Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο Θωμάς μπήκε μπροστά. Οι άλλοι;

Ο Θωμάς Μαύρος με τον Ντέμη Νικολαΐδη έχουν ένα κοινό σημείο. Μήπως ξέρετε ποιο είναι; Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ο Θωμάς μπήκε μπροστά. Οι άλλοι;
Διαθέτουν ως ποδοσφαιριστές ονόματα με βαριά σφραγίδα στην ιστορία της ΑΕΚ από το 1975 μέχρι το 2004.
Ο Νικολαΐδης χρησιμοποίησε το δικό του για να τη βγάλει από το αδιέξοδο σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, με τα γνωστά αποτελέσματα. Το ίδιο επιχειρεί ο Θωμάς, σε μια πολύ χειρότερη. Ως παίκτες είχαν πάθος και πείσμα μέσα στο γήπεδο και ως χαρακτήρες δεν είχαν ιδιαίτερη έφεση στη δημοσιότητα.
Από τον Μαύρο, με τη στάση του και τις αποστάσεις που κρατούσε από την ΑΕΚ από τότε που έφυγε από αυτή, για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ότι θα έπαιρνε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει ως διοικητικός ηγέτης.
Η κίνησή του συνιστά, θεωρώ, ένα ξάφνιασμα για όλους τους Ενωσίτες, μια ευχάριστη έκπληξη, που ως τέτοια δημιουργεί μια δυναμική και προοπτική κινητοποίησής τους. Αυτή είναι και η μόνη ελπίδα να βγει η ΑΕΚ από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται.
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις αθλητικές εφημερίδες θα διαπιστώσει ότι, πλην του Ολυμπιακού, όλες οι ομάδες στρέφονται στους οπαδούς τους και ζητάνε τη στήριξή τους. Η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα να βάζει μπροστά ένα μεγάλο όνομα, άφθαρτο, αλλά και αδοκίμαστο στον, ας τον πούμε, παραγοντικό χώρο. Ο Μαύρος μπορεί να διδαχτεί από τα θετικά και τα αρνητικά της θητείας Νικολαΐδη.
Ηδη δείχνει να κάνει ένα διαφορετικό ξεκίνημα, ζητώντας τη συμπόρευση και άλλων μεγάλων ονομάτων του συλλόγου. Το εγχείρημα είναι δύσκολο, διότι μπροστά τους υπάρχει ένα βουνό.
Αυτό το τετριμμένο σύνθημα «Μαζί μπορούμε», που χρησιμοποιούν τα πολιτικά κόμματα, ισχύει όσο ποτέ για την ΑΕΚ. Αν ούτε και τώρα δεν δικαιωθεί η μεσαία λέξη του ονόματός της, η «Ενωση» δεν πρόκειται να αποφύγει τον αφανισμό. Ο Μαύρος μπήκε μπροστά. Μένει να δούμε τι θα κάνει ο κόσμος της.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: