγκριθεί η πρόταση της ΑΕΚ, δηλαδή να μπορούν αυτές οι ομάδες να κάνουν τρεις μεταγραφές και δύο ανανεώσεις συμβολαίων χωρίς ηλικιακό περιορισμό. Η τελική απόφαση πιθανόν να είναι και λίγο διαφοροποιημένη σε σχέση με την πρόταση της Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση, η Σούπερ Λίγκα φαίνεται πως δεν θα αποφύγει άλλον έναν διασυρμό στα μάτια της κοινής γνώμης. Έπειτα από την κατάργηση του υποβιβασμού ως ποινή, στα μέσα της προηγούμενης σεζόν, έρχονται τώρα οι ίδιες ομάδες που είχαν πάρει εκείνη την απόφαση, να την αλλάξουν εκ νέου και μάλιστα κατόπιν εορτής και με την διαδικασία της αδειοδότησης να έχει προ πολλού περατωθεί. Αστειότητες δηλαδή, αλλά ουδεμία έκπληξη για όσους παρακολουθούν στενά τα πεπραγμένα του συνεταιρισμού.

Στη συνάντηση της διοργανώτριας με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, εξάλλου, θα τεθεί και το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας σχετικά με την κατηγορία που θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν. Οι δύο ομάδες, καθώς και ο Ηρακλής, είχαν ζητήσει να παραστούν στην Γ.Σ. της λίγκας. Ωστόσο, ο συνεταιρισμός δεν τους δέχτηκε και ζήτησε εγγράφως τις απόψεις τους. Αν κριθεί αναγκαίο, θα κληθούν σε επόμενο Δ.Σ.

Ένα άλλο θέμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Σούπερ Λίγκας, είναι η πρόταση της NOVA για μείωση 25% στο συμφωνηθέν αντίτιμο του τηλεοπτικού συμβολαίου. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και επαφή μεταξύ των δύο πλευρών πριν την έναρξη της Γ.Σ. Οι ΠΑΕ συζητούν τη μείωση, φτάνει αυτή να μην είναι πάνω από 10 ή 15%.

Στην ημερήσια διάταξη της Γ.Σ., είναι και το αίτημα που έχει υποβάλει η ΠΑΕ ΑΕΚ για έναρξη διαβουλεύσεων της Σούπερ Λίγκας με το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επέλθει συμφωνία για μια ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων δόσεων των ΠΑΕ προς το ελληνικό δημόσιο. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει αρκετούς υποστηρικτές στο συνεταιρισμό και αναμένεται να εγκριθεί.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: