Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Με το δεξί Σεβίλλη, Μαγιόρκα και Μάλαγα!!

Με το δεξί η Σεβίλλη
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Πριμέρα Ντιβιζιόν η Μάλαγα, η οποία επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της πολύ επικίνδυνης νεοφώτιστης Θέλτα και πλέον περιμένει τον Παναθηναϊκό για την πρώτη αναμέτρηση των πλέι- οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, οι Ανδαλουσιανοί έδειξαν αρκετές αδυναμίες κυρίως στον αμυντικό τομέα, με τους γηπεδούχους να χάνουν πολλές ευκαιρίες.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 84ο λεπτό ο Φαμπρίς στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάλαγα, ο οποίος έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος (16 ετών, 3 μηνών και 6 ημερών).

Η Μάλαγα παρά τις πολλές αποχωρήσεις βασικών στελεχών της, παραμένει μία πολύ επικίνδυνη ομάδα, καθώς έχει την δυνατότητα να παίζει με ταχύτητα την μπάλα και σε πολύ μικρό χώρο, ενώ ακολουθεί την φιλοσοφία του προπονητή της κατά γράμμα.

Η επιθετική της γραμμή παραμένει επικίνδυνη, παρά την απουσία παικτών όπως ο Καθόρλα και ο Ρονδόν, οι οποίοι προσέδιδαν φαντασία στην ομάδα. Η παρουσία των Ίσκο και Μπουονανότε της δίνει την επιπλέον ποιότητα που χρειάζεται, καθώς απο το πουθενά μπορούν να βγάλουν φάση στην αντίπαλη άμυνα.

Στον αντίποδα οι Ανδαλουσιανοί φανέρωσαν στην πρεμιέρα τους στο ισπανικό πρωτάθλημα και κάποιο αδύναμο σημείο, το οποίο είναι η αμυντική λειτουργία. Η Θέλτα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αμυντικών της Μάλαγα, δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες, με την μπάλα να μην της κάνει το χατίρι, με αποτέλεσμα στο τέλος να φύγει ηττημένη από το γήπεδο.

Όπως και να έχει η Μάλαγα σε καμία περίπτωση δεν είναι ομάδα φόβητρο, αλλά επίσης δεν μπορεί κανείς να την υποτιμήσει.

Τη νίκη πανηγύρισε στην πρεμιέρα της στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και η Σεβίλλη, επικρατώντας 2-1 της Χετάφε μέσα στην έδρα της. Οι Σεβιγιάνοι πήραν τους τρεις βαθμούς πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ έχασαν και πολλές ευκαιρίες, ώστε να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Τα τέρματά τους οι γηπεδούχοι τα πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο, μετά το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, με τον Φάτσιο στο 34ο λεπτό και τον Νεγρέδο στο 38’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Για τους φιλοξενούμενους της Χετάφε το σκορ μείωσε ο Αλέξις στο 50ο λεπτό.

Ωστόσο, η Χετάφε δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει τη Σεβίλλη με ισοφάριση, με τους γηπεδούχους να φτάνουν δίκαια στη νίκη και να κατακτούν τους πρώτους του τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας η γηπεδούχος Μαγιόρκα πήρε έστω και δύσκολα τη νίκη 2-1, με αντίπαλο την Εσπανιόλ. Το σκορ για τους νησιώτες άνοιξε στο 2ο λεπτό ο Χεμέντ. Η απάντηση των Καταλανών ήταν άμεση και ήρθε τέσσερα λεπτά μετά με τον Γουακάσο. Το γκολ της νίκης για τη Μαγιόρκα πέτυχε στο 85' και πάλι ο Χεμέντ, ο οποίος χάρισε στην ομάδα του τους πρώτους της τρεις βαθμούς στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Σάββατο, 18/08

Θέλτα – Μάλαγα 0-1
(84’ Φαμπίς)
Σεβίλλη – Χετάφε 2-1
(34’ Φάτζιο, 38’ Νεγρέδο(πεν.), 50’ Αλέξις)
Μαγιόρκα – Εσπανιόλ 2-1
(2', 85' Χεμέντ, 6' Γουακάσο)

Κυριακή, 19/08

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπέτις (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια (20:00)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ (22:00)
Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης (24:00)

Δευτέρα, 20/08

Λα Κορούνια – Οσασούνα (20:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Γρανάδα (22:00)
Σαραγόσα – Βαγιαδολίδ (24:00)


Το πρόγραμμα της επόμενης (2ης) αγωνιστικής

Σάββατο, 25/08

Σοσιεδάδ – Θέλτα (20:00)
Μπέτις – Ράγιο Βαγιεκάνο (22:00)
Εσπανιόλ – Σαραγόσα (22:00)
Μάλαγα – Μαγιόρκα (24:00)

Κυριακή, 26/08

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα (20:00)
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης (20:00)
Γρανάδα – Σεβίλλη (22:00)
Βαλένθια – Λα Κορούνια (24:00)

Δευτέρα, 27/08

Βαγιαδολίδ – Λεβάντε (21:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00) 


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: