Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αξιοπρεπής εμφάνιση, χαμένη ευκαιρία!!

H Νιούκαστλ μπορεί χθες τo βράδυ στο Περιστέρι να είχε το ...βαρύ όνομα, αλλά της έλειπε η ...χάρη. Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.
Αξιοπρεπής εμφάνιση, χαμένη ευκαιρία
Για την ακρίβεια, ο Πάρντιου εμφάνισε μια ομάδα με... αγγλικό (Πρέμιερ Λιγκ) τουπέ, αλλά χωρίς τη βασική του ενδεκάδα (με εξαίρεση τον Σισέ), αφού προτίμησε να τη «φυλάξει» για το αυριανό ντέρμπι με την Τσέλσι! Αυτό ακριβώς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί και ο Μπάγεβιτς, επιδιώκοντας το γρήγορο γκολ με επιθετικό σχήμα (με τον Ιγκλέσιας μοναδικό αμυντικό χαφ) και έξυπνη στρατηγική (πίεση από ψηλά, με εντολή στους δύο ακραίους του Επσταϊν και Μπέλιτς να «τρυπάνε» στα «φτερά» της Νιούκαστλ).
Και το πλάνο του δικαιώθηκε πανηγυρικά στο 23', με τον Σέρβο να βγάζει απίστευτη διαγώνια ασίστ στον Γερμανό, που μοίρασε τρίτη φορά... σακούλα στον άτυχο Ταβερνιέρ (σκέτος... ταβερνιάρης ο Γάλλος μπακ), αλλά αυτή αποδείχθηκε και φαρμακερή για τους «ανθρακωρύχους» (1-0).
Από εκεί και πέρα το ματς εξελισσόταν... κομμένο και ραμμένο στα μέτρα που είχε σχεδιάσει ο προπονητής του Ατρόμητου, η Νιούκαστλ μετά το 30' αφυπνίστηκε αλλά χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα, για να αποδειχθεί όμως ότι και στο ποδόσφαιρο όσα δεν φέρνουν 47 λεπτά μπορεί να φέρει μια στιγμή. Ενα λάθος (κοντρόλ) του Ιγκλέσιας έξω από την περιοχή μετατράπηκε σε φάουλ για τη Νιούκαστλ, που με άπιαστη εκτέλεση ισοφάρισε στο χειρότερο χρονικά σημείο.
Στην επανάληψη φυσιολογικά τα πόδια των γηπεδούχων ήταν βαριά και το μυαλό όχι τόσο καθαρό, παρά τις αλλαγές φρεσκαρίσματος του Ντούσαν. Ο Σουμπίνιο είχε τις ευκαιρίες, αλλά δεν είναι ακόμη στη φόρμα του. Τουλάχιστον λειτούργησαν τα «στοπ» του Ιτάνζ όταν χρειάστηκαν και κάπως έτσι το σκορ δεν έφυγε από το 1-1 (προς το τέλος φάνηκε στον Ατρόμητο η έλλειψη αγώνων και στη Νιούκαστλ πως της αρκούσε η ισοπαλία).
Στο διά ταύτα, ο Ατρόμητος χθες στάθηκε αξιοπρεπέστατα, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη. Οχι πως αν τα κατάφερνε θα είχε περισσότερες ελπίδες για να προκριθεί επί μιας σαφώς ανώτερης (ποιοτικά και σε ρυθμό) Νιούκαστλ.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: