Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Δεν είναι sold out!!

Η ποδοσφαιρική σεζόν ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στην Αγγλία, μία χώρα που παραδοσιακά γεμίζει τα γήπεδα και το ποδόσφαιρο προσεγγίζεται σαν γιορτή. Ωστόσο πρόσφατη έρευνα έδειξε πως πλέον τα αγγλικά γήπεδα δεν είναι sold out με τους οπαδούς να έχουν αρχίσει να στρέφουν την πλάτη τους.
Δεν είναι sold out!
Την έρευνα έτρεξε η Ομοσπονδία Οπαδών του Ποδοσφαίρου και έδειξε πως τα ακριβά εισιτήρια, ο αυταρχικός τρόπος αντιμετώπισης από τους υπεύθυνους των γηπέδων αλλά και οι περίεργες ώρες έναρξης των αναμετρήσεων προκειμένου να εξυπηρετηθούν στον τηλεοπτικό χρόνο οι χώρες της Ασίας, έχουν αρχίσει και αποθαρρύνουν αρκετούς από την παρουσία τους στις κερκίδες.
Στην έρευνα απάντησαν 4,000 άτομα και το 92% θεωρεί πως οι τιμές των εισιτηρίων είναι εξαιρετικά υψηλές! Μάλιστα περίπου οι μισοί από όσους απάντησαν στο ερωτηματολόγιο θεωρούν πως ο συγκεκριμένος λόγος είναι ο βασικότερος για τη μη παρουσία τους στο γήπεδο.
«Θα πρέπει οι οπαδοί να πληρώνουν τα εισιτήρια σε χαμηλότερες τιμές και όχι 50 και 60 λίρες που δίνουν σε ορισμένα γήπεδα. Δεν είναι μόνο οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων, αλλά το φαινόμενο αυτό υπάρχει και σε ομάδες της Τσάμπιονσιπ αλλά και μικρότερων κατηγοριών. Το παιχνίδι παίζει μια ρώσικη ρουλέτα στην προσπάθεια προσέγγισης νεαρών οπαδών οι οποίοι δεν θα αργήσουν να πατάνε το πόδι τους μόνο στην παμπ γυρνώντας την πλάτη στα γήπεδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οπαδών Ποδοσφαίρου, Μάλκομ Κλαρκ.
Εκτός από τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων, η έρευνα έδειξε πως έξι σους δέκα οπαδούς έχουν παρακολουθήσει παράνομα ένα παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ είτε από δορυφορικό δέκτη είτε από live streaming μέσω ίντερνετ. Ειδικά για τα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ το live stream κάνει μεγάλη θραύση και μόνο πέρυσι η λίγκα ανακοίνωσε πως προχώρησε στο κλείσιμο 30,000 live streams, κάτι που αντιστοιχεί σε 75 ανά παιχνίδι!
Απογοητευμένοι φαίνονται οι οπαδοί και από τον τρόπο αντιμετώπισης τους στα γήπεδα, όπου τα τελευταία χρόνια για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται να στέκεται κάποιος όρθιος κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Πάνω από τους μισούς διαφωνούν με το συγκεκριμένο μέτρο ενώ το 91% των ερωτηθέντων θεωρεί πως αυτό θα πρέπει να έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του θεατή.
Πάντως εκτός από τα ανησυχητικά στοιχεία που έβγαλε η πρόσφατη έρευνα όσον αφορά την προσέλευση των οπαδών στα γήπεδα του Νησιού, μία άλλη πρόσφατη έρευνα για λογαριασμό της Πρέμιερ Λιγκ έδειξε και κάποια ενθαρρυντικά σημάδια. Αυτά είχαν να κάνουν με το ότι τελευταία ολοένα και περισσότερες γυναίκες αλλά και οικογένειες παρακολουθούν αναμετρήσεις μέσα από το γήπεδο ενώ όλο και περισσότερες διαφορετικές εθνικότητες υποστηρίζουν τις αγαπημένες τους ομάδες από την κερκίδα κάποιου αγγλικού γηπέδου.
Πηγή: othersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: