Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Απλώς η πρώτη από τις 38 σκηνές!!

Να βγάλεις συμπεράσματα για μια ολόκληρη ποδοσφαιρική σεζόν από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, είναι κάτι παραπάνω από παράτολμο. Το πιο πιθανό είναι να πέσεις εντελώς έξω είτε για ομάδες που ξεκίνησαν εντυπωσιακά είτε γι’ αυτές που ξεκίνησαν απογοητευτικά.Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος 
Απλώς η πρώτη από τις 38 σκηνές
Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν φυσικά Άρσεναλ και Λίβερπουλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ παραχώρησε ισοπαλία στην Σάντερλαντ αφού δεν κατάφερε να βρει τον άνθρωπο που θα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα παρά τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε. Η Λίβερπουλ είχε μια πολύ κακή ημέρα όπως παραδέχθηκε και ο Μπρένταν Ρότζερς και έδειξε ξεκάθαρα ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά για να φτάσει εκεί που επιθυμεί ο νέος της τεχνικός.
Όμως εδώ αξίζει να θυμηθούμε το περσινό ξεκίνημά τους. Η Αρσεναλ γνώρισε τη συντριβή από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ηττήθηκε εντός έδρας από τη Λίβερπουλ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, διασύρθηκε από την Μπλάκμπερν στο «Ιγουντ Παρκ» κι όμως στο τέλος της χρονιάς κατάφερε να καλύψει τη διαφορά της από την Τότεναμ και να τερματίσει πίσω από τη δυάδα του Μάντσεστερ.
Η Λίβερπουλ ξεκίνησε σχεδόν εντυπωσιακά όμως δεν άντεξε, έπεσε, κάποια στιγμή ανέβασε πάλι στροφές μέχρι να ξαναπάρει την κάτω βόλτα και να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με τον πλέον άσχημο τρόπο. Φυσικά για τους «κόκκινους» και φέτος υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες. Η ψυχολογία της ομάδας του Ρότζερς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ξεκίνημά της φέτος και οι επόμενες αγωνιστικές με τόσο δύσκολα παιχνίδια, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.
Σίγουρα από την πρεμιέρα ξεχώρισε η νίκη της Νιούκαστλ στο δύσκολο παιχνίδι με την Τότεναμ όμως για καμία από τις δύο δεν μπορεί αυτό το παιχνίδι να αποτελέσει κριτήριο. Πέρυσι, οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν χωρίς βαθμούς στις πρώτες τρεις αναμετρήσεις και έφτασαν στα μέσα του Φεβρουαρίου να διεκδικούν ακόμη και τον τίτλο.
Ακόμη και από τα υπόλοιπα παιχνίδια γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει από τα πρώτα 90λεπτα. Πέρυσι η ΚΠΡ ηττήθηκε με σκορ 4-0 (χθες διασύρθηκε από τη Σουόνσι) από την Μπόλτον όμως στο τέλος ήταν αυτή που έμεινε στην κατηγορία ενώ η Μπόλτον υποβιβάστηκε.
Το έργο της Πρέμιερ Λιγκ αποτελείται από 38 σκηνές και είδαμε μόλις την πρώτη. Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κανείς δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για το τι θα ακολουθήσει και καμία από τις ομάδες δεν μπορεί να απογοητευτεί ή και να πανηγυρίσει.
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: