Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μέχρι τρεις μεταγραφές, ελάφρυνση των ποινών και όχι στην αναδιάρθρωση!

Νέα ελάφρυνση των ποινών που έχουν επιβληθεί στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας που δεν πήραν αδειοδότηση υπήρξε σήμερα στη Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας.

Οι έξι ομάδες (ΑΕΚ, ΟΦΗ, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα και Άρης) έχουν -πλέον- το δικαίωμα να κάνουν τρεις μεταγραφές ή ανανεώσεις παικτών ανεξαρτήτου ηλικίας ή εθνικότητας, ενώ η υποχρέωση τους να πάρουν Έλληνες παίκτες έως 22 ετών, έγινε έως 24 ετών.

Παράλληλα, αποφασίστηκε για τον Ιανουάριο ότι οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων παικτών έως 24 ετών και θα μπορούν να αποκτήσουν ή να ανανεώσουν το συμβόλαιό με έναν Έλληνα παίκτη ανεξαρτήτου ηλικίας.

Επίσης, απορρίφθηκε η πρόταση για αύξηση του αριθμού των ομάδων. H πρόταση του Εργοτέλη διαφοροποιήθηκε με αύξηση στις 20 των ομάδων που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα από τις 19 που ήταν η αρχική. Σε αυτή συμπεριλαμβανόταν η άνοδος μιας επιπλέον ομάδας από την Football League.

Η πρόταση αυτή μπήκε σε ψηφοφορία και όπως αναμενόταν –καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν παράνομη- απορρίφθηκε καθώς δεν συγκέντρωσε το 50+1 των μελών της Λίγκας.

Στη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, υπέρ της πρότασης αυτής, ψήφισαν οι ΠΑΕ Εργοτέλης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας, Άρης, Παναθηναϊκός, Λεβαδειακός.

Κατά ψήφισαν επτά ΠΑΕ οι: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Skoda Ξάνθη, Ατρόμητος και ΑΕΚ. Τέλος "λευκό" ψήφισαν οι Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: