Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Διχογνωμίες και αδιέξοδο στον Απόλλωνα!!

Όλοι οι φορείς που έχουν ενεργοποιηθεί στον Απόλλωνα Καλαμαριάς φιλοξενήθηκαν στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», όπου συζήτησαν για το αβέβαιο μέλλον της ομάδας, μετά το διοικητικό αδιέξοδο στο οποία έχει περιέλθει.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Βασίλης Ασβεστόπουλος ο οποίος γνωστοποίησε τον κύριο λόγο που τον έκανε να παραιτηθεί από την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει αναλαμβάνοντας τα ηνία των «κοκκινόμαυρων»: «Εγώ προσωπικά έχω βοηθήσει και ο κόσμος το ξέρει. Ο χαρακτήρας μου είναι ότι αν ασχολούμαι με κάτι το κάνω με πάθος. Τους τελευταίους μήνες ασχολούμουν όλη την ημέρα και είχα οργανώσει μια πολύ καλή ομάδα και στο τεχνικό επιτελείο και στους ποδοσφαιριστές που φέραμε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο τον Απόλλωνα. Έχουν προκύψει κάποια προβλήματα υγείας. Το πρώτο εμφανίστηκε στη Γάλλια όταν πήγα. Το δεύτερο ήταν ανήμερα της Παναγίας που δημιουργήθηκε το ίδιο πρόβλημα. Οι γιατροί μου είπαν να μην ασχοληθώ άλλο».

Ο νυν πρόεδρος του Απόλλωνα, Βασίλης Χαραλαμπίδης πήρε το λόγο κάνοντας έκκληση στον Βασίλη Ασβεστόπουλο να ενεργοποιηθεί και πάλι για να βρεθεί μια λύση: «Ο Βασίλης έχει πει αλήθεια. Είναι ένας καλός επιχειρηματίας που μπόρεσε σε μικρό χρονικό διάστημα να καταφέρει πολλά Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Αν ξαναθελήσει να ασχοληθεί με την ομάδα θα τον βοηθήσω και οικονομικά και ηθικά και σε άλλα θέματα. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε όμως ότι την έφερε σε ένα κρίσιμο σημείο και δεν μπορούμε να βρούμε αντικαταστάτη. Ο Απόλλων χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση γιατί δεν είναι μικρή ομάδα».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Ασβεστόπουλος απάντησε: «Έχω βοηθήσει πάρα πολύ και χτύπησα χίλιες πόρτες για την ομάδα. Η ομάδα πρέπει να γίνει πιο εξωστρεφής. Να υπάρχει ενημερώσει στους φιλάθλους και ο κόσμος θα είναι πιο κοντά με κάτι που ο κύριος Χαραλαμπίδης θα εκπλαγεί. Τα πράγματα είναι απλά,. Έχω απεμπλακεί εδώ και 12 μέρες. Θα έπρεπε να προσεγγιστούν Καλαμαριώτες επιχειρηματίες αυτές τις ημέρες. Αυτό που μου έτυχε βγήκε την τελευταία στιγμή και ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Δεν θέλω πίσω τα λεφτά που έδωσα. Τα κάνω δώρο. Η συνέχεια λέει πως και οι υπόλοιποι θα πρέπει να βάλουν χρήματα και από τον Σεπτέμβριο και μετά να βρουν 2-3 επιχειρηματίες υγιείς από την Καλαμαριά.

Οι υπόλοιποι είναι ο κύριος Χαραλαμπίδης, αλλά και δικά μου άτομα που ήταν στη δική μου διοίκηση. Είχα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με μια συναυλία στις 5 Σεπτεμβρίου. Αυτή δεν θα γίνει γιατί προέκυψαν προβλήματα, ενώ θα μας έφερνε έσοδα όλα αυτό. Και στο θέμα των χορηγιών από επιχειρήσεις προχώρησε με τις πόρτες να ανοίγουν από σχεδόν όλους στην Καλαμαριά.

Η συναυλία δεν έγινε, αλλά δεν θέλω να επισέλθω σε λεπτομέρειες. Από την προηγούμενη διοίκηση κάποιοι μου δημιουργούσαν προβλήματα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Τα πράγματα είναι απλά»

Χαραλαμπίδης: «Δεν νομίζω να υπήρχε κάποιο πρόβλημα σε αυτές τις ιδέες που είχε. Ήμασταν όλοι θετικοί. Θα πρέπει να έρθουμε σε συνεργασία σε αυτό με τον Ερασιτέχνη».

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στο πρόγρμμα που έχει δρομολογηθεί με τα εισιτήρια διαρκείας, εκφράζοντας τις απόψεις τους γιατί δεν έχει προχωρήσει το ζήτημα:

Ασβεστόπουλος: «Τα πάντα είναι έτοιμα και απορώ γιατί δεν έχουν βγει τα διαρκείας ως τώρα».

Χαραλαμπίδης: «Νομίζω ότι το έχουμε συζητήσει και στο ΔΣ. Είναι μια πολύ καλή ιδέα, αλλά πρέπει να υπάρξει και κάποια διοίκηση για να προχωρήσει το θέμα με τα διαρκείας. Υπάρχει μια αβεβαιότητα σε αυτό όταν δεν υπάρχει μια διοίκηση. Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα αν τα πουλήσουμε και δεν συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα. Είναι πολλοί καλές ιδέες. Σε λιγότερο από 3 μέρες με μια νέα διοίκηση θα έχουν ετοιμαστεί αυτά».

Ασβεστόπουλος: «Υπάρχουν πολλοί Απολλωνιστές που ψάχνουν πως θα βοηθήσουν. Υπήρχαν διαβεβαιώσεις και από τον Δήμο Καλαμαριάς και από τις δυτικές συνοικίες που είναι κοντά στην ομάδα. Δεν περίμενα τόση μεγάλη αγάπη για τον Απόλλωνα. Εγώ έμπρακτα είχα δείξει την αγάπη μου και πέρσι αγοράζοντας μετοχές».

Λίγο μετά στη συζήτηση μπήκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Παναγιώτης Χατζηανδρέου, με αφορμή της σπόντες του Βασίλη Ασβεστόπουλου τόσο για το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου στα πλαίσια της συναυλίας που είχε προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου, όσο και για το ότι τον εμπόδισε να πραγματοποιήσει το πλάνο του.

Χατζηανδρέου:« Με το γήπεδο δεν υπήρχε πρόβλημα. Είχα μιλήσει με τον κύριο Ασβεστόπυλο και του είπα ότι πρέπει να οργανωθεί σωστά. Θα έπρεπε να συνεννοηθούμε με την εταιρία που έχουμε αφήσει το γήπεδο. Του είπαμε ότι ο ΑΣ δεν μπορεί τη διοργανώσει και θα έπρεπε να το κάνει η ΠΑΕ. Δεν είναι εύκολο γιατί είναι και οι φορολογικοί λόγοι. Από την προηγούμενη συναυλία με τη Βανδή έχουμε ακόμα τρεχάματα. Ο κύριος
Ασβεστόπουλος μετά πήγε στο Παρίσι. Μετά ήρθε και μου είπαν ότι βρέθηκε η φόρμουλα. Εμείς παραχωρούσαμε το γήπεδο. Εμείς ήμασταν κοντά σε ό,τι μας ζήτησε».

Ασβεστόπουλος: «Κάποια πράγματα δεν επέτρεψαν να γίνει η συναυλία. Είχα μια ελλιπή ενημέρωση από τον ΑΣ για να γίνει η συναυλία. Δεν ήξερα πως θα λυθούν κάποια προβλήματα που είχαν προκύψει. Δεν με πήραν τηλέφωνο».

Χατζηανδρέου: «Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Άλλα είναι τα θέματα και όχι αυτό της συναυλίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα οικονομικά. Αν είχαν τυπωθεί ως τότε θα τα είχαμε μοιράσει εμείς τα διαρκείας. Ο Απόλλων είναι μια πολλή πλούσια ομάδα σε ιστορία και έχει και ένα ιδιόκτητο γήπεδο στο κέντρο της Καλαμαριάς. Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ. Κάθε επενδυτής μπορεί να επενδύσει και στο γήπεδο. Το θέμα είναι να μετονομαστεί το γήπεδο σε Πανποντιακό, αλλά και να γίνει και ένα μουσείο, γιατί έχουμε πλούσια ιστορία. Υπάρχει ένα πλάνο».

Χαραλαμπίδης: «Να λέμε ότι 80 ή 100 άτομα υπάρχουν είναι υποθέσεις και όχι πραγματικότητα. Το θέμα είναι να υπάρξουν ορισμένοι επιχειρηματίες που θα βάλουν κάποια χρήματα μαζί με εμάς για να προχωρήσει η ομάδα. Δεν με βοήθησε κανείς και είμαι μόνος. Είμαι επιφυλακτικός. Πρέπει να βρεθούν επιχειρηματίες για να γίνει ΔΣ και να πάρουμε μέρος στο πρωτάθλημα. Δεν έχουμε έσοδα. Πέρυσι ήμασταν συνέχεια μέσα».

Χατζηανδρέου: «Σέβομαι απόλυτα τον κύριο Αχιλλέα (σ.σ Χαραλαμπίδη). Ξέρουμε όλοι ότι έχει βάλει χρήματα. Κανένας δεν θα εμπνέει όμως την εμπιστοσύνη του Αχιλλέα αν μπει στον Απόλλωνα. Υπάρχουν άτομα που μπορούν να βάλουν κάποια λεφτά. Ο κύριος Χαραλαμπίδης τα ξέρει αυτά τα άτομα».

Ασβεστόπουλος: «Όταν ήρθα εδώ στον Απόλλωνα δεν ήρθα ψάχνοντας επιχειρηματίες. Είχα ένα πλάνο βιώσιμο, αλλά υπήρχε πρόβλημα εξωστρέφειας. Καμία ομάδα δεν γίνεται χωρίς τον κόσμο μαζί σου. Ο κόσμος ήταν κοντά στην προσπάθεια που έκανα, αλλά δεν φτάνει μόνο να δώσουμε τις μετοχές, πρέπει να αφήσουμε τον άνθρωπο που λειτουργεί για το καλό του Απόλλωνα».

Χαραλαμπίδης: Πρέπει ενωμένοι να κρατήσουμε αυτή την ομάδα. Ζητώ από τον κύριο Ασβεστόπουλο αν μπορεί να ξαναέρθει, να πάρει την ομάδα και οι άνθρωποι που δεν θέλουν να προχωρήσουν με το πλάνο του θα αποχωρήσουν από την ομάδα. Θα κάνουμε μια συνέλευση και ζητώ από τον κόσμο της ομάδας να βρίσκεται εκεί.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, μπήκε στην κουβέντα διαδραματίζοντας… πυροσβεστικό ρόλο, ωστόσο και πάλι λύση φαίνεται πως δεν προέκυψε. Παρόλα αυτά κάλεσε και του τρεις άνδρες στο γραφείο του, ούτως ώστε να βρεθεί φως στο τούνελ, αναφορικά με το διοικητικό αδιέξοδο των «Πόντιων».

Μπακογλίδης: «Καταρχήν, το πριν έχει σημασία. Πριν από δύο ο χρόνια ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης ξόδεψε χρήματα από την οικογένειά του για να ανέβει η ομάδα στη Γ Εθνική. Η συγκυρία τον κάνει όμως να μην μπορεί να σηκώσει άλλο αυτό το βάρος. Εμείς σαν δήμος θα βοηθήσουμε και την ΠΑΕ και τον ΑΣ. Είπα στους ποδοσφαιριστές που με επισκέφτηκαν και στον κύριο Αβεστόπουλο ότι μπορούμε να βρούμε χρήματα από χορηγίες και από την τράπεζα που συνεργαζόμαστε αρκεί να προκύψει μια διοίκηση για να συνεχίσει όλο αυτό».

Χαραλαμπίδης: «Αν μου βρείτε έναν ότι θα αναλάβει την προεδρία θα το κάνουμε αυτό. Υπάρχει κανείς; Γιατί μπορεί να εκτεθεί αν δεν υλοποιηθούν όλα αυτά».

Χατζηανδρέου: «Ο ΑΣ είναι θεματοφύλακας. Έχουν εξεταστεί κάποιοι που μπορούν να μπουν σαν πρόεδροι, αλλά κανείς δεν έχει το κύρος του κύριου Χαραλαμπιδη. Εδώ και 10 ημέρες έχει πάψει το ενδιαφέρον του κυρίου Ασβεστόπουλου. Του είχαμε δώσει την ομάδα εν λευκώ. Εδώ και 10 μέρες υφίσταται το πρόβλημα».

Χαραλαμπίδης: «Πρέπει να κάνουμε μια επίσκεψη όλοι μας στον δήμαρχο για να βρούμε μια λύση από κοινού για να βρεθεί κάποιος να διοικήσει την ομάδα».

Ασβεστόπουλος: «Δεν με άφησαν να κάνω το πλάνο μου. Είχα ένα πρόγραμμα, αλλά δεν θέλω να επισέλθω σε άλλα πράγματα για να βρεθεί λύση. Η μαγική λέξη για τον Απόλλωνα είναι η εξωστρέφεια. Βρίσκομαι μόνο εκεί που με θέλουν. Ο κύριος Χατζηανδρέου επικαλείται μόνο τον κύριο Χαραλαμπίδη λες και είναι ο μοναδικός. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο όταν έχω κάνει τόσα πολλά και βρίσκω εμπόδια. Είναι απλά τα πράγματα και τα κάνουμε δύσκολα».

Χατζηανδρέου: «Τον κύριο Ασβεστόπουλο τον ήξερα από παλιά. Έχει προσφέρει. Εγώ μίλησα για τη δεδομένη στιγμή. Δεν έχω αντίρρηση να είναι πάλι πρόεδρος στην ομάδα. Τώρα πρέπει να κατατεθούν τα συμβόλαια για να συμμετάσχει η ομάδα στο πρωτάθλημα».

Μπακογλίδης: «Ο Αχιλλέας δήλωσε ότι δεν μπορεί να μείνει στην ομάδα. Πρέπει να στηρίξουμε τον Βασίλη Ασβεστόπουλο. Να δούμε τι θα γίνει με τα χρήματα και να γίνει ένα ραντεβού από κοινού. Από Δεύτερα είμαι στη διάθεση όλων».

Χαραλαμπίδης: «Κάνω έκκληση στον κύριο Ασβεστόπουλο να δεχθεί τη συνάντηση του δημάρχου. Θα τον καλέσω και εγώ μετά την εκπομπή».





πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: