Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Η μακρά περίοδος σκότους της Λίβερπουλ!!

Ε, δεν έπεσε και κεραυνός εν αιθρία στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας.
Η μακρά περίοδος σκότους της Λίβερπουλ!
Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Η ευρειών διαστάσεων ήττα της νέας (το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;) Λίβερπουλ δεν εξέπληξε τους παροικούντες το Άνφιλντ. Ο κόσμος το είχε τούμπανο πως η αρρώστια της είναι αγιάτρευτη. Κι αυτοί το είχαν κρυφό καμάρι…
Όσο για την καραμέλα περί της «κατάρας» της πρεμιέρας; Αυτής την οποία τα πολλά τελευταία χρόνια πιπιλίζουν κυρίως, τα πέριξ των Αμερικανών … λαμόγια. Κι η οποία θέλει την διασυρθείσα Λίβερπουλ να ατυχεί (μόλις 2/10 νίκες) ξεκινώντας το Πρωτάθλημα, είναι μάλλον για λαϊκή κατανάλωση. Αλλά κι ως τέτοια δεν έχει πέραση!
Η νέα (όσοι επιμένουν σε αυτό πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες!) ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς …ψαχνόταν επί 90 λεπτά. Δεν είχε αρχή. Δεν είχε τέλος. Εύλογα υπέστη ήττα ντροπής με 3-0 στο «Χόθορνς» από τη Γουέστ Μπρόμγουϊτς. Και τι ειρωνεία; Στον πάγκο των νικητών ήταν ο τέως «κόκκινος» (ως συνεργάτης του Νταλγκλίς στη Λίβερπουλ για 1,5 χρόνο) Στιβ Κλάρκ.
Κι αυτός ο ταλαίπωρος Μπρένταν Ρότζερς; Ταλαίπωρος επειδή ταλαιπωρία υφίσταται ως προπονητής αυτής της Λίβερπουλ. Αυτός λοιπόν, είναι απλά το επόμενο εξιλαστήριο θύμα στο Άνφιλντ. Θα προσπαθήσει μεν, ο άνθρωπος – είναι και φύση και θέση μαχητής – να πολεμήσει με όσους στρατιώτες διαθέτει αλλά … Αυτή η Λίβερπουλ δεν έχει χαΐρι! Δεν είχε και η περυσινή και η προπερυσινή.
Προπονητές αλλάζει. Παίκτες αλλάζει. «Με τον ήλιο τα μπάζουν. Με τον ήλιο τα βγάζουν. Τι έχουν τα έρμα και ψοφάν;» …
Έχουν αλλάξει πολλά στη μεγάλη ομάδα του μεγάλου λιμανιού της Αγγλίας. Έχουν καταρρεύσει οι παλιές φιλοσοφίες. Έχουν γκρεμιστεί οι παλιές νοοτροπίες. Κι όσα κτίστηκαν είναι …. Παλάτια στην άμμο. Λείπουν τα θεμέλια πλέον, από τη Λίβερπουλ. Λείπει ο ακρογωνιαίος λίθος των «κόκκινων». Η δομημένη τεχνική της ηγεσία. Το πνεύμα της Λίβερπουλ το οποίο μεταλαμπαδευόταν από προπονητή σε προπονητή. Και τούτο επειδή οι προπονητές της έβγαιναν από το ίδιο καλούπι. Φτιαχνόταν στο ίδιο αμόνι με το ίδιο σφυρί!
Για όλους όσους έζησαν στιγμή προς στιγμή την πορεία της Λίβερπουλ … Για όλους όσους ένιωσαν στιγμή προς στιγμή το μεγαλείο της από άκρο σε άκρο της Ευρώπης … Για όλους όσους απόλαυσαν τους θριάμβους της ζώντας στην κερκίδα της το μεγαλείο της από την εποχή του ηγήτορα της Σάνκλι μέχρι τα τελευταία υπερήφανα χρόνια της - πριν από αυτά της ταπείνωσης - η σημερινή κατάσταση προσβάλλει βάναυσα την ιστορία της κορυφαίας ομάδας της Αγγλίας. Κορυφαίας όχι μόνον επειδή μετρά τίτλους εντός κι εκτός συνόρων. Κορυφαίας επειδή το πνεύμα της ήταν μοναδικά ξεχωριστό. Φυσικά, και κορυφαίο.
Κι όμως, για όλα αυτά τα εξαιρετικά ντροπιαστικά δεν καταγράφηκαν και δεν καταγράφονται σοβαρές αντιδράσεις στο ‘Ανφιλντ. Τι σημαίνει αυτό. Εάν κι οι «κοπς» έχασαν την φλόγα τους; Η περίοδος σκότους για τη Λίβερπουλ θα είναι μακρά. Εάν…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: