Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Αποκτά νέα "ταυτότητα"

Το νέο "στυλ" του ΠΑΟΚ, η καταλυτική παρουσία Σαββίδη και η αποφόρτιση των παικτών. Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου.
Αποκτά νέα "ταυτότητα"
Μπορεί τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της χρονιάς να μην ενδείκνυνται για ασφαλή συμπεράσματα, με δεδομένο πως οι δυνατότητες της Μπνέι Γιεχούντα ήταν κάτω του μετρίου και ότι ο βαθμός ετοιμότητας του ΠΑΟΚ δεν έχει φτάσει ακόμη στα επίπεδα που θέλει ο Γιώργος Δώνης, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο "Δικέφαλος" δεν "κατέθεσε" στο γήπεδο κάποια πρώτα στοιχεία της νέας του "ταυτότητας".
Επιθετικός, με όρεξη να δημιουργήσει και να αναγκάσει τον αντίπαλο να κυνηγάει αυτός τον ρυθμό του ματς, ο νέος ΠΑΟΚ δείχνει πως εκτός, φυσικά, από το αποτέλεσμα θα επιχειρεί να ικανοποιεί το φίλαθλο κοινό προσφέροντας και θέαμα. Κάτι που είναι αλήθεια ότι έλειψε σε μεγάλο βαθμό από την Τούμπα τα τελευταία χρόνια...
Χωρίς άγχος
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ξέρει πως δεν γίνεται να φορτωθεί με άγχος μία ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας. Γνωρίζει, ότι αν οι νεαροί ποδοσφαιριστές λειτουργήσουν χωρίς περιττή πίεση, μπορούν να πετύχουν πολλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η δήλωσή του, άλλωστε, μετά το φιλικό με την Ξάνθη ότι... "καμιά ομάδα δεν καταστρέφεται εάν δεν περάσει στους ομίλους. Θέλουμε μια ομάδα με διάρκεια και υγεία", δεν ήταν τυχαία.
Η καταλυτική παρουσία του Σαββίδη
Η παρουσία του ομογενή επιχειρηματία στα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορεί να δώσει τέλος στην οικονομική αβεβαιότητα που επικρατούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια και η οποία σε αρκετές των περιπτώσεων επηρέαζε το αγωνιστικό τμήμα. Κάτι που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, ώστε ο Δώνης και οι παίκτες του να εφαρμόσουν πιστά το αγωνιστικό τους πλάνο και να παρουσιάσουν έναν ΠΑΟΚ που, πάνω απ' όλα, θα τον χαίρεται ο κόσμος.
Οχι στις σπατάλες
Επίσης, διαφαίνεται μία τάση να σταματήσει η οικονομική "αιμορραγία" με παίκτες αμφιβόλου ποιότητας που υπέγραφαν υψηλά συμβόλαια και ακόμη και τώρα έχουν να παίρνουν! Ετσι, ο ΠΑΟΚ θα βγει πολλαπλά ωφελημένος, αφού δεν θα χρειάζεται, για παράδειγμα, όταν πωλείται ένας ποδοσφαιριστής τα χρήματα να πηγαίνουν για να καλυφθεί κάποια "αμαρτία" του παρελθόντος, αλλά θα χρησιμοποιούνται για να "μεγαλώσει" η ομάδα, ενώ, παράλληλα, θα υπάρχει το απόθεμα ούτως ώστε όταν ο "Δικέφαλος" χρειάζεται ενίσχυση να κινείται άνετα στο μεταγραφικό παζάρι.
Ταμπού (;) οι πωλήσεις
Καμία πώληση αν γίνεται με όρους που συμφέρουν τον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να είναι κατακριτέα, απλώς, επειδή στο παρελθόν έγιναν "εγκλήματα" κατά του "Δικεφάλου", πλέον, δικαιολογημένα, ο κόσμος είναι καχύποπτος. Κάτι που είναι στο χέρι του νέου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να το αλλάξει και να πείσει με τις κινήσεις του τους φιλάθλους πως ο σύλλογος μπορεί να πρωταγωνιστήσει ακόμη και αν αποχωρούν πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές, γιατί, πολύ απλά, θα αντικαθιστώνται με ισάξιους ή ακόμη και καλύτερους.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: