Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ας αποβάλουμε τα κατάλοιπα της μιζέριας!!

Τα κουσούρια που μας άφησε η «εποχή της αφραγκίας» είναι αρκετά και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει πρώτα απ' όλα να κατανοήσουμε πως… έχουμε χρήματα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Ο ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρυσι, είναι συν 18 εκατ. ευρώ αν βάλουμε τα 12εκατ. ευρώ του Σαββίδη – μαζί με το δάνειο δηλαδή – αλλά και τα χρήματα που πάρθηκαν από τις πωλήσεις Βιεϊρίνια, Σταφυλίδη, Μαλεζά.
Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει ταμείο για να καλύψει όλες τις ανάγκες του και βέβαια άνεση για να προχωρήσει στην ανάπτυξή του. Και εδώ νομίζω είναι το κλειδί της υπόθεσης. Το να κατανοήσουμε όλοι το πώς ο ΠΑΟΚ θα αναπτυχθεί και σύμφωνα με τη λογική που έχει επιβάλει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα επεκταθεί.
Η συγκυρία για τον ΠΑΟΚ είναι ιδανική, αφού στρατηγικά καλείται να ελέγξει αρχικά τον γεωγραφικό χώρο που παραδοσιακά του ανήκει. Τη Μακεδονία.
Σε αυτόν τον γεωγραφικό χώρο, παίζει μόνος και απλά το στοιχείο της επικράτησής του πρέπει να φανεί πιο έντονα. Για εμένα δύο είναι τα σημεία που πρέπει να χτυπήσει. Εμπορικά και επικοινωνιακά.
Ήδη, μαθαίνω πως ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να ελέγξει το εμπορικό κομμάτι εξ ολοκλήρου, με δίκτυο πωλήσεων και βέβαια χωρίς την εμπλοκή της εταιρίας που ντύνει τον ΠΑΟΚ. Το πώς θα συμβεί αυτό δεν το γνωρίζω, γνωρίζω όμως πως όταν δεν είσαι πιεσμένος οικονομικά κάνεις καλύτερες διαπραγματεύσεις.
Στο επικοινωνιακό κομμάτι, νομίζω πως ήρθε η ώρα που η ΕΡΑ ή δεν θα εκπέμπει στη βόρεια Ελλάδα ή θα μάθει να μη προβάλει μόνο τους ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ. Έχω αναφερθεί στο παρελθόν και επανέρχομαι τώρα. Δεν μπορεί κρατικό ραδιόφωνο να έχει ως βάση της ενημέρωσης μόνο τις ομάδες του κέντρου. Αυτό θα κοπεί είτε το θέλουν είτε όχι. Τρόποι υπάρχουν.
Ελέγχοντας το εμπορικό και το επικοινωνιακό κομμάτι του γεωγραφικού πλάτους που ο ΠΑΟΚ υπερτερεί, είναι μία πολύ καλή αρχή για να δημιουργήσει τις βάσεις επεκτατικής πολιτικής που πρέπει να έχει πλέον. Και πάμε στα ποδοσφαιρικά.
Νομίζω πως η ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού τμήματος, έπεται των υπολοίπων και εξηγώ τι εννοώ. Βλέπουμε να χτίζεται μία ομάδα φέτος με πολύ μικρό μπάτζετ, με πολλά νέα παιδιά και κάποιους έμπειρους που θεωρητικά μπορούν να την διατηρήσουν στη 2η με 3η θέση του πρωταθλήματος.
Το επόμενο καλοκαίρι, αφού ο ΠΑΟΚ έχει στηθεί εμπορικά και επικοινωνιακά εκεί που πρέπει, θα μπορεί και πιο εύκολα να προσελκύσει παίκτες που θα του δώσουν το δικαίωμα να κοιτάει πιο πάνω από τη 2η και τη 3η θέση.
Ο κάθε Σαββίδης, όταν κάνει μία κίνηση που εντυπωσιάζει στα μεταγραφικά, επιθυμεί να είναι σε θέση η εταιρία του να εισπράξει μέρος ή όλη την επένδυση που θα κάνει. Αυτή τη στιγμή, κακά τα ψέματα, ότι και να κάνεις θα εισπράξεις, αλλά το ελάχιστο δυνατό.
Καταλήγοντας σε αυτό το κομμάτι, νομίζω πως πρέπει να αφήσουμε τον χρόνο να δουλέψει και να περιμένουμε να δούμε τις στρατηγικές παγίωσης του μονοπωλίου της Βορείου Ελλάδος, έτσι ώστε να κατανοήσουμε πως τα βήματα γίνονται όπως πρέπει.
Σε ένα χρόνο από τώρα, δεν θα έχουμε την ΟΥΕΦΑ πάνω από το κεφάλι μας, δεν θα υπάρχει παίκτης που δεν είναι πληρωμένος, δεν θα υπάρχει οπαδός που δεν θα μπορεί να πάρει μια φανέλα, δεν θα υπάρχει ποδοσφαιριστής που δεν θα γνωρίζει πως σε εμάς το μέλλον του είναι εξασφαλισμένο.
Ας διώξουμε αυτή τη μιζέρια που μας έχει γίνει τατουάζ και ας απολαύσουμε τη στιγμή και τη συγκυρία.
ΥΓ Διαβάζω διάφορα για τον Βρύζα και αρχίζω να ενοχλούμαι. Πρώτα απ’ όλα, αυτή η γενιά των συναδέλφων μου που προσπαθεί να φθείρει τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να κατανοήσει πως δεν μπορεί να το κάνει γιατί απλούστατα έφαγαν τα ψωμιά τους. Η ζωή τα φέρνει έτσι, που πάντοτε από πίσω εμφανίζονται αυτοί που θα σε ξεπεράσουν κάτι που θα συμβεί και με τη δική μου γενιά όταν ετοιμαστεί η επόμενη. Μάλιστα αυτοί έχουν κάνει τόσα ατοπήματα, που ουδείς πιστεύει πως οι προθέσεις τους είναι έστω καλές ή έχουν κάποια δεοντολογία που τηρούν.
Εγώ αυτούς που λυπάμαι, είναι αυτούς που τους πληρώνουν, οι οποίοι νομίζουν πως θα υπάρξει αποτέλεσμα. Όταν θα βουλιάξουν, θα πούνε πάλι «δίκιο είχες» όπως το έκαναν κι άλλοι που πλήρωναν στο παρελθόν. Επειδή όμως δεν πληρώνω εγώ, ας το φάνε το κεφάλι τους. Το αξίζουν.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: