Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

H AEK έχει ανάγκη από λεφτά!!

Στην ΑΕΚ δεν ψάχνουν για προπονητή. Τα λεφτά είναι το καταρχήν ζητούμενο. Επειδή όμως δεν υπάρχει σέντζι, ψάξανε για παλαίμαχους. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
H AEK έχει ανάγκη από λεφτά
Και κάτω από κανονικές συνθήκες οι παλαίμαχοι ασκούν μια γοητεία. Μέχρι κι ο Κόκκαλης, όταν στην αρχή έμεινε κάποια στιγμή χωρίς προπονητή στον Ολυμπιακό, έδωσε την ομάδα στον Νίκο Γιούτσο. Παλαίμαχο και φίλο του. Ενα ματς όλο κι όλο, αν δεν κάνω λάθος, είχε κάτσει στον πάγκο κι είχε εφαρμόσει την επαναστατική μέθοδο του τείχους οκτώ ποδοσφαιριστών σε εκτέλεση φάουλ του αντιπάλου. Το οποίο φάουλ εκτελέστηκε με πάσα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.
Στην ΑΕΚ δεν ψάχνουν για προπονητή. Τα λεφτά είναι το καταρχήν ζητούμενο. Επειδή όμως δεν υπάρχει σέντζι, ψάξανε για παλαίμαχους. Και βρήκανε μάλιστα τον πλέον ιδανικό: Τον Θωμά Μαύρο. Μπάι δε γουέη, που λένε και οι γλωσσομαθείς, καλή ιδέα αυτή για το ΠΑΣΟΚ. Με τον Βενιζέλο να πλησιάζει στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις σε μονοψήφιο νούμερο και ν' αρχίσει να φέρνει σε Ζίγδη, θα μπορούσαν να στραφούν σ' έναν παλαίμαχο.
Να τους εμπνεύσει, να τους ενώσει και να τους συσπειρώσει. Σ' έναν Κίμωνα Κουλούρη (φωτό) π.χ. Τον άνθρωπο που έκανε τις συγκεντρώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Τον άνθρωπο που περνάει με κόκκινα και δεν μπορεί να σταματήσει κανένας. Οπως δεν σταμάταγε κανένας αμυντικός τον Θωμά Μαύρο.
Κι επειδή μόνος κανείς δεν κάνει ούτε στον παράδεισο, ο Μαύρος πήρε κι άλλους παλαίμαχους μαζί του: Τον Χρήστο Κωστή για γενικό αρχηγό στη θέση του Δημητριάδη. Τον Βασίλη Τσιάρτα τεχνικό διευθυντή στη θέση του Γκρέταρσον. Ταυτόχρονα αναμένεται να ενεργοποιηθούν Μίμης Παπαϊωάννου και Κώστας Νεστορίδης. Για πέντε επί πέντε δηλαδή μια χαρά είναι. Να το κάνουμε λοιπόν πενηνταράκια. Ο Θωμάς Μαύρος πράγματι αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ. Τι μπορεί να κάνει όμως κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες; Απολύτως τίποτα. Από λεφτά ξαναλέω είναι που έχει ανάγκη η ΑΕΚ. Απαξ και δεν υπάρχουνε λεφτά, όλα θα πάνε στράφι.
Κι αφήνω στην άκρη ότι όλοι οι παλαίμαχοι δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το ποδόσφαιρο. Τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Αν είναι όποιος κλώτσαγε καλά την μπάλα να ξέρει κι από ποδόσφαιρο, δεν θα ήταν καλύτερος προπονητής ο Μουρίνιο. Θα ήταν ο Μαραντόνα.
Να το ξαναπούμε λοιπόν για μια ακόμα φορά, χωρίς αυτό να έχει σαν στόχο τον Θωμά Μαύρο και τους λοιπούς της ΑΕΚ. Ή το δίδυμο Ελευθεράκη-Κωνσταντίνου του Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό: Ολες αυτές οι ιστορίες με τους παλαίμαχους είναι της πλάκας. Εδώ απέτυχε στην ΑΕΚ ολόκληρος Ντέμης Νικολαΐδης που είχε τα πάντα μαζί του κι από πίσω του: Πέρα από το όνομα δηλαδή, λεφτά, άκρες και τεράστια στήριξη από τον κόσμο.
Εφυγε διωγμένος από τον κόσμο στον ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης. Τιτανικός είναι η ΑΕΚ που πάει ντουγρού για το παγόβουνο. Κι επειδή οι καπεταναίοι σαν τον Αδαμίδη πηδήξανε πρώτοι στη θάλασσα για να τη σκαπουλάρουνε, δώσανε το τιμόνι στον Θωμά Μαύρο. Οπως λοιπόν δεν γλίτωσε τη σύγκρουση και το ναυάγιο ο Τιτανικός, έτσι δεν μπορεί να γλιτώσει και η ΑΕΚ. Αυτά.
Ακόµα και κλήρωση να έκανε, δύσκολα θα τράβαγε αυτό το όνοµα
ΣΕ τι κατάσταση βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο µπορείς να το καταλάβεις από τους προπονητές. Δέκα µέρες στην Πολωνία δεν είχα καµία όρεξη να ασχοληθώ µε τα εγχώρια θέµατα. Επιστρέφοντας κάπου πήρε το µάτι µου στο ρεπορτάζ του ΠΑΣ Γιάννινα το όνοµα Γιάννης Χριστόπουλος. Εµαθα, λοιπόν, ότι πρόκειται για τον κύριο που για ένα φεγγάρι έκανε αναλύσεις αγώνων στην εφηµερίδα «Εξέδρα».
Κάπου θα τον πέτυχε αυτός ο Χριστοβασίλης, τον ρώτησε αν έχει δουλειά να κάνει, αυτός του είπε «όχι», και τον πήρε στα Γιάννενα να κάνει τον προπονητή. Φτηνός να 'ναι κι ό,τι να 'ναι είναι το σλόγκαν της πιάτσας αυτή την εποχή. Κι όπως κάποιοι παριστάνουνε τους προπονητές, έτσι κάποιοι άλλοι παριστάνουν τους υπουργούς. Πετυχεσιά ήτανε του Σαµαρά µε τον Ιωαννίδη (φωτό). Ακόµα και κλήρωση να έκανε, δύσκολα να τράβαγε αυτό το όνοµα.
Υπάρχει όµως αθλητισµός στην Ελλάδα για να υπάρχει υφυπουργός, που υποτίθεται ότι θα τον υπηρετεί; Ή µήπως έχει καµία σχέση µε τον αθλητισµό ο Ιωαννίδης; Ακόµα και σαν προπονητής ήτανε του «βαστάτε Τούρκοι τ' άλογα». Κι αν ήξερε από µπάσκετ όσο ήξερε από διαιτησία, θα είχε σαρώσει όλους τους ευρωπαϊκούς τίτλους. Τέλος πάντων. Αφού έγινε για δεύτερη φορά υπουργούς ο Ιωαννίδης, όλα γίνονται σ' αυτόν τον κόσµο. Μέχρι που µπορεί να ξαναγίνουνε πρωθυπουργοί ο Καραµανλής κι ο Παπανδρέου.
Ακόµα και σαν προπονητής ήτανε του «βαστάτε Τούρκοι τ' άλογα»
Ζητάει επέκταση του διορισµού των πρωταθλητών στο Δηµόσιο
Ο ΟΠΟΙΟΣ Ιωαννίδης µπορεί να στράφηκε στην πολιτική µετά την πρώτη πεντηκονταετία του βίου του, για να µην τρώει από τα έτοιµα, αλλά πρόκειται για πολιτικάντη ολκής. Τώρα, πριν κλείσει η Βουλή για τις δεύτερες εκλογές, οι πατέρες του έθνους είχαν πλακωθεί στη φάµπρικα των τροπολογιών. Με τη χώρα να έχει χρεοκοπήσει δηλαδή, το µυαλό τους πάντα στο ρουσφέτι. Ποια ήταν η τροπολογία που κατάθεσε ο Ιωαννίδης;
Να επεκταθεί ο διορισµός των πρωταθλητών στο Δηµόσιο. Ο Σόιµπλε κοντεύει να σηκωθεί από το καροτσάκι και να περπατήσει µ' αυτά που βλέπει στην Ελλάδα κι ο Ιωαννίδης θέλει κι άλλους διορισµούς στο Δηµόσιο. Οχι µέσω ΑΣΕΠ. Φτάνει να έχει νικήσει κάποιος σε Μεσογειακούς Αγώνες.
Τι τύχη µπορεί να έχει αυτή η χώρα; Κατά τα άλλα εν όψει της νέας σεζόν και σε ό,τι έχει να κάνει µε τη διαιτησία, όλα λειτουργούν ρολόι. Στον πίνακα τον παρατηρητών και των εκπαιδευτών έχουν συµπεριληφθεί µεταξύ των άλλων και οι κ. Νίκου, Φωτιάδης, Τρικάλης. Για να θυµούνται οι παλιοί σχετικά µε την παράγκα και να µαθαίνουν οι νέοι. Εµπειροι και ικανοί. Από τις µάντρες πηδάγανε όταν παίζανε διαιτητές.
Αδαούς εγκώµιον µέγας εστίν ψόγος.
-Ζωρζ Πιλαλί.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν δεν είχε κλείσει το Αλτερ, ο Αλαφούζος θα έβγαινε στα "Παρατράγουδα" της Πάνια;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: