Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Το crash test των "εκλεκτών"!

Σύγκριση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη λίστα για τον αντικαταστάτη του Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα!
Το crash test των "εκλεκτών"!
Ψηλά ο πήχης με Νενέ!

Αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα του Ολυμπιακού, καθώς αν καταφέρει να τον αποκτήσει μιλάμε πραγματικά μία μεταγραφή που αλλάζει τις ισορροπίες. Το όνομα του Βραζιλιάνου έχει ακουστεί και στο παρελθόν, ωστόσο... κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Μιλάμε άλλωστε για έναν παίκτη που συγκεντρώνει τρομερά χαρακτηριστικά και δείχνει ιδανικός για το ρόλο που τον θέλει ο Ολυμπιακός. Είναι διεισδυτικός, έχει την εύκολη ασίστ και το γκολ, ενώ δεν του λείπει και η τεχνική κατάρτιση. Συγκεντρώνει δηλαδή όλο το «πακέτο».
Στην περσινή πορεία της πάμπλουτης Παρί, η οποία πάλεψε μέχρι την τελευταία αγωνιστική για τον τίτλο του Σαμπιονά, ήταν πρώτος σκόρερ με 21 γκολ μαζί με τον Ολιβιέ Ζιρού της Μομπελιέ, που κέρδισε μεταγραφή στη Άρσεναλ. Και χωρίς να είναι «καθαρός» επιθετικός.
Συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις σημείωσε 27 γκολ και μοίρασε 20 ασίστ! Φυσικά έχει περάσει τα 30 και αυτό είναι ένα στοιχείο που τον... ρίχνει στη σύγκριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ακόμα μπροστά του κάποια χρόνια που μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η Παρί ενισχύθηκε στο μεταγραφικό παζάρι, ο Νενέ έχει συμβόλαιο μέχρι του χρόνου, αλλά οι φήμες τον θέλουν να μην έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τη διοίκηση, ενώ δεν υπολογίζεται για βασικός. Στην πρεμιέρα της Ligue 1, πέρασε ως αλλαγή. Το όνομά του έχει ακουστεί για την Ίντερ και την Λοκομοτίβ, η οποία προσέφερε στην Πάρί 3.5 εκατομμύρια και 3 στον παίκτη ετησίως, στν ένα εκατομμύριο ως μπόνους υπογραφής, χωρίς ωστόσο η μεταγραφή να πραγματοποιηθεί. Αυτό δείχνει και πόσο δύσκολη περίπτωση είναι.

Ποιότητα μεν, αλλά...
Τον Περουβιανό Χουάν Βάργκας στέλνουν τις τελευταίες ώρες  οι Περουβιανοί στον Ολυμπιακό! Πέρυσι είχε κάνει μία «κοιλιά» στη Φιορεντίνα, έχοντας περιττά κιλά και είχαν ακουστεί αρκετά για την εξωγηπεδική ζωή του. Δεν είναι ο εξτρέμ τύπου Μιραλάς, αλλά έχει τρομερή ποιότητα και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στη φετινή Βιόλα του Μοντέλα δεν υπολογίζεται, ενώ ο Ιταλός τεχνικός τον άφησε εκτός αποστολής για το ματς Κυπέλλου με τη Νοβάρα, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι... μετράει μέρες. Έκανε μία τρομερή διετία στη Σικελία με την Κατάνια, πριν πάει στη Φιορεντίνα, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις μετοχές του. Η Φιορεντίνα έβγαλε 12 εκατομμύρια από τα ταμεία της για να τον αποκτήσει και ενώ το όνομά του είχε ακουστεί και για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πολύ καλά στημένα και εξαιρετικές μεταβιβάσεις, ενώ έχει και το μακρινό σουτ.

Ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο τον είχε χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο στις σέντρες, σε όσες ομάδες έχει αγωνιστεί, ενώ στην χρονιά που η Φιορεντίνα με τον Πραντέλι είχε παίξει Τσάμπιονς Λιγκ ήταν εκπληκτικός. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ωστόσο έχει πέσει. Είχε τσακωθεί με τον Μιχαΐλοβιτς, ο κόσμος τον έχει αποδοκιμάσει και εδώ και τρεις μήνες προσπαθούν να τον ξεφορτωθούν. Ένα χαρακτηριστικό σκάνδαλο με το οποίο είχε εμπλακεί, τουλάχιστον στα πρωτοσέλιδα, ήταν το πάρτι γενεθλίων του Τσέρτσι, όπου οι παίκτες είχαν μεθύσει, είχαν κάνει βανδαλισμούς και κυκλοφορούσαν γυμνοί! Η Φιορεντίνα προσπαθεί να τον πουλήσει από την αρχή του καλοκαιριού. Τον θέλει η Τζένοα και Η Γαλατά, αλλά οι Ιταλοί ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν καμία επίσημη πρόταση.

«Παιδί» του Ζαρντίμ
Το όνομα του Έλντερ Μπαρμπόσα «έπαιξε» από την πρώτη στιγμή για τον Ολυμπιακό και το μεγάλο του πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες περιπτώσεις είναι ότι τον γνωρίζει πολύ καλά ο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος, ο οποίος αποτελεί προϊόν της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της Πόρτο ήταν από τους πρωταγωνιστές στην περσινή πορεία της Μπράγκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν αποκτήθηκε από την Πόρτο δεν θεωρούταν βασικός, αλλά ο δρόμος της 11άδας άνοιξε μετά την φυγή του Ματέους για την Ουκρανία. Στο ξεκίνημα όμως της περσινής χρονιάς σκόραρε σε τέσσερα συνεχόμενα ματς και έδειξε ότι αξίζει.   Φυσικά είναι... πιστός στον προπονητή του Ολυμπιακού, με τον οποίο έχει εξαιρετική σχέση και είναι «ψημένος» να τον ακολουθήσει. Η διαφορά του με τους υπόλοιπους είναι ότι είναι αριστεροπόδαρος, ενώ η περίπτωσή του δεν είναι τόσο εύκολη όσο δείχνει. Στο ματς του Σαββάτου με την Μπενφίκα, ο Πεσέιρο τον άφησε στον πάγκο.

Ο... παλιός γνωστός
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έχει το πλεονέκτημα του να γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες και τις κακοτοπιές του ελληνικού Πρωταθλήματος, οπότε δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Είναι ένας παίκτης που γνωρίζουν πολύ καλά στον Ολυμπιακό, είναι κοντά στο στυλ ποδοσφαιριστή που επιθυμούν και πριν πάει στη Γερμανία, το όνομά του είχε «παίξει» αρκετές φορές για τους «ερυθρόλευκους». Στα μειονεκτήματά του είναι η υψηλή τιμή του και κάποιοι τραυματισμοί που έβγαλε πέρυσι στη Βόλφσμπουργκ. Από το περιβάλλον του μπορεί να ισχυρίζονται ότι θα μείνει στους «Λύκους», προσπαθώντας να βελτιωθεί, αλλά τα ρεπορτάζ θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει ήδη προσεγγίσει τον παίκτη, που πάντως ξεκίνησε βασικός στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς για το Κύπελλο. Ο... παλιός Βιεϊρίνια, όπως τον γνωρίζαμε στον ΠΑΟΚ, είναι σίγουρα ένας παίκτης που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Μιραλάς.

Ο... βενιαμίν!
Ο Γκαέλ Κακουτά είναι ένας παίκτης που αρέσει πολύ στον Ολυμπιακό, οι άνθρωποι του οποίου δεν τον έχουν ξεχάσει. Πέρυσι άλλωστε προσπάθησαν να τον αποκτήσουν και πέρυσι τον Ιανουάριο, αλλά τελικά πήγε ως δανεικός στη Ντιζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» τον έχουν τσεκάρει από πιο πιτσιρικά και δεδομένα αρέσει. Ανήκει στην Τσέλσι, η οποία τον απέκτησε από τη Λανς το 2007, όταν και θεωρούταν τρομερά εξελίξιμος. Ο Μίκαελ Μπάλακ είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την περίπτωσή του, ωστόσο η εξέλιξή του δεν ήταν η αναμενόμενη. Ρόλο σε αυτό έπαιξε και ένας σοβαρός τραυματισμός του στον αστράγαλο τον Φεβρουάριο του 2009, που τον άφησε εκτός για έξι μήνες. Επέστρεψε όμως δυνατός. Στη Ντιζόν πέρυσι είχε 12 συμμετοχές στο δεύτερο μισό της Ligue 1 και τέσσερα γκολ. Παρότι είναι παίκτης υψηλού επιπέδου, αγωνίζεται κυρίως αριστερά και είναι ακόμα μόλις 21 ετών και υπάρχει αμφιβολία κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη που ψάχνουν οι «ερυθρόλευκοι».
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: