Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

"Δεν είναι υπεύθυνο να ρίχνουμε χρήματα σε ένα πηγάδι δίχως πάτο"

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισε κάθε πιθανότητα νέου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα.
"Δεν είναι υπεύθυνο να ρίχνουμε χρήματα σε ένα πηγάδι δίχως πάτο"
Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στην Ελλάδα και στις εκτιμήσεις από τη Γαλλία και άλλες χώρες του Νότου σχετικά με νέο πακέτο βοηθείας προς τη χώρα μας δήλωσε χαρακτηριστικά «πως δεν υφίσταται κανένας λόγος να πετάμε χρήματα σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο.

Ο Γερμανός υπουργός αντέκρουσε τους ισχυρισμούς για μια υπερβολικά αυστηρή γερμανική πολιτική λιτότητας στην ευρωζώνη τονίζοντας πως ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη είναι χαμηλότερος από όταν η Γερμανία είχε το εθνικό της νόμισμα.

Αναφορικά με την πιθανότητα αγοράς κρατικού χρέους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο κ. Σόιμπλε απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο τονίζοντας χαρακτηριστικά «Αν επιτρέψουμε να γίνει δεν θα ξέρουμε πώς να το σταματήσουμε. Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να λύσει τα προβλήματά του με ναρκωτικά».

Με την Ελλάδα να διανύει ήδη την πέμπτη συνεχή χρονιά ύφεσης – ρεκόρ για μία χώρα σε ειρηνική περίοδο – και λίγα 24ωρα πριν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεταβεί στο Βερολίνο για συνομιλίες με την Καγκελάριο Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μειώνει τις όποιες προσδοκίες για παράταση του χρονικού ορίου εφαρμογής των συμφωνηθέντων μέτρων.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: